Promoting adventurous music and things

27/11/2016 – 13:15
Bar Paniek

EASTERN DAZE FESTIVAL III DAG 3

Oorstof EASTERN DAZE FESTIVAL III - DAG 3

Tickets

VVK: 9 €
Kassa: 12 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 13:15
Concert: 13:15

Locatie

Bar Paniek
Routebeschrijving

Het Eastern Daze festival – een samenwerking tussen VooruitKraak en Sound In Motion/Oorstof – viert dit jaar zijn derde verjaardag. Drie dagen lang vormt Kunstencentrum Vooruit opnieuw het middelpunt van hypnotische en avontuurlijke muziek waarbij genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies vrolijk overboord worden gegooid. Tickets voor het hele weekend ook beschikbaar via deze link ! Voor de info en timing van het gratis zijprogramma van Eastern Daze die dag met films, talks, platenbeurs, concert en dj set in het Vooruit Café klik hier !

 

STEPHANE GINSBURGH PERFORMS DENNIS JOHNSON’S ‘NOVEMBER’

stephane_ginsburgh_low_res

La Monte Young bekende ooit dat ‘November’, een stuk van collega-componist en studiegenoot Dennis Johnson, de inspiratie vormde voor zijn magnus opus ‘The Well-Tuned Piano’. Dennis Johnson schreef de 5 à 6 uur durende compositie in 1959, en mag gerust beschouwd worden als het eerste echte minimalistische stuk ooit. Maar kort daarna verdween Johnson tussen de plooien van de muziekgeschiedenis om zich te wijden aan hogere wiskunde. Musicoloog Kyle Gann ontdekte midden jaren 90 het stuk op een verhakkelde cassette. De componist was zo geïntrigeerd door wat hij hoorde dat hij Johnson opspoorde. Dennis Johnson was ondertussen zwaar dement, maar toch slaagde het duo erin om de compositie te reconstrueren. Zo werd dit legendarische meesterwerk gered van de vergetelheid.

‘November’ wordt tijdens Eastern Daze III uitgevoerd door Stephane Ginsburgh, een toppianist voor wie avant-garde en het klassiekere oeuvre één continuüm vormen. Ginsburgh voerde in het verleden zowel stukken op van Morton Feldman als Marcel Duchamp, en werkte samen met Ictus. Bovendien is de man een kei wat betreft het oeuvre van Prokofiev. Een niet te missen, onvergelijkbare trip én de ideale afsluiter van Eastern Daze.

 

Tickets
vr 25.11: €16 / 13 (vvk) → buy online
za 26.11: Side program – free of entrance
za 26.11: €30 / 27 (vvk) → buy online

zo 27.11: €12 / 9 (vvk) → buy online
weekendticket: €40 / 37 (vvk) → buy online

TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen deSTudio Vlaanderen