Promoting adventurous music and things

8/11/2016 – 19:30
Zuiderpershuis

Karkhana + Tom Carter

Oorstof
Karkhana + Tom Carter

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

Zuiderpershuis
Routebeschrijving

Voor dit Antwerps concert treedt acidfolktitaan Tom Carter (Charalambides, Jandek…) aan in dubbelbill met Karkhana een Midden-Oosterse supergroep met Sam ShalabiSharif ShenaouiMaurice LoucaMazen KerbajTony Elieh en Umut Çaglar. Speciale gast voor dit exclusief Karkhana-concert is Michael Zerang (percussie) een van de sterkhouders van de Chicago improv- en jazzscene.

karkhana

Karkhana, een Midden-Oosterse supergroep – Beirut, Caïro, Istanbul – met Sam Shalabi, Sharif Sehnaoui, Maurice Louca, Mazen Kerbaj, Özün, Tony Elieh en Umut Çağlar in de rangen, liet ons tijdens het Eastern Daze Festival in 2015 al proeven van de bijzondere muzikale dynamiek die ze live ontwikkelen. Begonnen als tribute band rond de legendarische Egyptische gitarist Omar Khorshid -ooit deel van Ouhm Khaltoums orkest- en ondertussen uitgegroeid tot een 21ste eeuwse hybride van Arabische gitaarrock, freejazz en krautrock en psychedelische bands als Kluster en Taj Mahal Travellers, zullen ze voor deze gelegenheid aantreden met Michael Zerang op percussie, een van de sterkhouders van de improvscene in Chicago.

http://karkhana-music.com

Tom Carter

Tweede concert in de Oorstof-reeks van Tom Carter die we kennen van zijn werk met de iconische acidfolkband Charalambides en van zijn samenwerkingen met artiesten als Steve Gunn, Bardo Pond, Thurston Moore en Ben Chasny. Sinds 2012 focust hij zich op sologitaarwerk waarbij hij zorgvuldig melodie, drones, fuzz en geladen stiltes versmelt tot een beklijvend geheel. The Out Door/Pitchfork verkoos Carters dubbel-lp Long Time Underground (3-Lobed) als beste experimenteel album van 2015. Zijn meest recente release is een titelloze samenwerking met de invloedrijke gitarist Lorren Conners voor Family Vineyard.

http://www.wholly-other.com/tom_carter.htm

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen