Adventurous music and things

30/03/2019 – 19:30
De Studio

VISITATIONS – DAG 2 > MARKER with AMADOU, LAURO, MARIS, DE BACKER

Oorstof
VISITATIONS - DAG 2 > MARKER with AMADOU, LAURO, MARIS, DE BACKER

Tickets

VVK: €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Ken Vandermark componeert gloednieuw materiaal voor Marker en Farida Amadou, Audrey Lauro, Stan Maris en Hanne De Backer op deze tweede dag van het gloednieuwe Visitations-event.

MARKER with FARIDA AMADOU – HANNE DE BACKER – AUDREY LAURO – STAN MARIS

marker_and_guest_Web

Op vraag van Ken Vandermark wordt Marker op de tweede dag van Visitations uitgebreid met een jonge generatie avontuurlijke Belgische muzikanten. Bassiste Farida Amadou dook pas nog in Chicago de studio in met Steve Albini en Cocaine Piss en wist met goed volk als Steve Noble, Thurston Moore en Chris Pitsiokos de Londense scene te charmeren. Baritonsaxofoniste Hanne De Backer liet g a b b r o, oorspronkelijk een baritonsaxduo met Marc De Maeseneer, tijdens het Summer Bummer Festival 2018 uitgroeien tot een volwaardig kwartet  Een release van g a b b r o in deze bezetting, met bassist Raphael Malfliet en stemkunstenares Agnes Zvidalek als gasten, is voorzien voor 2019 op Dropa Disc. Accordeonspeler Stan Maris debuteert in 2019 met een eerste release van Kreis, een van de revelaties van Summer Bummer 2018, en de flexibiliteit waarmee de Franse, in Brussel residerende alsaxofoniste Audrey Lauro, samenwerkingen met artiesten als Martin Küchen, Anna Högberg, Mette Rasmussen, Pak Yan  Lau, Christine Abdelnour, Hanne De Backer en Farida Amadou wist te verrijken mogen we gerust indrukwekkend noemen.

Voor deze bijzondere gelegenheid componeert Ken Vandermark gloednieuw materiaal dat op deze tweede dag van Visitations door dit uniek gezelschap zal worden gebracht.

VISITATIONS I

Onder de noemer Visitations stelt Oorstof van 29 tot en met 31 maart in DE Studio de kruisbestuivingen, gelijkenissen en/of verschillen tussen muzikanten uit verschillende windstreken centraal.

Aanleiding van deze bijzondere driedaagse is een vraag van Marker – de nieuwste lichting muzikanten uit Chicago onder leiding van rietblazer Ken Vandermark – om gedurende een korte residentie samen te werken met lokaal talent: Hanne De Backer, Audrey Lauro, Farida Amadou en Stan Maris.Voeg daarbij het heftig ritmische en immer beklijvende Rempis Percussion Quartet – dat dit jaar vijftien kaarsjes uitblaast, in een triplebill met het jonge en muzikaal al even intense Belgisch-Griekse trio Don Kapot, en de last minute toevoeging van  pianobuitenbeentje Seppe Gebruers in trio met Riccardo Marogna  en Riccardo La Foresta van  Sho Shin Duo en de eerste aflevering van Visitations is een feit.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML