Adventurous music and things

8/09/2018 – 17:45
Museum Vleeshuis

(From) Bach to the Future | Charlemagne Palestine

Oorstof
(From) Bach to the Future | Charlemagne Palestine

Tijdschema

Deuren: 17:45
Concert: 18:00

Locatie

Museum Vleeshuis
Routebeschrijving

CHARLEMAGNE PALESTINE
> BEIAARDCONCERT 18.00 u. > SEPPE GEBRUERS SPEELT NIEUWE BEIAARDCREATIE VAN CHARLEMAGNE PALESTINE
> VERNISSAGE EXPO 19.00 u. – SOLOCONCERT 21.00
> AFTER SHOW met ASMUS TIETCHENS (in TABLE DANCE) 22.15


© Kunsthalle Wien

De New Yorkse componist, muzikant en beeldend kunstenaar Charlemagne Palestine is – ondanks zijn associatie met het minimalisme – een zelfverklaarde maximalist. Zijn overdadig en kleurvol beeldend werk zal van 8 september tot en met 6 oktober als een visuele rode draad doorheen (From) Bach To The Future lopen. Daarnaast trekt Palestine op 8 september de concertreeks op gang met een gloednieuwe creatie voor de beiaard van de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal getiteld AAA NeWWwwwww MMegggAAaa  Charlemagne Palestine  CCCccharleRinGGggGgggg!!!  die zal gespeeld worden door Seppe Gebruers (18.00 u.), gevolgd door de vernissage van zijn expo (19.00 u.) en een pianoconcert  (21.00 u.) in het prachtige Museum Vleeshuis.

Tickethouders van dit (From) Bach To The Future event kunnen na het concert hun ticket in het Vleeshuis omruilen voor een gratis ticket voor een concert met Asmus Tietchens en een Entr’acte cd-presentatie om 22.15 in Table Dance, op loopafstand van Museum Vleeshuis. 

(FROM) BACH TO THE FUTURE

(From) Bach To The Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek. Niet alleen in de voor de hand liggende context van de klassieke muziek, maar verrassend genoeg ook in de wereld van de vrije improvisatie, hedendaagse compositie, wereldmuziek en de avant-garde.

Met het Antwerpse Museum Vleeshuis – dat 600 jaar muziekgeschiedenis omvat – als ideale locatie, en de gerenommeerde artiesten Aisha Orazbayeva, Tim Etchells, Mary Jane Leach, Raphael Rogiński, Maya Homburger, Barry Guy, Charlemagne Palestine, Frederik Leroux, Heleen Van Haegenborgh, Eline Duerinck, Jan Daelman, Marjolein Vernimmen en Yves De Mey, staat (From) Bach To The Future voor een muzikale ontdekkingstocht die ons van Bach, Telemann, Biber en Purcell via Coltrane, Parmegiani, Leach en Palestine op een spontane manier richting toekomst brengt.

 

(From) Bach To The Future maakt deel uit van:

Barok_logo_A_en_Tekst

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML