Adventurous music and things

8/12/2024 – 19:30
De Studio

Hanne De Backer & Signe Emmeluth + Mike Reed & Hunter Diamond

Oorstof
Hanne De Backer & Signe Emmeluth + Mike Reed & Hunter Diamond

Tickets

VVK: 12 €
Kassa: 15 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Met Mike Reed & Hunter Diamond en Hanne De Backer & Signe Emmeluth staan er twee internationale duo’s op het podium die een weergaloze dynamiek gemeenschappelijk hebben en u moeiteloos alle hoeken van het muzikaal spectrum laten zien en horen.

HANNE DE BACKER & SIGNE EMMELUTH (BE/DK)

Sinds 2019 kruisen de wegen van de Belgische baritonsaxofoniste en basklarinetiste Hanne De Backer (g a b b r o) en de Deense, in Noorwegen residerende, alt- en tenorsaxofoniste Signe Emmeluth (Amoeba) elkaar op verschillende tijdstippen. Van het Summer Bummer Festival in 2019 in DE Studio, via tournees met Steve Swell en Paal Nilssen-Love’s Large Unit naar Mudskipper, met Nilssen-Love en Terrie (Ex) Hessels en een doortocht in Ethiopië met diezelfde Hessels. Hoe sterk de unieke muzikale en vriendschappelijke band is tussen deze twee klassespelers zal duidelijk worden tijdens deze nieuwe duotournee die hen op 8 december terug naar DE Studio brengt …

MIKE REED & HUNTER DIAMOND (US)

Drummer Mike Reed verraste het Belgische publiek drie keer in 2023. Eén keer met het stellaire trio ‘Artifacts’ met Tomeka Reid en Nicole Mitchell in De Singer en twee keer met het overweldigende sextet ‘The Separatist Party’ – tijdens Summer Bummer en in Het Bos. Nu is Reed terug met een nieuw muzikaal avontuur, samen met de opmerkelijke rietblazer Hunter Diamond, die zijn Belgische debuut maakt. Een eerder duoconcert van Reed met grootmeester Roscoe Mitchell in het Antwerpse Zuiderpershuis  – verschenen op Astral Spirits – gaf al een dat de muzikale wendbaarheid van Reed een ideale canvas vormt voor zijn zorgvuldig gekozen muzikale partners. Met Diamond introduceert hij nu een nieuwe krachtige speler uit de Chicagoscene aan een Europees publiek.

Geïnspireerd door legendarische opnames van drum/saxduo’s zoals ‘Duo Exchange’ (1972) van Rashied Ali en Frank Lowe, ‘Interstellar Space’ (1974) van John Coltrane en Rashied Ali, en ‘Force’ (1976) van Max Roach en Archie Shepp, startte Diamond in 2020 met “Metal and Wood”, een residentie voor live-opnames van improviserende duo’s met Dana Hall, Charles Rumback, Quin Kirchner, Lucas Gillan en uiteraard Mike Reed, uitgebracht via zijn label Curio Records.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML