Promoting adventurous music and things

29/05/2019 – 20:00
De Nor

RICHARD YOUNGS-CHRIS CORSANO-DAVID MARANHA + HANNE DE BACKER & KAREN WILLEMS

Oorstof
RICHARD YOUNGS - CHRIS CORSANO - DAVID MARANHA + HANNE DE BACKER & KAREN WILLEMS

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 21:00

Locatie

De Nor
Routebeschrijving

Ultra Eczema en Oorstof presenteren het stellaire trio van Richard Youngs, Chris Corsano, David Maranha en het honk en bonk duo Hanne De Backer en Karen Willems in De Nor, een kunstwerk van Dennis Tyfus dat kan worden geactiveerd als concertzaal.

POSTER_v3_blue

 

Met Richard Youngs, David Maranha en Chris Corsano verzamelen zich drie van de meest bijzondere hedendaagse muzikanten die de oneindige mogelijkheden en combinaties van geluid en muziek voortdurend en succesvol onderzoeken. Gedreven door hun eigenzinnige muzikale visie en honger maakten ze internationaal een onuitwisbare indruk. Nu voor het eerst de hort op als trio gaan deze klasbakken voor niets minder. Spits de oren dus, u zal er geen spijt van krijgen.

De erg diverse en vruchtbare muzikale output van de Schotse muzikant Richard Youngs klinkt zoals die van niemand anders.  Youngs reed de afgelopen jaren en uitzonderlijk muzikaal parcours waar zowel in folk gedrenkte mijmeringen en stichtelijke drones als a capella hymnen en elektronische escapades een plaats hebben gevonden. De wil van deze multi-instrumentalist en zanger om telkens opnieuw de muzikale verwachtingen te overstijgen, check zijn werk voor labels als Jagjaguwar, Ba Da Bing! or No Fans, maakt van hem een ware doch bescheiden muzikale innovator. De Portugese multi-instrumentalist David Maranha onderzoekt al sinds de jaren tachtig het fenomeen van oneindigheid in zijn muziek en doet dat rigoureus en gewapend met viool, percussie en orgel via drones, improvisatie en ritueel escapades op diverse releases als Marches of the New World en Antarctica. De Amerikaanse drummer Chris Corsano behoeft geen introductie meer. Tenzij artiesten als Björk, Thurston Moore, Evan Parker, Jim O’Rourke of Jandek – slechts een greep uit de samenwerkingen waarmee Corsano da afgelopen jaren uitpakte – u niets zeggen? Dan noteert u alvast dat Chris Corsano een van de meest actieve en bevraagde muzikanten is in de wereld van de freejazz, improvisatie, out-rock  en out-everything en dat u ogen en oren tekort zal komen om te doorgronden wat deze muzikale duizendpoot u te bieden heeft.

hanne_Karen

In Augustus 2019 verschijnt er op het Dropa Disc een nieuwe release van Chris Corsano samen met Dave Rempis, Nate Wooley en Pascal Niggenkemper onder de naam From Wolves To Whales. Baritonsaxofoniste Hanne De Backer liet g a b b r o, oorspronkelijk een baritonsaxduo met Marc De Maeseneer, tijdens het Summer Bummer Festival 2018 uitgroeien tot een volwaardig kwartet  Een release van g a b b r o in deze bezetting, met bassist Raphael Malfliet en stemkunstenares Agnes Hvizdalek als gasten, is voorzien voor 2019 op Dropa Disc gevolgd door een tournee waarvoor  g a b b r o naast De Backer, Hvizdalek en Malfliet de trombonist Henrik Munkeby Nørstebø in de rangen verwelkomt. Hanne De Backer is ook te gast tijdens het Summer Bummer Festival 2019 alwaar ze in duo zal spelen met de Noorse drummer Paal Nilssen-Love. Maar eerst De Nor natuurlijk waarvoor de Backer een duo vormt met percussionist Karen Willems, die eerder al naast De Backer en De Maeseneer op het podium verscheen en die we geregeld op het podium ontwaren met artiesten als Jean DL, Zita Swoon Group, Mauro, Aidan Baker, Dirk Serries en met haar eigen band Inwolves!.

 

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen