Adventurous music and things

29/03/2022 – 19:30
AB Salon

ANDY MOOR – MARTA WARELIS

Oorstof
MARTA WARELIS – ANDY MOOR

Tickets

Gratis toegang

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:15

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

ANDY MOOR – MARTA WARELIS

Door onvoorziene omstandigheden zal Christine Abdelnour voor het eerder aangekondigde duo concert met The Ex gitarist Andy Moor, waardig vervangen worden door de Poolse, in Amsterdam residerende, pianiste Marta Warelis. Moor en Warelis schitterden pas nog met Frank Rosaly’s Ruidoscuro. tijdens het Summer Bummer Festival maar treden nu voor het eerst aan als duo tijdens deze exclusieve passage in het AB salon.

De in Londen geboren Andy Moor, leeft in Amsterdam en is stichtend lid van Dog Face Hermans en Kletka Red en is sinds 1990 voltijds lid van The Ex. Als gitarist, fotograaf en componist werkt hij samen met artiesten als Anne-James Chaton, Alva Noto, Thurston Moore, DJ /Rupture, John  Butcher en Yannis  Kyriakides en is hij actief in improvbands als Lean Left met Terrie Ex, Ken Vandermark en Paal Nilssen-Love en Thermal met Butcher en Thomas Lehn.

Pianiste Marta Warelis is een van de sterkhouders uit de Amsterdamse improvisatiescene. Als prominent lid van Amsterdamse Stichting Doek stuurt ze improvisatie en experiment actief aan en werkt ze geregeld met het kleppers als Dave Douglas, Eric Boeren, Michael Moore, Ab Baars en Mike Reed of met bands als Hupata!, Omawi, PolyBand, Frank Rosaly’s Ruidoscuro. en Edge Ensemble. In 2021 verraste ze nog met Turquoise Dream, een schitterende release met de legendarische violist Carlos Zingaro, celliste Helena Espvall (Espers) en gitarist Marcelo dos Reis.

Dit concert is een samenwerking tussen Ancienne Belgique en Oorstof en is gratis toegankelijk.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML