Promoting adventurous music and things

9/04/2019 – 19:30
Stadsmagazijn

LOUISE LANDES LEVI + ILTÄ HÄMÄRÄ

Oorstof
LOUISE LANDES LEVI + ILTÄ HÄMÄRÄ

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

Stadsmagazijn
Routebeschrijving

Tot onze grote spijt is de Europese tournee van Masaki Batoh afgelast. Toch zijn we heel vereerd dat we een avond kunnen aankondigen met  poëet/performer en wereldreiziger Louise Landes Levi die Bart De Paepe en Timo Van Luijk on stage zal vervoegen.

LOUISE LANDES LEVI

LouiseLandesLevi_Tusk_Web

Poëet/performer en wereldreiziger Louise Landes Levi is een stichtend lid van Daniel Moore’s Floating Lotus Magic Opera Company, een van America’s eerst fusionorkesten. Na een Bachelor of Arts cum laude aan de universiteit van Berkley en studies aan het Mills College met sarangimeester Pandit Ram Narayan reisde Landes Levi in de late jaren zestig alleen en over land naar Afghanistan en naar Indië, via Istanbul, Tabriz, Mashed, Herat, Khandahar, Kabul, Peshawar, Rawalpundi en Lahore om Noord Indische sangeet (klassieke muziek) en de traditionele poëzie te onderzoeken. Ze studeerde verder bij meesters als Annapurna Devi, Ali Akbar Khan & La Monte Young. Als ze niet op het podium actief is leeft ze in een stenen toren in het Italiaanse Bagnore en in de winter in haar geboorteplaats New York of elders.

Louise Landes Levi publiceerde meer dan een dozijn boeken met gedichten en autobiografische proza. Recente audioreleases zijn City of Delirium, een compilatie van instrumentaal werk en spoken word van de late jaren zestig to nu, voor Bart De Paepe’s Sloow Tapes (2011), From The Ming Oracle a sublieme lp waaraan Catherine Christer Hennix, Virginia Tate en Hilary Jeffery meewerkten voor Sloow Wax (2014) en twee van de beste releases van 2018: Ikiru Or The Wanderer (Levi, De Paepe, van Luijk) voor Oaken Palace Records en Colloidal Love (Levi, De Paepe, LaBrecque) voor Drukpa. Het Nederlandse label Des Astres D’or bracht de ultra gelimiteerde lp Poetry Reading I uit (2018) gevolgd in maart 2019 door Bombay Lunatic Asylum, een samenwerking tussen Louise Landes Levi, Bart De Paepe, Koen Vandenhoudt en illustratrice/tatoeage-artist Lauren O’Connor.

ILTA HÄMÄRÄ (BART DE PAEPE & TIMO VAN LUIJK)

iltahamara

Prominent maker van all things psychedelisch (muziek, tekeningen, woorden) en bestierder van het befaamde Sloow Tapes-label Bart Sloow en Timo van Luijk – bekend van zijn subtiele en poëtische geluidsmanipulaties als Af Ursin en zijn uitdagende labels La Scie Dorée en Methaphon – vinden elkaar in Ilta Hämärä. Samen creëren ze een ultra gedetailleerde mixtuur van psychedelische klanken, bovennatuurlijk, fascinerend en met een gevoelige toets die u raakt tot op het been. Voor deze speciale gelegenheid zal Louise Landes Levi hen op het podium vervoegen voor een uniek concert.

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen