Adventurous music and things

15/10/2021 – 19:30
De Studio

KARIN JOHANSSON – NINA DE HENEY – HENRIK WARTEL + NILS VERMEULEN – ELISABETH KLINCK

Oorstof
KARIN JOHANSSON - NINA DE HENEY - HENRIK WARTEL + NILS VERMEULEN - ELISABETH KLINCK

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

KARIN JOHANSSON – NINA DE HENEY – HENRIK WARTEL

Het Zweedse trio van Karin Johansson (piano), Nina De Heney (bas) en Henrik Wartel (drum) verraste in 2019 met Qaugmire, een erg goed onthaalde release voor het Portugese Creative Sources label. De geplande tournee om deze excellente release kracht bij te zetten, werd door de pandemie noodgedwongen uitgesteld, maar staat nu stevig op de najaarsagenda. Alle drie de muzikanten zijn doorwinterde en gerespecteerde spelers uit de internationale jazz-en improvisatiescene: Johansson werkt onder andere met de experimentele gitarist Finn Loxbo – Loxbo speelde met Dog Life in de Oorstofserie in 2016; veteraan Wartel is gekend van zijn werk met de in 2018 overleden Poolse trompettist Tomasz Stańko; de in Zwitserland geboren De Heney kennen we van haar briljante solo-escapades en van haar duo met pianiste Lisa Ullén – nog een muzikante die we kennen van haar concerten in de Oorstofreeks en op het Summer Bummer Festival. Johansson, De Heney en Wartel brengen hun extreem gedetailleerde, veelzijdige en gelaagde improvisaties voor het eerst naar een Belgisch podium, een unieke kans dus om dit uitzonderlijk Zweeds trio aan het werk te zien.

NILS VERMEULEN – ELISABETH KLINCK

Nils Vermeulen speelt staande en elektrische bas en heeft als standplaats Gent. Uit de diverse projecten waarin hij speelt, blijkt duidelijk zijn brede muzikale interesse. In 2019 deelde Vermeulen nog het podium met William Parker tijdens het Ha’fest en met Parker, Hamid Drake en John Dikeman in de Oorstofreeks/Onderstroom gevolgd door een adembenemende passage tijdens het afgelopen Summer Bummer Festival met Seppe Gebruers en Paul Lytton als het Playing With Standards Trio. Gevraagd of hij in de Oorstofreeks een nieuwe samenwerking wilde presenteren, stelde Vermeulen een akoestisch duo voor met de violiste, geluidskunstenares, componiste en performer Elisabeth Klinck, een artieste voor wie de combinatie van geïmproviseerde muziek, klassieke viool, geluidskunst en elektronische muziek erg natuurlijk aanvoelt.

Ze werkte voor en met Benjamin Abel Meijerhof, Heleen Van Haegenborgh, Peenoise, Ben Bertrand, Hermes Ensemble, Nadar Ensemble, Ensemble Fractales, is een van de stichtende leden van het Nemø ensemble en nam eerder al deel aan gerenommeerde festivals als Transit Festival, Internationale Ferienkurse für Neue Muzik Darmstadt, Musica Privata en Kraak. In December 2020 capteerde Christophe Albertijn een indrukwekkende Klinck in Woning Jozef Schellekens als onderdeel van zijn veelgeprezen HUIS serie, die architectuur en solomuziek combineert. Voor deze eerste samenwerking als duo gaan zowel Vermeulen (bas) als Klinck (viool)  nu terug naar de essentie van hun instrument en verkennen ze de akoestische kwaliteiten en variaties verder tot op het been.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML