Promoting adventurous music and things

4/11/2016 – 19:30
AB Salon

Tom Carter (Charalambides) + Ameel Brecht (Razen) – VOLZET !

Oorstof
Tom Carter + Ameel Brecht - Volzet !

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Het concert is volzet.
Schrijf je in op de wachtlijst via deze link of kom tijdig naar de inkom en maak toch nog kans om binnen te kunnen.
Tom Carter speelt ook op 8 november in de Oorstof-reeks in het Zuiderpershuis. Dubbelbill met Karkhana feat. Michael Zerang. Meer info, klik hier !

Na een lange afwezigheid is de invloedrijke gitarist Tom Carter (Charalambides, Jandek, … ) – die zopas met Loren Conners een titelloze duo-lp uitbracht  – terug in Europa om u te verbazen met een reeks concerten waarin acid folk, psychedelica en improvisatie centraal staan. Razen’s head honcho Ameel Brecht haalt zijn resonatorgitaren van stal voor een beklijvende soloset tijdens deze gratis Oorstof-concertavond in Huis 23.

TOM CARTER

Tom Carter

Tom Carter kennen we van zijn werk met de iconische acidfolkband Charalambides en van zijn samenwerkingen met artiesten als Steve Gunn, Bardo Pond, Thurston Moore en Ben Chasny. Sinds 2012 focust hij zich op sologitaarwerk waarbij hij zorgvuldig melodie, drones, fuzz en geladen stiltes versmelt tot een beklijvend geheel. The Out Door/Pitchfork verkoos Carters dubbel-lp Long Time Underground (3-Lobed) als beste experimenteel album van 2015. Zijn meest recente release is een titelloze samenwerking met de invloedrijke gitarist Lorren Conners voor Family Vineyard.

Tom Carter

BRECHT AMEEL

Ameel Brecht

Ameel Brecht is de frontman van de baanbrekende improvband Razen met wie hij zopas de verrassend sterke lp Endrhymes (Kraak) uitbracht. Solo gaat hij aan de slag met een resonatorgitaar en –mandoline waarop hij klassieke en avant-garde technieken en alternatieve stemmingen toepast. Het resultaat legt een perfecte moebiuslus rond de muziek van Kapsberger, O’Carolan, Casseus en Galasso.

Razen Bandcamp

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen