Promoting adventurous music and things

11/10/2016 – 19:30
De Studio

Ken Vandermark & Terrie Ex + Nystagmus (Malmendier, Amadou)

Oorstof
Ken Vandermark & Terrie Ex + Nystagmus

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Exclusief concert van het explosieve duo Ken Vandermark (sax, klarinet) en Terrie Ex, gitarist van de legendarische band The Ex. Tom Malmendier (drum) en Farida Amadou openen de dans als Nystagmus.


KEN VANDERMARK & TERRIE EX

terrie_koen_GeertVanderpoele© Geert Vandepoele

Saxofonist en rietblazer Ken Vandermark en Terrie Hessels, gitarist van de legendarische band The Ex, werken al jaren samen in The Ex & Brass Unbound en Lean Left – de powerimprovband met Paal Nilssen-Love en Andy Moor in de rangen. Toch duurt het tot september 2014 voor deze invloedrijke heren hun passie voor krachtige en doorleefde improvisatie als duo naar het podium brengen. Op dinsdag 11 oktober doet dit veelzijdige duo DE Studio aan voor een nieuw uitdagend concert in de Oorstof-reeks.

Ken Vandermark          Terrie Ex


TOM MALMENDIER & FARIDA AMADOU (NYSTAGMUS)

13nystagmus

Drummer, percussionist Tom Malmendier en bassiste Farida Amadou zijn twee prominente leden van L’oeil Kollectif, en groep jonge gedreven muzikanten uit het Luikse die improvisatie hoog in het vaandel draagt.Als duo spelen ze onder de naam Nystagmus en laten spontaan noise, rock en grooves al improviserend versmelten.

Nystagmus

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen