Adventurous music and things

16/02/2017 – 18:00
Het Bos

JEPH JERMAN & TIM BARNES + DROPA DISC LABEL NIGHT

Dropa Disc
 JEPH JERMAN & TIM BARNES + DROPA DISC LABEL NIGHT

Tijdschema

Deuren: 18:00
Concert: 20:30

Locatie

Het Bos
Routebeschrijving

Closet of Records is gastheer van een reeks events in de Bos Bar waarbij lokale en minder lokale DIY labels worden gepresenteerd die verrassende releases (audio, drukwerk, … ) uitbrengen. Op donderdag 16 februari is het de beurt aan Dropa Disc. Via een dj set wordt u doorheen de gevarieerde sonische wereld van Dropa Disc en aanverwanten geloodst en trekken Tim Barnes en Jeph Jerman u live verder mee in hun uitdagende sonische exploraties.

 

TIM BARNES & JEPH JERMAN

barnes_jerman

Tim Barnes’ curriculum als percussionist, geluidstechnieker en curator staat bol van indrukwekkende samenwerkingen met artiesten als Tony Conrad, Sonic Youth, Body/Head, Ken Vandermark, Royal Trux en Tower Recordings. Jeph Jerman is een veteraan van de creatieve muziekscene in Denver en Seattle. De afgelopen jaren onderzoekt hij in de diepte het auditief potentieel van de zuidwestelijke woestijn, waaronder de Sonorawoestijn, waar hij leeft en werkt. Met creatieve percussie en elektronische improvisatie, field recordings gaande van het getjirp van een gestrande krekel tot het gerommel van een luchthaven in de verte en een verrassend palet aan klinkende objecten nemen Barnes en Jerman u mee op een unieke auditieve trip.

Tim Barnes interview voor Sound & Vision – Jeph Jerman interview voor Times Quotidian

 

DROPA DISC

dropa-disc-1-lp-frontweb-kopie 2_DropaDisc002_voorkant kopie 2_Foodforthought-Bookcover kopie

 

Het Dropa Disc-label is een verlengstuk van Sound in Motion en de Oorstof-concertreeks en brengt releases uit van uitzonderlijke concerten opgenomen tijdens de ontwikkelde events en concerten. Het Dropa Disc label werd gelanceerd in Augustus 2016 met de eerste twee vinyl-releases Saint Francis Duo (O’Malley & Noble): los bordes de las respuestas en Kris Vanderstraeten: Trommels ! en het boek Oorstof: Food for thought. Twee nieuwe releases: Evan Parker, John Edwards, Steve Noble trio (cd) en Ballister: Low Level Stink (lp) zijn in voorbereiding.

Dropa Disc releases kunnen gekocht worden via de Dropa Disc pagina.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML