Adventurous music and things

16/09/2018 – 18.00
Museum Vleeshuis

(From) Bach to the Future | Maya Homburger & Barry Guy

Oorstof
(From) Bach to the Future | Maya Homburger & Barry Guy

Tijdschema

Deuren: 18.00
Concert: 18.30

Locatie

Museum Vleeshuis
Routebeschrijving

MAYA HOMBURGER & BARRY GUY > BACH MEDITATION

Het duo Maya Homburger (barokviool) en Barry Guy (staande bas) laat ons met  Bach Meditation’ gedurende goed drie uur in de diepte genieten van Solo Sonates en Partitas van Bach, korte improvisaties en composities van H.I.F. Biber, György Kurtág en Barry Guy die perfect aansluiten bij deze meditatieve benadering van Bach in het unieke kader van het Museum Vleeshuis. Het publiek kan komen en gaan tijdens deze performance… Klik hier voor het gedetailleerde programma !

De Engelse bassist Barry Guy is, samen met artiesten als Evan Parker, Peter Brötzmann en Fred Van Hove een van de sleutelfiguren uit de Europese vrije improvisatie. De Zwitserse Barokvioliste Maya Homburger speelde bij John Eliot Gardiner’s English Baroque Soloists, Trevor Pinnock’s The English Concert en stichtte haar eigen groep The Chandos Baroque Players en Trio Virtuoso waarmee ze zich meer en meer specialiseerde in kamermuziek en solowerk.

 

(FROM) BACH TO THE FUTURE

(From) Bach To The Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek. Niet alleen in de voor de hand liggende context van de klassieke muziek, maar verrassend genoeg ook in de wereld van de vrije improvisatie, hedendaagse compositie, wereldmuziek en de avant-garde.

Met het Antwerpse Museum Vleeshuis – dat 600 jaar muziekgeschiedenis omvat – als ideale locatie, en de gerenommeerde artiesten Aisha Orazbayeva, Tim Etchells, Mary Jane Leach, Raphael Rogiński, Maya Homburger, Barry Guy, Charlemagne Palestine, Frederik Leroux, Heleen Van Haegenborgh, Eline Duerinck, Jan Daelman, Marjolein Vernimmen en Yves De Mey, staat (From) Bach To The Future voor een muzikale ontdekkingstocht die ons van Bach, Telemann, Biber en Purcell via Coltrane, Parmegiani, Leach en Palestine op een spontane manier richting toekomst brengt.

 

(From) Bach To The Future maakt deel uit van:

Barok_logo_A_en_Tekst

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML