Adventurous music and things

1/09/2022 – 19:30
Trix

GRID RAVAGE presents GRID RAVAGE

Oorstof
GRID RAVAGE PRESENTS GRID RAVAGE

Tickets

VVK: 14.5 €
VVK -26: 12.5 €
Kassa: 16 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

Trix
Routebeschrijving

 

Live is Grid Ravage een muzikale tornado waardoor u zich beslist eens moet laten opslokken, volgens Humo’s Herbert Struyf, die het titeloze debuutalbum van Yves De Mey (elektronica), Louis Evrard (drum) en Gino Coomans (cello) voor het Dropa Disc label vervolgens, en geheel terecht, de hemel inprees. De pompende bassen, elektronische en akoestische beats die live alomtegenwoordig zijn worden op de plaat perfect gefilterd tot er een lichtelijk paranoïde, broeierig film-noirsfeertje richting dub overblijft dat uitermate geschikt blijkt als soundtrack voor uw ingebeelde nachtelijke wandelingen door de stad   

Sound in Motion nodigde in 2019 Yves De Mey uit voor een verrassingsact op het Summer Bummer-festival. Tot de verbazing van de organisatoren stelde De Mey een gelegenheidsproject voor met Gino Coomans (Sheldon Siegel) op cello en Louis Evrard  (Ottla) op drums, beiden van vele markten thuis. Als slotact brachten ze een meeslepend concert in de Rotonde van DE Studio, dat zowel voor het publiek als voor de muzikanten zelf smaakte naar meer. De Mey, Coomans en Evrard doopten hun trio Grid Ravage en doken na een reeks bekijvende concerten (Summer Bummer, BRDCST, Subbacultcha, Het Bos) de Trix-studio in voor hun eerste album. Grid Ravage keert nu terug naar het Trix-podium om de release van Grid Ravage luister bij te zetten.

Ik vind dit één van de strafste Belgische platen die ik dit jaar al heb gehoord. … Dit gaat een bommetje zijn.
Kurt Overbergh, AB

Op hun debuut lijkt het trio elke nuance van die ene minuut windstilte voor de storm – wanneer de natuur de adem inhoudt – te onderzoeken en uit te rafelen over acht brokken prikkelende schoonheid.
Herbert Struyf, Humo

Van GR tot GRRRRRRRR, speelt Grid Ravage een hypnotiserend spelletje waarbij we nu eens een update van Craig Leons ‘Nommos’ horen, dan weer een jazz-noirvariant van Holy Fuck.
Stijn Buyst, Gonzo Circus

Coomans’ cello suggereert meteen een duistere onderwereld in het vierde, terwijl het samengaan van elektronica en drums misschien wat herinnert aan de massieve klankgolven van GAS met die stompende 4/4-beats, al zit het ritme hier aan het oppervlak. Verderop vertraagt het ritme zo sterk dat de band meer gemeen heeft met de slepende nachtraven van Bohren & Der Club Of Gore dan met eendere welke elektronica-act, of wordt even geflirt met industrieel-getinte bricolage.
Guy Peters, Enola

De Grid Ravage lp is beschikbaar via Dropa Disc:

GR
GRR
GRRR
GRRRR
GRRRRR
GRRRRRR
GRRRRRRR
GRRRRRRRR
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML