Promoting adventurous music and things

18/04/2020 – 20:00
AB Salon

TASHI DORJI + MARGARIDA GARCIA – GEANNULEERD VANWEGE DE CORONA-COVID19 TOESTAND !

Oorstof
TASHI DORJI + MARGARIDA GARCIA - GEANNULEERD VANWEGE DE CORONA-COVID19 TOESTAND !

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Door de wereldwijde toestand rond het Corona-Covid19 virus is dit concert geannuleerd. Hoewel er geen zekerheden zijn op dit moment, doen we uiteraard ons uiterste best om nieuwe data te zoeken voor de geannuleerde concerten.

Wij houden u verder op de hoogte via onze websites soundinmotion.be, fb-pagina en nieuwsbrieven …

Voorlopig zijn alle Oorstof-concerten tot en met 18 april geannuleerd !

AB Salon-debuut van Tashi Dorji en zijn onnavolgbaar gitaarspel, meesterlijk aangevuld door de in Lissabon en Antwerpen residerende Margarida Garcia die, ver buiten de geplogendheden van hedendaagse improvisatie, haar elektrische contrabass recht in de psychedelische underground plugt.

TASHI DORJI

De Bhutaanse gitarist Tashi Dorji is zonder twijfel een van de meest originele improvisatoren van het moment. Zijn eerste passage tijdens de Oorstof-concertreeks in 2015 – tevens zijn eerste concert in Europa – en de aansluitende tournee als gast en support van Godspeed You! Black Emperor was een grandioze triomftocht. Nu is hij eindelijk terug in Europa voor een reeks soloconcerten met haltes in Antwerpen (16/4 Het Bos) en Brussel (18/4 AB Salon). 

Dorji ontdekte vrije improvisatie toen hij in de Verenigde Staten ging studeren. Het is daar dat zijn uitzonderlijk talent als gitarist en improvisator werd ontdekt door Ben Chasny (Six Organs of Admittance) die in 2014 het Hermit Hut-label oprichtte om Dorji’s debuut-lp uit te brengen. Vergelijkingen met legendarische gitaristen als John Fahey en Derek Bailey vallen geregeld, maar Dorji blijft er opvallend bescheiden bij. 

Ondertussen heeft Dorji enkele succesvolle samenwerkingen lopen met onder meer met Tyler Damon (Circuit Des Yeux), Mette Rasmussen, C. Spencer Yeh, Michael Zerang en Aki Onda. In Februari verschijnt ook de fantastische cd Purple Dark Opal van Kuzu voor het Aerophonic label, een erg vruchtbare samenwerking tussen Dorji, Dave Rempis en Taylor Damon. Kuzu zal eind oktober 2020 aantreden in de Oorstofreeks. Maar eerst dus tijd voor Dorji en zijn onnavolgbare solo gitaarescapades die ons van percussief en ritmisch spel met een folky en meditatief karakter naar de meest waanzinnige en brutale klanken zal loodsen. 

MARGARIDA GARCIA

Margarida_Garcia_C_NunoMartins_1kopie

Sinds midden jaren negentig ontwikkelt de Portugese, in Antwerpen residerende, Margarida Garcia een erg persoonlijke en unieke muzikale taal voor elektrische contrabas: minimaal, langzaam, onderzees, pulserend en melancholisch. Ze beweegt zich ver buiten de geplogendheden van hedendaagse improvisatie met een sterke link naar de hedendaagse psychedelische ondergrond. 

Nog voor ze in 2004 naar New York verkaste – waar ze gedurende zeven jaar verbleef en regelmatig smaenwerkte met Loren Connors en Marcia Bassett – was ze een van de spilfiguren uit de alternatieve scene van Lissabon waar ze zich internationaal liet opmerken in samenwerking met gitarist Manuel Mota. Garcia werkte met muzikanten als Thurston Moore, David Maranha, Gabriel Ferrandini, Mattin en Nöel Akchoté en is ook actief in de beeldende kunst. Sinds 2014 pendelt ze tussen Lissabon en Antwerpen, waar ze regelmatig samenwerkt met het Graindelavoix ensemble van Björn Schmelzer. In 2016 was ze te gast op het Dropa Disc Festival in duo met Mota en in 2018 nam ze in de Sound in Motion-studio, samen met Mota en Bassett, de prachtige lp ‘Here They Rest Immobile’ op die in 2019 verscheen op Yew Records.

Oorstof i.s.m. AB Salon

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen