Promoting adventurous music and things

Concerten

24/08/2019
De Studio
Het tweedaagse Summer Bummer Festival 2019 keert terug naar de fantastische site van DE Studio in het historisch centrum van Antwerpen. Met een gratis toegankelijke platen- en labelbeurs, films, expo, workshop, performance, eetstand en een divers en avontuurlijk festivalprogramma wil het Summer Bummer Festival u graag verrassen.
23/08/2019
De Studio
Het tweedaagse Summer Bummer Festival keert voor de vierde editie terug naar de fantastische site van DE Studio. Naast een divers en avontuurlijk festivalprogramma kan u op beide festivaldagen gratis genieten van een platen- en labelbeurs, muziekfilms, expo, workshop, performance en een eetstand met overheerlijk huisbereid slow food.
23/07/2019
Onder Stroom
Het stellaire trio John Dikeman (Tenor Sax), William Parker (Bass, Reeds, Percussion) en Hamid Drake (Drums, Percussion, voice) om uw zomer nog beter te maken ...
29/05/2019
De Nor
Ultra Eczema and Oorstof present the stellar trio of Richard Youngs, Chris Corsano, David Maranha and the honk and bonk duo of Hanne De Backer and Karen Willems at De Nor
28/05/2019
Onder Stroom
Het ultra dynamisch sax/gitaar-duo van Ken Vandermark en Terrie ex de baan op om hun gloednieuwe release Scaffolding voor Terp Records te promoten. Een eerste samenwerking tussen Oorstof en het Antwerpse Onder Stroom.
12/05/2019
Costa
Wat er gebeurt als Jason Stein, Greg Ward, Eric Revis en Jim Black, enkele van de beste spelers van het moment, worden verenigd in een kwartet? Wij bestempelen dat graag als muzikale magie, zij noemen het kortweg Nature Work. Afspraak in CoStA op 12 mei, voor het Belgische debuut van dit stellaire kwartet.
5/05/2019
AB Salon
Samara Lubelski en Bill Nace leverden een van de muzikale hoogtepunten van 2018 met de release van hun verschroeiend viool en gitaar duo op vinyl (Open Mouth) en cd (Relative Pitch). Mis de gelegenheid niet om dit duo alles vakkundig aan flarden te zien spelen wanneer Oorstof opnieuw halt houdt in AB Salon.
3/05/2019
Het Bos
Geëngageerde freejazz met Irreversible Entanglements en Moor Mother, Ayiti Kongo (Vodou) Dub en onwezenlijke, droomachtige visuals van The Ångstromers en een unieke bas- en saxontmoeting tussen Ann Eysermans en John Dikeman. Fire music in overvloed dus om 5 jaar Het Bos gepast te vieren ...
9/04/2019
Stadsmagazijn
Tot onze grote spijt is de Europese tournee van Masaki Batoh afgelast. Toch zijn we heel vereerd dat we een avond kunnen aankondigen met poëet/performer en wereldreiziger Louise Landes Levi die Bart De Paepe en Timo Van Luijk on stage zal vervoegen.
31/03/2019
De Studio
De improviserende wervelwinden The Rempis Percussion Quartet en Don Kapot nemen zich voor om DE Studio een stevige ritmische bolwassing te geven op deze derde dag van het gloednieuwe Visitations-event. We voegen daar nog Sho Shin Duo & Seppe Gebruers aan toe. Nieuw aanvangsuur is 19.00 !!!
30/03/2019
De Studio
Ken Vandermark componeert gloednieuw materiaal voor Marker en Farida Amadou, Audrey Lauro, Stan Maris en Hanne De Backer op deze tweede dag van het gloednieuwe Visitations-event.
29/03/2019
De Studio
Ken Vandermark's Marker debuteert op de Belgische planken tijdens de eerste dag van het gloednieuwe Visitations-event dat overeenkomsten, verschillen en kruisbestuivingen tussen lokale en internationale muzikanten centraal stelt.
1/03/2019
Table Dance
Raphael Rogiński is terug met zijn veelzijdige gitaarexploraties in een mooie dubbelbil met de meer dan getalenteerde rietspeler Joachim Badenhorst.
2/02/2019
Museum Vleeshuis
Met een 3 x cd/boek-release voor Dropa Disc in voorbereiding en ter gelegenheid van zijn 82ste verjaardag zal de inmiddels iconische pianist Fred Van Hove een solo pianoconcert spelen in de subliem klinkende ruimte van Museum Vleeshuis. De capaciteit is gelimiteerd, aarzel niet om uw plaatsje te reserveren.
23/11/2018
Table Dance
Uniek concert van Anne La Berge, Lukas Simonis en de wonderlijke Bohman Brothers als Apricot My Lady, met als perfecte uitsmijter een soloconcert van Sloow Tapes bestierder Bart Sloow
28/10/2018
AB Salon
Eerste Europese tournee sinds 2011 voor het geprezen duo Charalambides ter promotie van hun gloednieuwe release met de erg toepasselijke titel Charalambides: Tom and Christina Carter
27/10/2018
Het Bos
Tweede editie van The Gathering of Trans-Medial Publishers, een initiatief van Kraak en Het Bos, met label- en platenbeurs en concerten van Charalambides, Frere Tuck, Guttersnipe , NEW ROOT CANAL, Joe Colley, Phil Struck en Christophe Clébard
21/10/2018
AB Salon
Twee uitdagende solo's en een unieke samenwerking tussen Islaja (Merja Kokkonen) en Tatu Rönkkö (Efterklang/Liima) is wat er op het programma staat voor dit gratis Oorstof-event in AB Salon.
20/10/2018
Het Bos
Terug naar de basis met The Thing die u losjes van de sokken zal blazen met een streep verschroeiende noisy avant-rock en garagepunkjazz ter promotie van hun nieuwste worp The Thing Again.
9/10/2018
De Studio
Met de vijfsterrenrelease Trebuchet onder de arm, geproduceerd door Shellacs Bob Weston, doet Made To Break België opnieuw aan met een exclusief concert in DE Studio.
6/10/2018
Table Dance
All in package deal met een exclusief diner gemaakt door Khosravi en Woods in Table Dance en een concert van Orazbayeva & Etchells in Museum Vleeshuis.
6/10/2018
Museum Vleeshuis
Van Bach en Telemann tot Parmegiani, Aisha Orazbayeva doet het met de nodige sier en tilt aansluitend het begrip 'spoken word' samen met Tim Etchells naar een ander niveau.
30/09/2018
Museum Vleeshuis
De Amerikaanse componiste Mary Jane Leach laat zien en horen hoe groot de invloed van oude muziek en barok is op haar eigen hedendaags werk.
23/09/2018
Museum Vleeshuis
Raphael Rogiński laat zich live inspireren door Bach, Purcell en Coltrane en creëert zo een volledig eigen muzikaal universum.
16/09/2018
Museum Vleeshuis
Homburger en Guy laten het publiek met Bach Meditation goed drie uur - u kan komen en gaan wanneer u wil - in de diepte genieten van Solo Sonates en Partitas van Bach, korte improvisaties en composities van H.I.F. Biber, György Kurtág en Barry Guy.
8/09/2018
Museum Vleeshuis
Beiaardconcert, vernissage expo en pianoconcert van deze zelfverklaarde maximalist. Eerste event in de concertreeks (From) Bach To The Future.
26/08/2018
De Studio
Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten ...
25/08/2018
De Studio
Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten ...
2/05/2018
AB Salon
Het stellaire duo van saxlegende Akira Sakata en pianist Giovanni Di Domenico in een spraakmakende dubbelbil met de Belgische expat en pianist Jonas Cambien die zijn Noors trio met rietblazer André Roligheten en drummer Andreas Wildhagen voor het eerst op een Belgisch podium presenteert.
8/04/2018
Het Bos
Het Bos & Oorstof presenteren een exclusief Belgisch concert van no wave en avant-pop legende Arto Lindsay die voor de gelegenheid samenwerkt met Zs, een van de fijnste en meest avontuurlijke bands uit Brooklyn, New York.
1/04/2018
De Studio
Eerste tournee ooit van het stellaire trio Peter Brötzmann, Heather Leigh en Keiji Haino met een exclusief Belgisch concert in DE Studio in de Oorstof-reeks !
10/03/2018
De Studio
Belgisch debuut van trompetspeelster Jaimie Branch in het exquise gezelschap van Oorstof-toeverlaten Dave Rempis (Ballister), Ingebrigt Haker Flaten (The Thing) and Tollef Østvang (All Included).
18/01/2018
Le Vecteur
The Polyband is Jasper Stadhouders, Onno Govaert, Jeroen Kimman,Miguel Petruccelli en Philipp Moser. Het Teun Verbruggen kwartet - met de topspelers Ingebrigt Haker Flaten, Nate Wooley en Jozef Dumoulin in de rangen - presenteert een eerste lp op het gloednieuwe Walter-label. Concert i.s.m. Mnoad & Le Vecteur
20/12/2017
Zuiderpershuis
Na John Zorns The Stone in New York brengt saxofonist Mars Williams (Psychedelic Furs, Boneshaker, Chicago Tentet … ) An Ayler Xmas: The Music of Albert Ayler and Songs of Xmas nar de OORSTOF-serie in Antwerpen met een all star Belgische line-up.
13/12/2017
Bozar
Fred Van Hove at 80 sluit een feestelijk jaar af in stijl met een uniek soloconcert op het gerenoveerde orgel van de majestueuze Henri Leboeufzaal in Bozar. Seppe Gebruers en Joachim Badenhorst openen met een zeldzaam duoconcert op orgel en rietblaasinstrumenten.
10/12/2017
De Studio
Met Joe McPhee en Cel Overberghe delen twee levende legendes opnieuw het podium om de ziel en het hart van vrije muziek te vieren.
3/12/2017
De Studio
Mette Rasmussen & Pak Yan Lau besluiten een Sound in Motion-opnamesessie met een tweede live concert in de Oorstof-reeks. Met het fantastische debuut als trio tijdens het Summer Bummer Festival nog vers in het geheugen nodigen Farida Amadou, Audrey Lauro en Hanne De Backer nu percussionist Tom Malmendier uit voor een gloednieuw kwartet.
30/11/2017
AB Salon
In toevoeging aan hun meerdaagse Sound in Motion-opnamesessie spelen Mette Rasmussen & Pak Yan Lau twee concerten, te starten met dit concert in AB Salon, een dubbel bill met de nieuwste generatie improvisatoren uit Chicago Steve Marquette, Macie Stewart, Charlie Kirchen die voor het eerst, als The Few, in Europa spelen.
15/11/2017
Het Bos
Met From Wolves To Whales presenteren Oorstof en Het Bos een nieuw all-star kwartet met Dave Rempis, Nate Wooley, Pascal Niggenkemper en Chris Corsano in de rangen tijdens hun eerste Europese tournee.
11/11/2017
Beurs
Dropa Disc merch- en infostand op Schiev Festival Labelmarkt
12/11/2017
Beurs
Dropa Disc merch-, infostand en dj-set op de Schiev Festival Labelmarkt
4/11/2017
Het Bos
Dropa Disc merch- en infostand op Kraaks Gathering of Trans-Medial Publishers
30/09/2017
Het Bos
Oorstof en Kraak presenteren 3 eigenzinnige soloconcerten met de Palestijnse multi-instrumentalist Dirar Kalash, de Ecuadoriaanse banjo and tape misbruiker Disposición Asoleada en de Belgische modulaire synth manipulator Daniel DuchamP. Voor, tussen en na de concerten legt Miaux Au Mix de oorgolven in de juiste plooi.
22/09/2017
AB Salon
Oorstof and AB zetten dit najaar de vruchtbare samenwerking verder vanaf 22 september met tapemanipulator Jérôme Noetinger en celliste Aude Romary die ons meenemen op een fascinerende elektro-akoestische trip en een screening Tony Conrad: Completely In The Present
27/08/2017
Zuiderpershuis
Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival - DAG 2
26/08/2017
Zuiderpershuis
Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival - DAG 1
21/05/2017
L’Archiduc
L’Archiduc, Music is Now en Oorstof presenteren een exclusief concert van het ultieme piano-/sax-duo Matthew Shipp en Ivo Perelman ... Let op ! Dit is een namiddagconcert dat zal starten om 17.00 u. ! Mis deze zeldzame en unieke gelegenheid niet om deze twee jazz- en improvisatiereuzen live aan het werk te zien.
12/05/2017
Het Bos
Virginia Genta en David Vanzan van Jooklo Duo doen het samen met saxofonist Stanley J. Zappa. Het Portugese trio Ricardo Jacinto, Gonçalo Almeida en Nuno Morão presenteert hun multi-idiomatische benadering van freejazz als the Selva en approach Audrey Lauro, Yuko Oshima en Pak Yan Lau duiken verder in hun bijzonder klankenuniversum als lauroshilau
4/05/2017
De Studio
Belgisch debuut van het uitdagende kwintet Nakama en lp release show van g a b b r o, het avontuurlijke baritonsaxduo van Hanne De Backer en Marc De Maeseneer.
8/04/2017
NONA
Fred Van Hove at 80 gaat verder met enkele concerten waarvan het eerst een solo concert is in Nona, Mechelen waar Bram De Looze solo op 3 fortepiano's de nieuwe generatie improvisatoren vertegenwoordigt.
31/03/2017
Zuiderpershuis
De Frans-Noorse band Dans Les Arbres presenteert de gloednieuwe release Phosphoresence op HUBRO en de Belgisch-Noorse alliantie Veder tackelt textuur, melodie, improvisatie en compositie met 3 blaasinstrumenten en akoestische gitaar.
23/03/2017
Zuiderpershuis
De Belgische percussionist Jakob Warmenbol en de Zwitsers-Zweedse rietblazer Sebastian Strinning nemen live hun debuutalbum op en Chicago expat en percussionist Frank Rosaly speelt een van zijn zeldzame soloconcerten voor het eerst op een Belgisch podium.
19/03/2017
De Studio
In maart 2017 brengt Dropa Disc de fantastische lp Low Level Stink uit van Ballister en Aerophonic Records past bij met de release van de Ballister-cd Slag. De release van deze must have goodies zal gepast worden gevierd met een exlusief live concert van Ballister.
1/03/2017
De Singer
Oorstof en De Singer bundelen de krachten voor een tot de verbeelding sprekende dubbelbill met een all star line up.
23/02/2017
deSingel
Spannende Oorstof dubbelbill voor het eerst in de Klein Zaal van deSingel met Urge Trio > Keefe Jackson, Tomeka Reid & Christoph Erb en Rotozaza > Rudi Mahall, Nicola L. Hein, Adam Pultz Melbye & Christian Lillinger.
18/02/2017
Artenova
Oorstof and gr’Ambacht presenteren een avond met uitdagende klanken en muziek in de verrassende ruimtes van de nieuwe art hub Artenova in Mechelen.
16/02/2017
Het Bos
Dropa Disc labelpresentatie at Closet of Records (Bos Bar) > Jeph Jerman & Tim Barnes (Live) en Dropa Discs Koen Vandenhoudt legt een persoonlijke selectie platen op.
4/02/2017
deSingel
Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove - Dag 2
3/02/2017
deSingel
Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove - Dag 1
3/12/2016
kc BELGIE
Tweede editie van het Winteroor Festival met een uitdagende line up en unieke samenwerkingen vanaf 14.15 u. (deuren 13.30) tot 22.00 u., goed op tijd voor wie de laatste trein moet halen richting Antwerpen, Brussel, Gent...
27/11/2016
Bar Paniek
Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.
26/11/2016
Vooruit
Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.
26/11/2016
Vooruit
Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.
25/11/2016
Vooruit
Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.
24/11/2016
De Studio
Keiji Haino is een van de belangrijkste muzikanten uit de Japanse underground scene. Voor deze gelegenheid laat hij zich bijstaan door twee van de meest actieve Belgische improvisators Teun Verbruggen (drum, elektronica) en Jozef Dumoulin (keyboards, elektronica).
12/11/2016
Zuiderpershuis
Oorstof, Granvat en Smeraldina-Rima presenteren een solo-set van Niels Van Heertum en een concert van de Nils Økland Band
8/11/2016
Zuiderpershuis
Acidfolktitaan Tom Carter (Charalambides, Jandek…) in dubbelbill met Karkhana, een Midden-Oosterse supergroep met Sam Shalabi, Sharif Shenaoui, Maurice Louca, Mazen Kerbaj, Tony Elieh, Umut Çaglar en speciale gast Michael Zerang (percussie) in de rangen.
4/11/2016
AB Salon
De invloedrijke gitarist Tom Carter (Charalambides, Jandek, ... ) is terug om u te verbazen met een reeks concerten waarin acid folk, psychedelica en improvisatie centraal staan. Razens frontman Ameel Brecht haalt zijn resonatorgitaren van stal voor een beklijvende soloset.
11/10/2016
De Studio
Exclusief concert van het explosieve duo Ken Vandermark (sax, klarinet) en Terrie Ex, gitarist van de legendarische band The Ex. Tom Malmendier (drum) en Farida Amadou openen de dans als Nystagmus.
6/10/2016
De Studio
Wereldpremière van Mars Baars, het tot de verbeelding sprekend duo van sax en rietblazers Mars Williams en Ab Baars, het Belgisch debuut van Andreas Wildhagen, Christian Meaas Svendsen en Jørgen Mathisen als Momentum en een solopianoset van Ka Baird rakend aan Alice Coltrane en Cecil Taylor.
29/09/2016
Het Bos
Het Bos & Oorstof presenteren de legendarische Mike Watt (Minutemen) & Il Sogno Marinaio, G.W. SOK (The Ex) & King Champions Sounds, Eve Libertine (Crass) & Baby Fire en tijdloze drones van Forest Management.
14/08/2016
Bar Paniek
Dropa Disc is een nieuwe extensie van het Sound in Motion productieplatform en de Oorstof-concertreeks en brengt releases uit van uitzonderlijke opnames van artiesten die in de Sound in Motion- en Oorstof-events concerteren.
Vlaanderen Stad Antwerpen AB Salon coStA deSTudio Het Bos Zuiderpershuis Les Ateliers Claus Kraak Vooruit WPML Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking