Adventurous music and things

23/04/2022 – 19:30
AB Salon

Tashi Dorji > door onvoorziene omstandigheden geannuleerd !

Oorstof
Tashi Dorji > door onvoorziene omstandigheden geannuleerd !

Tickets

Gratis toegang

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

De Bhutaanse gitarist Tashi Dorji is zonder twijfel een van de meest originele improvisatoren van het moment. Zijn eerste passage tijdens de Oorstof-concertreeks in 2015 – tevens zijn eerste concert in Europa – en de aansluitende tournee als gast en support van Godspeed You! Black Emperor was een grandioze triomftocht. In april 2020 moest Dorji nog verstek laten gaan door de pandemie maar nu is hij eindelijk terug in Europa voor een reeks soloconcerten, mét halte in AB Salon.

Dorji ontdekte vrije improvisatie toen hij in de Verenigde Staten ging studeren. Het is daar dat zijn uitzonderlijk talent als gitarist en improvisator werd ontdekt door Ben Chasny (Six Organs of Admittance) die in 2014 het Hermit Hut-label oprichtte om Dorji’s debuut-lp uit te brengen. Vergelijkingen met legendarische gitaristen als John Fahey en Derek Bailey vallen geregeld, maar Dorji blijft er opvallend bescheiden bij.

Ondertussen heeft hij enkele succesvolle samenwerkingen lopen met onder meer Mette Rasmussen, Tyler Damon, Dave Rempis, C. Spencer Yeh, Michael Zerang en Aki Onda, vinden we zijn solowerk terug op fijne labels als VDSQ en Drag City, en maakt hij indruk met Improvisations for nylon string guitar II en go then, fearless one! twee erg contrasterende digitale soloreleases. Ancienne Belgique en Oorstof ruimen nu opnieuw baan voor Dorji en zijn onnavolgbare solo gitaarescapades die ons van percussief en ritmisch spel met een folky en meditatief karakter naar de meest waanzinnige en brutale klanken zullen loodsen.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML