Promoting adventurous music and things

29/03/2019 – 19:30
De Studio

VISITATIONS I – DAY 1 > MARKER: VANDERMARK – MARQUETTE – STEWART – SUDDERBERG – CLINKMAN

Oorstof VISITATIONS I - DAY 1 > MARKER

Tickets

PRE-SALES PRICE
29/3 - MARKER = 10 EUR
30/3 - MARKER with AMADOU, LAURO, MARIS, DE BACKER = 10 EUR
31/3 - REMPIS PERCUSSION QUARTET + DON KAPOT = 10 EUR
3 DAY VISITATIONS PASS = 25 EUR

BOX OFFICE
29/3 - MARKER = 13 EUR
30/3 - MARKER with AMADOU, LAURO, MARIS, DE BACKER = 13 EUR
31/3 - REMPIS PERCUSSION QUARTET + DON KAPOT = 13 EUR
3 DAY VISITATIONS PASS = 30 EUR
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Ken Vandermark’s Marker debuteert op de Belgische planken tijdens de eerste dag van het gloednieuwe Visitations-event dat overeenkomsten, verschillen en kruisbestuivingen tussen lokale en internationale muzikanten centraal stelt.

MARKER > KEN VANDERMARK – MACIE STEWART – STEVE MARQUETTE – PHIL SUDDERBERG – ANDREW CLINKMAN

Marker_collage_web

Marker is het nieuwste ensemble van rietblazer Ken Vandermark. Geïnspireerd door verschillende generaties muzikanten, filmmakers en beeldende kunstenaars – van George Clinton tot Robert Rauschenberg tot post-punk – laten Vandermark, Andrew Clinkman (gitaar), Steve Marquette (gitaar), Macie Stewart (viool, keyboard) en Phil Sudderberg (drum) een buitengewone muzikale speelsheid balanceren met een rigoureuze virtuositeit.

Dat horen we alvast terug op de debuutrelease Wired for Sound uit 2017 en op de Roadwork/Homework box set uit 2018. Maar de snelheid waarmee de muziek van dit ensemble zich ontwikkelt, is indrukwekkend te noemen. Dat zal ongetwijfeld blijken op deze eerste dag van Visitations wanneer Marker debuteert op de Belgische planken.

VISITATIONS I

Onder de noemer Visitations stelt Oorstof van 29 tot en met 31 maart in DE Studio de kruisbestuivingen, gelijkenissen en/of verschillen tussen muzikanten uit verschillende windstreken centraal.

Aanleiding van deze bijzondere driedaagse is een vraag van Marker – de nieuwste lichting muzikanten uit Chicago onder leiding van rietblazer Ken Vandermark – om gedurende een korte residentie samen te werken met lokaal talent: Hanne De Backer, Audrey Lauro, Farida Amadou en Stan Maris.Voeg daarbij het heftig ritmische en immer beklijvende Rempis Percussion Quartet – dat dit jaar vijftien kaarsjes uitblaast, in een triplebill met het jonge en muzikaal al even intense Belgisch-Griekse trio Don Kapot, en de last minute toevoeging van  pianobuitenbeentje Seppe Gebruers in trio met Riccardo Marogna  en Riccardo La Foresta van  Sho Shin Duo en de eerste aflevering van Visitations is een feit.

Vlaanderen Stad Antwerpen AB Salon coStA deSTudio Het Bos Zuiderpershuis Les Ateliers Claus Kraak Vooruit WPML Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking