Promoting adventurous music and things

26/08/2017 – 15:30
Zuiderpershuis

SUMMER BUMMER FESTIVAL 2017 – DAG 1

Oorstof
SUMMER BUMMER FESTIVAL 2017 - DAG 1

Tijdschema

Deuren: 15:30
Concert: 16:30

Locatie

Zuiderpershuis
Routebeschrijving

SummerBummerA2_PosterPascal
Summer Bummer 2017 staat voor avontuurlijke muziek in al zijn gelaagdheden. Dat wordt al snel duidelijk op dag 1 in het Zuiderpershuis met de indrukwekkende elektronische soundscapes en visuals van GAS (WOLFGANG VOIGT), de sublieme mix van punk, blues en vrije improvisatie van BILL ORCUTT (elektrische gitaar), de uitzonderlijke dynamiek van Angels 9, Fire! en Saint Francis Duo vakkundig door elkaar geschud door het trio van MARTIN KÜCHEN (sax), JOHAN BERTHLING (bas) en STEVE NOBLE (drum), de onvoorspelbare en uitdagende elektronica van YVES DE MEY, de hallucinante muur van drones en analoge synthklanken opgetrokken door DSR Lines en Hellvete onder de naam BRAHMEN RAAG en de spontane interactie tussen FARIDA AMADOU (bas), AUDREY LAURO (altsax) en HANNE DE BACKER (baritonsax).

DAG 1 SUMMER BUMMER 2017 at ZUIDERPERSHUIS
15.30 Deuren
16.30 Farida Amadou – Audrey Lauro – Hanne De Backer
17.15 Brahmen Raag
18.00 Yves De Mey
20.00  Martin Küchen – Steve Noble – Johan Berthling
21.00  Bill Orcutt
22.00 GAS ( Wolfgang Voigt)
Eten Homemade slow food beschikbaar op het festival !!! 
Platenbeurs Stands van Dropa Disc, Morbus Gravis, Instant Jazz, ROTKAT, Knotwilg , Sloow Tapes, Timo Van Luijk & merchandise van de artiesten

GAS ( WOLFGANG VOIGT)

Na 17 jaar verrast Wolfgang Voigt – een van de oprichters van het erg productieve en hoogst invloedrijke Kompakt-label – vriend en vijand met Narkopop, een gloednieuwe release voor het Kompakt-label onder zijn Gas-alias. Deze opvolger van Pop, uitgebrachti n 2000, tilt ambient elektronische muziek naar een geheel nieuw niveau en geldt nu al, volledig terecht overigens, als een van dé releases van 2017. Om de release van Narkopop te ondersteunen, ontwikkelde Wolfgang Voigt een unieke audiovisuele live set die Gas naar podia over de hele wereld zal brengen. De unieke setting van Summer Bummer in het Zuiderpershuis is er een van, een ervaring die je niet wil missen !

BILL ORCUTT

BillOrcutt2_WEB© R Orcutt

Na jaren teringherrie met Harry Pussy, is Bill Orcutt de laatste jaren onder zijn eigen naam actief met muziek die minstens evenveel te leen gaat bij de blues en de folk als bij zijn ouder werk. Op de gloednieuwe release Bill Orcutt voor Palilalia, ruilt Orcutt zijn akoestische gitaar voor een elektrische, blaast hij enkele verrassende klassiekers nieuw leven in – wat dacht u van Lonely Woman, White Chrismas, Ol Man River, Over The Rainbow… , en raakt hij opvallende vaak, ook in het eigen werk en zonder schroom, de gevoelige snaar.

MARTIN KÜCHEN – STEVE NOBLE – JOHAN BERTHLING

kuchen_Noble_Berthling_Web2© Heiko Purnhagen

Met de gloednieuwe release Threnody at The Gates voor het gerenommeerde Trost label onder de arm, is deze Zweeds-Engelse freejazz-alliantie een van de meest geanticipeerde live acts van het moment. De innoverende Zweedse rietblazer Martin Küchen (Angles 9, All Included) vindt de perfecte ritmetandem in de Engelse drummer, percussionist Steve Noble (Saint Francis Duo, Evan Parker, Peter Brötzmann) en de Zweedse bassist Johan Berthling (Fire!, Fire! Orchestra).

YVES DE MEY

yves_de_mey_web© Joeri Thiry

Yves Demey is een van de sterkhouders van de Belgische elektronische muziek. Demey wist in 2016 – met Drawn with Shadow Pens voor het Oostenrijkste Spectrum Tools – een nieuwe moderne elektronische synthese, opgebouwd uit monotracks, te bewerkstelligen die in de toekomst nog futuristisch zal klinken. Check voor de volledigheid en om de diversiteit van deze elektronische duizendpoot te doorgronden zeker ook Loyal Subjectivity voor Archives Intérieures of  Late Night Patching 1 voor Entr’acte. Live kan het alle kanten op stuiteren…

BRAHMEN RAAG (DSR-Lines & Hellvete)

Brahmen-Raag-MRietveld_WEB© Mark Rietveld

Glen Steenkiste (Hellvete) en David Edren (DSR lines) laten met Brahmen Raag een ware symbiose van hun respectievelijk solowerk horen. Ze balanceren met akoestische (harmonium, shruti box) en elektronische (effecten, modulaire synths) instrumenten zorgvuldig de verschillen en overeenkomsten tussen instant compositie, improvisatie en raga’s. Een eerste release (cassette, 2016) vinden we terug op het Hare Akedod-label, nieuwe opnames en release(s) zijn gepland voor 2017.

HANNE DE BACKER – FARIDA AMADOU – AUDREY LAURO

Lauro_Amadou_DeBacker© van der Linden                                 © Vandepoele                                                  ©Mangone

Hanne De Backer (baritonsax), Farida Amadou (el. bas) en Audrey Lauro (altsax) schitterden dit voorjaar in de Oorstof-reeks met respectievelijk g a b b r o, Nystagmus en lauroshilau. Beklijvende concerten van jonge en bevlogen muzikanten die improvisatie hoog in het vaandel dragen en  meer en meer op de voorgrond treden, zo bleek. Voor deze editie van Summer Bummer gaan ze een gloednieuwe samenwerking aan.

 

Met De Steun Van:

Stad Antwerpen provincie_antwerpen_logo_cmyk zuiderpershuis simlogowit CO_Sint-Andries_PMS_Warm Gray

Special discount rate - click here !

Special discount rate – click here !

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen