Adventurous music and things

7/11/2020 – 20:30
Online Event/Concert

40 JAAR RADIO CENTRAAL ONLINE EVENT – CONCERT + FILM

Oorstof
40 JAAR RADIO CENTRAAL ONLINE EVENT - CONCERT + FILM

Tickets

VVK: €
Kassa: €

Tijdschema

Deuren: 20:30
Concert: 20:30

Locatie

Online Event/Concert
Routebeschrijving

Omdat Covid 19 u verhindert om in levenden lijve, samen met ons, 40 jaar Radio Centraal te vieren, bieden Centraals Freakscene i.s.m. Oorstof u een niet te versmaden alternatief met: een rechtstreekse radio-uitzending en videostream van het live  concert van Farida Amadou, Hanne De Backer en Stan Maris, en een unieke kans om de gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life van Philippe Cortens in avant première te kunnen zien …

Voor de gratis videostreaming van het live concert ga naar: DE STUDIO of TV CENTRAAL
Voor enkel de live audio van het concert ga naar > RADIO CENTRAAL of tune in op 106.7 fm
Als u Radio Centraal en de artiesten toch wil steunen kan u dat doen door via onderstaande knop een gift te doen:
[wdgk_donation]

Voor toegang tot de avant-première van Fred Van Hove: An Improvised Life van Philippe Cortens, klik op Tickets (Enkel op 7/11 beschikbaar).

CONCERT – STREAMING START OM 20.30
FARIDA AMADOU – HANNE DE BACKER – STAN MARIS

Na een eerste succesvolle samenwerking tussen Ken Vandermarks Marker en de Belgische spelers Farida Amadou (el. bas), Hanne De Backer (baritonsax), Audrey Lauro (altsax) en Stan Maris (accordeon) werden nieuwe geplande ontmoetingen gefnuikt door Covid-19. Amadou, De Backer, Lauro en Maris bewezen echter eerder al, tijdens het Citadelic Festival, dat ze ook als kwartet stevig uit de hoek kunnen komen. 

Amadou, Maris, De Backer en Lauro speelden met regelmaat in de Oorstof-reeks en tijdens voorgaande Summer Bummer Festivals. Zo deelde Amadou het podium met Sonic Youths Thurston Moore, Steve Noble, Peter Brötzmann, Rodrigo Amado en Tom Malmendier, tourde De Backer met Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet, Henrik Munkeby Nørstebø als g a b b r o en werkte samen met Paal Nilssen-Love, Angel Bat Dawid, Signe Emmeluth en The Ex, zagen we Audrey Lauro passeren in het gezelschap van Mette Rasmussen, Anna Högberg, Pak Yan Lau, Christine Abdelnour en Yuko Oshima, Ada Rave, Adam Cadell en Jasper Stadhouders en was Maris een van de revelaties van het Summer Bummer Festival in 2018 met zijn band Kreis en tijdens het Visitations-event in 2019.

FRED VAN HOVE: AN IMPROVISED LIFE – (BE / 2020 / Philippe Cortens / 68’)

FILM – ENKEL BESCHIKBAAR OP 7/11  – KLIK OP TICKETS VOOR TOEGANG TOT THE FILM
NEDERLANDS EN ENGELS GESPROKEN, GEEN ONDERTITELS

Pianist en componist Fred Van Hove (°1937) maakte deel uit van de Big Bang van de Europese vrije improvisatie (Machine Gun van het Peter Brötzmann Octet), maar groeide ook uit tot een van de beste én meest onderschatte improvisatoren. Hij is vooral bekend van zijn legendarische trio met Brötzmann en Han Bennink, en zijn parcours van de laatste vier decennia groeide uit tot een van de briljante, maar onderbelichte hoofdstukken uit de muziek. Hoe briljant dat parcours is krijgt u te zien in de gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life, die regisseur Philippe Cortens – zie ook Juul’s Ears en Jak Sels – maakte in opdracht van het Studiecentrum Vlaamse Muziek.

“Een carrière van meer dan zestig jaar samenvatten in een documentaire was quasi onbegonnen werk, Fred Van Hove: An Improvised Life is dan ook eerder een portret geworden, of een poging tot, van een eigenzinnige muzikant die tegen de stroom in zijn zin bleef en blijft doen, wat er ook gebeurt. Levende Legende was misschien nog een betere titel geweest, maar ik ben Willy Vandersteen niet en ik hou jammer genoeg niet zo van alomtegenwoordige alliteraties. Peter Brötzmann, Sven-Åke Johansson, André Goudbeek, Walter Hus, Cel Overberghe, Bram Van Camp, Els Vandeweyer, Jan Michiels, Rik Hancké, Wim Opbrouck, Luk Perceval en, last but not least, Mie Van Cakenberghe passeren allemaal in deze documentaire en zullen het volmondig beamen. Zijn invloed binnen de vrije improvisatie en freejazz is van onschatbare waarde en reikt tot ver buiten de landsgrenzen. Lang leve Fred Van Hove!” Philippe Cortens

Een portret door Philippe Cortens in opdracht van Studiecentrum Vlaamse Muziek
Met de fantastische steun van Jan Dewilde en Sound in Motion.

With The Support Of:

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML