Adventurous music and things

22/04/2023 – 20:00
POM at T56 Eindhoven

VISITATIONS I – 2023 – ON TOUR

Visitations
VISITATIONS I - 2023 - ON TOUR

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 7 €
Kassa -26: 4 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

POM at T56 Eindhoven
Routebeschrijving

De Visitationskaravaan houdt halt in Paviljoen Ongehoorde Muziek (POM) – voor deze gelegenheid in de studios van T56, Tarwelaan 56 in Eindhoven – en trakteert op een double-bill die gerenommeerde muzikanten uit de hedendaagse jazz en freejazz combineert met aanstormend talent. Spectral is een subliem Amerikaans ensemble bestaande uit drie ijzersterke blazers (Dave Rempis, Larry Ochs en Darren Johnston) dat voor het eerst in haar 12-jarig bestaan in Europa tourt. Het trio Marta Warelis, Nicolas Chkifi, Hugo Antunes is een gloednieuwe formatie ontstaan naar aanleiding van deze Visitationsresidentie. In POM (T56) spelen ze een van hun eerste concerten ooit.

SPECTRAL: DAVE REMPIS, LARRY OCHS, DARREN JOHNSTON

In de herfst van 2011 zocht Dave Rempis enkele gelijkgezinden op binnen de improvisatiescene van de Bay Area aan de Amerikaanse Westkust. Dat leidde tot een concert met trompettist Darren Johnston, waarmee hij in Chicago al enkele keren had samengewerkt, en de befaamde saxofonist Larry Ochs van het legendarische ROVA Saxophone Quartet. Vanaf de openingsnoten van die eerste ontmoeting kabbelde de muziek comfortabel, maar onvoorspelbaar verder, waarbij elke muzikant beslissingen nam die de improvisatie het karakter gaven van een doorgecomponeerd muziekstuk. De afgelopen jaren hebben ze deze taal, die ‘invisible architecture’ noemen, verder ontwikkeld op de albums ‘Spectral’, ‘Neutral Nation’ en ‘Empty Castles’.

MARTA WARELIS – NICOLAS CHKIFI – HUGO ANTUNES

De Poolse, maar in Amsterdam wonende pianiste Marta Warelis is een relatieve nieuwkomer in de Europese jazz- en improvisatiescene. Op een tijdsspanne van slechts enkele jaren heeft ze echter een indrukwekkend palmares bij elkaar gespeeld, met onder meer samenwerkingen en opnames met Dave Douglas, Ig Henneman, Andy Moor, Carlos Zingaro en John Dikeman. Haar recente soloplaat op Relative Pitch records, waarop ze haar enorm muzikaal bereik etaleert, werd internationaal erg lovend onthaald. De Brusselse drummer Nicolas Chkifi is eveneens op vele fronten actief en liet zich al opmerken met projecten als Fnussjen, Fenna en Supernova, waarin hij zich toont als een ritmisch monster die het ritualistische en coloristische in de muziek niet schuwt. De Portugese bassist Hugo Antunes  maakte deel uit van groepen en projecten met artiesten als Nate Wooley, Chris Corsano, Seppe Gebruers en Paul Lovens. Hij was de voorbije jaren bijzonder actief binnen het Space Quartet (Oorstof 2019) van Rafael Toral en resideert, na een lange tussenpauze, terug de Brusselse hoofdstad.

Sound in Motion i.s.m. Paviljoen Ongehoorde Muziek

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML