Adventurous music and things

22/09/2017 – 19:45
AB Salon

JEROME NOETINGER & AUDE ROMARY + TONY CONRAD: COMPLETELY IN THE PRESENT

Oorstof
JEROME NOETINGER & AUDE ROMARY + TONY CONRAD: COMPLETELY IN THE PRESENT

Tijdschema

Deuren: 19:45
Concert: 20:00

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Na de geslaagde doortocht van Tom Carter (Charalambides), Ameel Brecht, Alan Licht & Tetuzi Akiyama en Urpf Lanze zetten Sound in Motion/Oorstof en AB dit najaar de vruchtbare samenwerking verder. Op 22 september nemen tapemanipulator Jerome Noetinger en celliste Aude Romary ons mee op een boeiende elektro-akoestische trip. Met de screening van Tony Conrad: Completely In The Present krijgt u er een bijzonder portret van de in 2016 overleden Amerikaanse avant-garde video- en experimentele filmmaker, muzikant, componist, docent en schijver bovenop.

Jérôme Noetinger & Aude Romary – Concert – 21.50 u. 

noetinger_romary

Jérôme Noetinger is een van de sterkhouders van de Franse experimentele muziekscene. Hij is lid van Cellule D’Intervention Metamkine een gezelschap dat beeld en geluid manipuleert via 16 mm projectors, laat zich zowel solo als in samenwerkingen (Lionel Marchetti, Michel Chion, Kevin Drumm …) gelden met field recordings, feedback en bandopnemers, schrijft voor het Franse magazine Revue et corrigée en bestiert Metamkine, een platenlabel en internationale distributie voor experimentele muziek.

Sinds 2014 werkt hij met de Franse experimentele celliste Aude Romary, een samenwerking die werd vastgelegd op de schitterende cd Discordes (Centre Culturel André Malraux, 2017). Cello, bandopnemers, microfoons en luidsprekers zijn de muzikale wapens waarmee Noetinger en Romary een verrassende elektro-akoestische geluidswereld laten openbloeien.


Tony Conrad: Completely in the Present – Screening (US/2016/96’) – 20.00 u.

TonyConrad_Filmweb

Tony Conrad: Completely in the Present is een documentaire van regisseur Tyler Hubby – zie ook The Devil and Daniel Johnston – die ons een bijzondere inkijk geeft in het leven en het werk van de invloedrijke filmmaker, muzikant, kunstenaar en docent Tony Conrad.

Sinds de vroege jaren zestig zijn Conrads films en composities een bron van fascinatie voor menig kunstenaar en muzikant. Hij speelde mee in en nam de soundtack op van Jack Smiths legendarische film Flaming Creatures, zette de filmwereld op zijn kop met The Flicker, een film waarin enkel zwarte en witte filmframes de hoofdrol spelen, stond samen met La Monte Young en John Cale aan de wieg van wat later The Velvet Underground zou worden, verwonderde de wereld met ultieme drones en minimale composities, tourde met Sonic Youth en werkte met Jim O’Rourke waardoor een nieuwe generatie zijn werk kon ontdekken en blijft met zijn inter-disciplinaire repertoire, dat goed vijftig jaar bestrijkt, diverse generaties kunstenaars en muzikanten inspireren.

http://www.tonyconradmovie.com

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML