Adventurous music and things

3/12/2017 – 19:30
De Studio

Mette Rasmussen & Pak Yan Lau + Farida Amadou – Audrey Lauro – Hanne De Backer – Tom Malmendier

Oorstof
Mette Rasmussen & Pak Yan Lau + Farida Amadou - Audrey Lauro - Hanne De Backer - Tom Malmendier

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Mette Rasmussen & Pak Yan Lau besluiten een meerdaagse Sound in Motion-opnamesessie met een tweede concert in de Oorstof-reeks in DE Studio. Met het fantastische debuut als trio tijdens het Summer Bummer Festival nog vers in het geheugen nodigen Farida Amadou (bas), Audrey Lauro (altsax) en Hanne De Backer (baritonsax), percussionist Tom Malmendier uit en pakken uit met een gloednieuw kwartet.

METTE RASMUSSEN & PAK YAN LAU

Lau_Rasmussen_PicByHansvanderLinden© Hans van der Linden

Het verrassend vloeiend en expressief geluid dat Mette Rasmussen ontwikkelt op de altsax, situeert zich ergens tussen de hemelse en heldere toon van Albert Ayler en het schrapende gebrul van Mats Gustafsson. Dat liet Rasmussen eerder al blijken in de Oorstof-reeks. Denk aan haar gesmaakte passages met Chris Corsano , met Fire! Orchestra en samen met Anna Högberg, Audrey Lauro, Christine Abdelnour, Yuko Oshima en Pak Yan Lau. Geluid en improvisatie zijn twee belangrijke elementen in het werk van multi-instrumentaliste Pak Yan Lau. Geprepareerde piano, synths en speelgoedpiano’s zijn haar bevoorkeurde geluidsbronnen, liefst in avontuurlijke combinaties. Dat is het minste dat we kunnen zeggen van het duo Rasmussen-Lau. Ze sluiten een meerdaagse Sound in Motion-opnamesessie gepast af met dit concert in DE Studio, no pun intended…

Farida Amadou – Audrey Lauro – Hanne De Backer – Tom Malmendier

farida_hanne_audrey_PicByWandaDetemmerman© Wanda Detemmerman

Farida Amadou (bas), Audrey Lauro (altsax) en Hanne De Backer (baritonsax) verrasten tijdens het Summer Bummer Festival met een stevig debuutconcert dat naar meer deed smaken. En op een vervolg moeten we gelukkig niet echt wachten. Meer nog, dit avontuurlijke trio krijgt letterlijk nog meer slagkracht. Met percussionist Tom Malmendier – die we kennen van zijn concert met Nystagmus in de Oorstofserie –  groeit dit trio organisch uit tot een dynamisch kwartet.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML