Adventurous music and things

28/08/2020 – 14:00
OLT Rivierenhof

SUMMER BUMMER FESTIVAL 2020 – DAG 1 AFGELAST !

Oorstof
SUMMER BUMMER FESTIVAL 2020 - DAG1 AFGELAST !

Tickets

COMBI: 42 EUR
Bestel een dagticket voor beide dagen en ontvang direct je combi-korting !

VR 28 AUG: 22 EUR

ZA 29 AUG: 27 EUR

Tijdschema

Deuren: 14:00
Concert: 15:00

Locatie

OLT Rivierenhof
Routebeschrijving

Na de uitverkochte editie van 2019 strijkt de vijfde editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival voor het eerst neer in de prachtige setting van OLT Rivierenhof en steunt daarmee – onder de vlag van Take Care – meer dan 35 muzikanten/artiesten/cultuurwerkers. 

Met een tot de verbeelding sprekend programma, unieke samenwerkingen tussen Belgische en internationale muzikanten, enkele verrassende headliners, een platenbeurs, een gratis muzikale workshop voor jong en oud (coronaproof) en … Kurt Overbergh (AB) als perfecte gastheer, belooft Summer Bummer 2020, ondanks de moeilijke omstandigheden, opnieuw een topeditie te worden.

Scroll verder op deze pagina voor info over Summer Bummer Dag 1, voor info over Summer Bummer Dag 2, klik hier !

DAG 1 – VRIJDAG 28 AUGUSTUS:

THE END:
MATS GUSTAFSSON – SOFIA JERNBERG – KJETIL MØSTER
ANDERS HANA – BØRGE FJORDHEIM

EVAN PARKER – LIMPE FUCHS – TIMO VAN LUIJK

KALLE MOBERG – STAN MARIS

NICOLAS CHKIFI – ANN EYSERMANS – FRANS VAN ISACKER – ANANTA ROOSENS


THE END:
MATS GUSTAFSSON – SOFIA JERNBERG – KJETIL MØSTER
ANDERS HANA – BØRGE FJORDHEIM


Of het nu solo is, met popicoon Neneh Cherry of met een 28-koppige versie van Fire!, de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson weet altijd aangenaam te verrassen. Zo ook met THE END. Samen met stemfenomeen Sofia Jernberg (Fire! Orchestra), saxofonist Kjetil Møster (Ultralyd, Møster), gitarist Anders Hana (MoHa!, Jaga Jazzist) en drum-mer Børge Fjordheim (Cloroform) brengt Gustafsson u in een vingerknip van bloedmooi en subtiel naar luid en lelijk en weer terug.

#Hashtags? … Ga voor Free Jazz, Noise, Alternative Rock, Free Improvised Music, Scandinavian Folk Music, Contemporary Music, Opera, Grindcore, Ethnic music, Jazz en aanverwanten.


EVAN PARKER – LIMPE FUCHS – TIMO VAN LUIJK
+ SPECIAL GUEST APPEARANCE BY EDDIE PREVOST

Samen met Peter Brötzmann is de Engelse rietblazer Evan Parker een van de meest legendarische muzikanten die het concept van jazz sinds de jaren zestig binnenste buiten keert en nieuwe richtingen blijft uitduwen. Voor Summer Bummer doet hij het voor het eerst als trio met de al even legendarische Duitse percussioniste en performance-artieste Limpe Fuchs (Anima Sound) en de Belgische autodidactische multi-instrumentalist Timo Van Luijk (Af Ursin, Elodie). AMM-drummer/percussionist Eddie Prévost zal het trio aan het einde van de set vervoegen.

KALLE MOBERG – STAN MARIS

De jonge Noorse accordeonist Kalle Moberg (Large Unit) debuteerde zopas met de door Jim O’Rourke ingeblikte lp The Tokyo Sessions Volume 1: Unheard – of. Moberg deelt een passie voor avontuurlijke accordeonklanken met Stan Maris die we kennen van Kreis – nieuwe release in de maak – en van zijn bijdrage aan Ken Vandermarks Marker tijdens het Visitations Festival in DE Studio in 2019.


NICOLAS CHKIFI – ANN EYSERMANS – FRANS VAN ISACKER – ANANTA ROOSENS

Voor Covid 19 er anders over besliste, stonden Nicolas Chkifi (drum), Ann Eysermans (harp, bas), Frans Van Isacker (altsax, klarinet) en Ananta Roosens (viool) in april klaar om het Visitations Festival in DE Studio te verblijden met een streep gedreven improvisatie. De herkansing volgt nu, tijdens Summer Bummer, gelukkig sneller dan gedacht. Het wordt geen afspiegeling van Fenna of Fnussjen, twee bands waarin deze muzikanten actief zijn, maar wel een nieuwe uitdaging op het scherp van de muzikale snee.

 

Summer Bummer 2020 kwam tot stand i.s.m. Sound in Motion, DE Studio, Arenberg/OLT Rivierenhof, CC Deurne, Cinema Rix, Trix en Radio Centraal

Met de Steun van:

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML