Promoting adventurous music and things

8/04/2017 – 20:00
NONA

FRED VAN HOVE AT 80 – SOLO + BRAM DE LOOZE

Oorstof
FRED VAN HOVE AT 80 - SOLO + BRAM DE LOOZE

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

NONA
Routebeschrijving

Na het  uitverkochte tweedaags festival rond de tachtigste verjaardag van Fred Van Hove in deSingel gaat Fred Van Hove at 80 verder met enkele aparte concerten te beginnen met een soloconcert in Nona, Mechelen waar ook Bram De Looze, als vertegenwoordiger van de nieuwe generatie improvisatoren, zal concerteren op drie fortepiano’s. De organisatie van dit concert is een samenwerking tussen NONA en Cultuurcentrum Mechelen en maakt deel uit van de JazzXS-serie.

 

FRED VAN HOVE SOLO

Reijsiger, Van Heertum, Van Hove-4053© Geert Vandepoele

Met pianist, accordeonist, kerkorganist, klokkenspeler, componist en improvisatiepionier Fred Van Hove brengt JazzXS twee verschillende generaties muzikanten en improvisatoren bij elkaar. Fred Van Hove verraste in 2016 al tijdens het BRAND! Festival in duo met saxofonist André Goudbeek,  kreeg recent de Klara-Carrière Prijs(externe link) en viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Een mooie aanleiding dus om Fred Van Hove terug uit te nodigen in NONA voor een uniek soloconcert. Bekend van zijn gewaagde samenwerkingen met het kruim van muzikanten uit de internationale (free)jazz en improvisatie is het vaak tijdens de schaarse solomomenten dat deze improvisatiepionier excelleert.

 

BRAM DE LOOZE

bramdelooze_beeldsaskiavanderstichelen© Saskia Vanderstichelen

De jonge jazzpianist Bram De Looze is gekend van LABtrio (met Lander Gyselinck en Anneleen Boehme) en als stuwende kracht achter Septych. Zijn pianospel is vooral gestoeld op improvisatie en hij haalt zijn inspiratie zowel uit klassieke, hedendaagse als uit jazzmuziek. Bram De Looze gebruikt voor deze gelegenheid de eigenschappen van de fortepiano (3 stuks) in zijn spel en versmelt het repertoire dat oorspronkelijk op deze instrumenten gespeeld werd op inventieve en verrassende wijze met zijn eigen spel en interpretatie.

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML