Promoting adventurous music and things

8/12/2019 – 19:30
AB Salon

G AB B R O + DIRK SERRIES & RODRIGO AMADO

Oorstof G AB B R O + DIRK SERRIES & RODRIGO AMADO

Tickets

Gratis toegang

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp GRANULAR voor Dropa Disc te promoten neemt baritonsaxofoniste Hanne De Backer de Oostenrijkse, in Noorwegen residerende, stemkunstenares Agnes Hvizdalek, de Belgische bassist Raphael Malfliet en, nieuwkomer in de band, de Noorse trombonist Henrik Munkeby Nørstebø mee de hort op. Gitarist Dirk Serries en de Portugese saxofonist Rodrigo Amado spelen een zeldzaam concert om deze laatste Oorstof-avond in AB Salon voor 2019 te openen.
Dit is een gratis toegankelijk concert op de basis van first come first serve. Tijdig afzakken naar AB Salon is de boodschap !

g a b b r o > Hanne De Backer – Agnes Hvizdalek – Raphael Malfliet- Henrik Munkeby Nørstebø

© Tarasov – Vandepoele – Detemmerman

G a b b r o, Hanne De Backer’s baritonsaxproject, hanteerde een relatief eenvoudig duo-concept voor dat titelloze debuutalbum, en dat wordt nu op z’n kop gezet voor opvolger Granular, een eerste g a b b r o-release voor Dropa Disc. Marc De Maeseneer is opnieuw van de partij, maar het duo krijgt nu gezelschap van experimenteel bassist Raphael Malfliet en de al even opvallende Oostenrijkse, in Noorwegen residerende, vocaliste Agnes Hvizdalek. Granular combineert studio-opnames met opnames van het Summer Bummer Festival in 2018, en zet in op fragmentering, aandacht voor detail en een spel van klank en ruimte dat de luisteraar best ondergaat zonder verwachtingen. Het resultaat is immers een opvallend originele inkijk in een universum vol ongewone technieken, met opnieuw een evenwicht van het persoonlijke en een radicale openheid, waardoor de korrels uit de titel uitgroeien tot een breed, organisch geheel. Voor het concert in AB Salon en voor de Europese tournee die g a b b r o onderneemt ter promotie van deze prachtige release zal de Noorse trombonist Henrik Munkeby Nørstebø de basis line-up van Hanne De Backer (baritone sax), Agnes Zvidalek (voice, microphone) en Raphael Malfliet (el. bass) vervoegen.

Dirk Serries & Rodrigo Amado

Serries_Amado_GeertVandepoele© Geert Vandepoele

Eind augustus 2019 vonden de toonaangevende Portugese saxofonist Rodrigo Amado en veteraan experimentalist Dirk Serries elkaar voor de allereerste keer samen op een podium. Dat magische concert vond plaats in de Nederlandse Jazzblazzt-serie en krijgt nu een tweede leven als  gelimiteerde cassette – toepasselijk getiteld Jazzblazzt – via Colin Webster’s Raw Tonk Records. Om dit heugelijke feit kracht bij te zetten openen Amado en Serries deze bijzonder Oorstof-avond  als duo in de perfecte setting van het AB Salon.

 

Vlaanderen Stad Antwerpen AB Salon coStA deSTudio Het Bos Zuiderpershuis Les Ateliers Claus Kraak Vooruit WPML Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking