Promoting adventurous music and things

Concerts archive

14/08/2016
Bar Paniek

Dropa Disc is een nieuwe extensie van het Sound in Motion productieplatform en de Oorstof-concertreeks en brengt releases uit van uitzonderlijke opnames van artiesten die in de Sound in Motion- en Oorstof-events concerteren.

29/09/2016
Het Bos

Het Bos & Oorstof presenteren de legendarische Mike Watt (Minutemen) & Il Sogno Marinaio, G.W. SOK (The Ex) & King Champions Sounds, Eve Libertine (Crass) & Baby Fire en tijdloze drones van Forest Management.

6/10/2016
De Studio

Wereldpremière van Mars Baars, het tot de verbeelding sprekend duo van sax en rietblazers Mars Williams en Ab Baars, het Belgisch debuut van Andreas Wildhagen, Christian Meaas Svendsen en Jørgen Mathisen als Momentum en een solopianoset van Ka Baird rakend aan Alice Coltrane en Cecil Taylor.

11/10/2016
De Studio

Exclusief concert van het explosieve duo Ken Vandermark (sax, klarinet) en Terrie Ex, gitarist van de legendarische band The Ex. Tom Malmendier (drum) en Farida Amadou openen de dans als Nystagmus.

4/11/2016
AB Salon

De invloedrijke gitarist Tom Carter (Charalambides, Jandek, … ) is terug om u te verbazen met een reeks concerten waarin acid folk, psychedelica en improvisatie centraal staan. Razens frontman Ameel Brecht haalt zijn resonatorgitaren van stal voor een beklijvende soloset.

8/11/2016
Zuiderpershuis

Acidfolktitaan Tom Carter (Charalambides, Jandek…) in dubbelbill met Karkhana, een Midden-Oosterse supergroep met Sam Shalabi, Sharif Shenaoui, Maurice Louca, Mazen Kerbaj, Tony Elieh, Umut Çaglar en speciale gast Michael Zerang (percussie) in de rangen.

12/11/2016
Zuiderpershuis

Oorstof, Granvat en Smeraldina-Rima presenteren een solo-set van Niels Van Heertum en een concert van de Nils Økland Band

24/11/2016
De Studio

Keiji Haino is een van de belangrijkste muzikanten uit de Japanse underground scene. Voor deze gelegenheid laat hij zich bijstaan door twee van de meest actieve Belgische improvisators Teun Verbruggen (drum, elektronica) en Jozef Dumoulin (keyboards, elektronica).

25/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

26/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

26/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

27/11/2016
Bar Paniek

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

3/12/2016
kc BELGIE

Tweede editie van het Winteroor Festival met een uitdagende line up en unieke samenwerkingen vanaf 14.15 u. (deuren 13.30) tot 22.00 u., goed op tijd voor wie de laatste trein moet halen richting Antwerpen, Brussel, Gent…

3/02/2017
deSingel

Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove – Dag 1

4/02/2017
deSingel

Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove – Dag 2

16/02/2017
Het Bos

Dropa Disc labelpresentatie at Closet of Records (Bos Bar) > Jeph Jerman & Tim Barnes (Live) en Dropa Discs Koen Vandenhoudt legt een persoonlijke selectie platen op.

18/02/2017
Artenova

Oorstof and gr’Ambacht presenteren een avond met uitdagende klanken en muziek in de verrassende ruimtes van de nieuwe art hub Artenova in Mechelen.

23/02/2017
deSingel

Spannende Oorstof dubbelbill voor het eerst in de Klein Zaal van deSingel met Urge Trio > Keefe Jackson, Tomeka Reid & Christoph Erb en Rotozaza > Rudi Mahall, Nicola L. Hein, Adam Pultz Melbye & Christian Lillinger.

1/03/2017
De Singer

Oorstof en De Singer bundelen de krachten voor een tot de verbeelding sprekende dubbelbill met een all star line up.

19/03/2017
De Studio

In maart 2017 brengt Dropa Disc de fantastische lp Low Level Stink uit van Ballister en Aerophonic Records past bij met de release van de Ballister-cd Slag. De release van deze must have goodies zal gepast worden gevierd met een exlusief live concert van Ballister.

23/03/2017
Zuiderpershuis

De Belgische percussionist Jakob Warmenbol en de Zwitsers-Zweedse rietblazer Sebastian Strinning nemen live hun debuutalbum op en Chicago expat en percussionist Frank Rosaly speelt een van zijn zeldzame soloconcerten voor het eerst op een Belgisch podium.

31/03/2017
Zuiderpershuis

De Frans-Noorse band Dans Les Arbres presenteert de gloednieuwe release Phosphoresence op HUBRO en de Belgisch-Noorse alliantie Veder tackelt textuur, melodie, improvisatie en compositie met 3 blaasinstrumenten en akoestische gitaar.

8/04/2017
NONA

Fred Van Hove at 80 gaat verder met enkele concerten waarvan het eerst een solo concert is in Nona, Mechelen waar Bram De Looze solo op 3 fortepiano’s de nieuwe generatie improvisatoren vertegenwoordigt.

4/05/2017
De Studio

Belgisch debuut van het uitdagende kwintet Nakama en lp release show van g a b b r o, het avontuurlijke baritonsaxduo van Hanne De Backer en Marc De Maeseneer.

12/05/2017
Het Bos

Virginia Genta en David Vanzan van Jooklo Duo doen het samen met saxofonist Stanley J. Zappa. Het Portugese trio Ricardo Jacinto, Gonçalo Almeida en Nuno Morão presenteert hun multi-idiomatische benadering van freejazz als the Selva en approach Audrey Lauro, Yuko Oshima en Pak Yan Lau duiken verder in hun bijzonder klankenuniversum als lauroshilau

21/05/2017
L’Archiduc

L’Archiduc, Music is Now en Oorstof presenteren een exclusief concert van het ultieme piano-/sax-duo Matthew Shipp en Ivo Perelman … Let op ! Dit is een namiddagconcert dat zal starten om 17.00 u. ! Mis deze zeldzame en unieke gelegenheid niet om deze twee jazz- en improvisatiereuzen live aan het werk te zien.

26/08/2017
Zuiderpershuis

Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival – DAG 1

27/08/2017
Zuiderpershuis

Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival – DAG 2

22/09/2017
AB Salon

Oorstof and AB zetten dit najaar de vruchtbare samenwerking verder vanaf 22 september met tapemanipulator Jérôme Noetinger en celliste Aude Romary die ons meenemen op een fascinerende elektro-akoestische trip en een screening Tony Conrad: Completely In The Present

30/09/2017
Het Bos

Oorstof en Kraak presenteren 3 eigenzinnige soloconcerten met de Palestijnse multi-instrumentalist Dirar Kalash, de Ecuadoriaanse banjo and tape misbruiker Disposición Asoleada en de Belgische modulaire synth manipulator Daniel DuchamP. Voor, tussen en na de concerten legt Miaux Au Mix de oorgolven in de juiste plooi.

4/11/2017
Het Bos

Dropa Disc merch- en infostand op Kraaks Gathering of Trans-Medial Publishers

11/11/2017
Beurs

Dropa Disc merch- en infostand op Schiev Festival Labelmarkt

12/11/2017
Beurs

Dropa Disc merch-, infostand en dj-set op de Schiev Festival Labelmarkt

15/11/2017
Het Bos

Met From Wolves To Whales presenteren Oorstof en Het Bos een nieuw all-star kwartet met Dave Rempis, Nate Wooley, Pascal Niggenkemper en Chris Corsano in de rangen tijdens hun eerste Europese tournee.

30/11/2017
AB Salon

In toevoeging aan hun meerdaagse Sound in Motion-opnamesessie spelen Mette Rasmussen & Pak Yan Lau twee concerten, te starten met dit concert in AB Salon, een dubbel bill met de nieuwste generatie improvisatoren uit Chicago Steve Marquette, Macie Stewart, Charlie Kirchen die voor het eerst, als The Few, in Europa spelen.

3/12/2017
De Studio

Mette Rasmussen & Pak Yan Lau besluiten een Sound in Motion-opnamesessie met een tweede live concert in de Oorstof-reeks. Met het fantastische debuut als trio tijdens het Summer Bummer Festival nog vers in het geheugen nodigen Farida Amadou, Audrey Lauro en Hanne De Backer nu percussionist Tom Malmendier uit voor een gloednieuw kwartet.

10/12/2017
De Studio

Met Joe McPhee en Cel Overberghe delen twee levende legendes opnieuw het podium om de ziel en het hart van vrije muziek te vieren.

13/12/2017
Bozar

Fred Van Hove at 80 sluit een feestelijk jaar af in stijl met een uniek soloconcert op het gerenoveerde orgel van de majestueuze Henri Leboeufzaal in Bozar. Seppe Gebruers en Joachim Badenhorst openen met een zeldzaam duoconcert op orgel en rietblaasinstrumenten.

20/12/2017
Zuiderpershuis

Na John Zorns The Stone in New York brengt saxofonist Mars Williams (Psychedelic Furs, Boneshaker, Chicago Tentet … ) An Ayler Xmas: The Music of Albert Ayler and Songs of Xmas nar de OORSTOF-serie in Antwerpen met een all star Belgische line-up.

18/01/2018
Le Vecteur

The Polyband is Jasper Stadhouders, Onno Govaert, Jeroen Kimman,Miguel Petruccelli en Philipp Moser. Het Teun Verbruggen kwartet – met de topspelers Ingebrigt Haker Flaten, Nate Wooley en Jozef Dumoulin in de rangen – presenteert een eerste lp op het gloednieuwe Walter-label. Concert i.s.m. Mnoad & Le Vecteur

10/03/2018
De Studio

Belgisch debuut van trompetspeelster Jaimie Branch in het exquise gezelschap van Oorstof-toeverlaten Dave Rempis (Ballister), Ingebrigt Haker Flaten (The Thing) and Tollef Østvang (All Included).

1/04/2018
De Studio

Eerste tournee ooit van het stellaire trio Peter Brötzmann, Heather Leigh en Keiji Haino met een exclusief Belgisch concert in DE Studio in de Oorstof-reeks !

8/04/2018
Het Bos

Het Bos & Oorstof presenteren een exclusief Belgisch concert van no wave en avant-pop legende Arto Lindsay die voor de gelegenheid samenwerkt met Zs, een van de fijnste en meest avontuurlijke bands uit Brooklyn, New York.

2/05/2018
AB Salon

Het stellaire duo van saxlegende Akira Sakata en pianist Giovanni Di Domenico in een spraakmakende dubbelbil met de Belgische expat en pianist Jonas Cambien die zijn Noors trio met rietblazer André Roligheten en drummer Andreas Wildhagen voor het eerst op een Belgisch podium presenteert.

25/08/2018
De Studio

Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten …

26/08/2018
De Studio

Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten …

8/09/2018
Museum Vleeshuis

Beiaardconcert, vernissage expo en pianoconcert van deze zelfverklaarde maximalist. Eerste event in de concertreeks (From) Bach To The Future.

16/09/2018
Museum Vleeshuis

Homburger en Guy laten het publiek met Bach Meditation goed drie uur – u kan komen en gaan wanneer u wil – in de diepte genieten van Solo Sonates en Partitas van Bach, korte improvisaties en composities van H.I.F. Biber, György Kurtág en Barry Guy.

23/09/2018
Museum Vleeshuis

Raphael Rogiński laat zich live inspireren door Bach, Purcell en Coltrane en creëert zo een volledig eigen muzikaal universum.

30/09/2018
Museum Vleeshuis

De Amerikaanse componiste Mary Jane Leach laat zien en horen hoe groot de invloed van oude muziek en barok is op haar eigen hedendaags werk.

6/10/2018
Museum Vleeshuis

Van Bach en Telemann tot Parmegiani, Aisha Orazbayeva doet het met de nodige sier en tilt aansluitend het begrip ‘spoken word’ samen met Tim Etchells naar een ander niveau.

6/10/2018
Table Dance

All in package deal met een exclusief diner gemaakt door Khosravi en Woods in Table Dance en een concert van Orazbayeva & Etchells in Museum Vleeshuis.

9/10/2018
De Studio

Met de vijfsterrenrelease Trebuchet onder de arm, geproduceerd door Shellacs Bob Weston, doet Made To Break België opnieuw aan met een exclusief concert in DE Studio.

20/10/2018
Het Bos

Terug naar de basis met The Thing die u losjes van de sokken zal blazen met een streep verschroeiende noisy avant-rock en garagepunkjazz ter promotie van hun nieuwste worp The Thing Again.

21/10/2018
AB Salon

Twee uitdagende solo’s en een unieke samenwerking tussen Islaja (Merja Kokkonen) en Tatu Rönkkö (Efterklang/Liima) is wat er op het programma staat voor dit gratis Oorstof-event in AB Salon.

27/10/2018
Het Bos

Tweede editie van The Gathering of Trans-Medial Publishers, een initiatief van Kraak en Het Bos, met label- en platenbeurs en concerten van Charalambides, Frere Tuck, Guttersnipe , NEW ROOT CANAL, Joe Colley, Phil Struck en Christophe Clébard

28/10/2018
AB Salon

Eerste Europese tournee sinds 2011 voor het geprezen duo Charalambides ter promotie van hun gloednieuwe release met de erg toepasselijke titel Charalambides: Tom and Christina Carter

23/11/2018
Table Dance

Uniek concert van Anne La Berge, Lukas Simonis en de wonderlijke Bohman Brothers als Apricot My Lady, met als perfecte uitsmijter een soloconcert van Sloow Tapes bestierder Bart Sloow

2/02/2019
Museum Vleeshuis

Met een 3 x cd/boek-release voor Dropa Disc in voorbereiding en ter gelegenheid van zijn 82ste verjaardag zal de inmiddels iconische pianist Fred Van Hove een solo pianoconcert spelen in de subliem klinkende ruimte van Museum Vleeshuis. De capaciteit is gelimiteerd, aarzel niet om uw plaatsje te reserveren.

1/03/2019
Table Dance

Raphael Rogiński is terug met zijn veelzijdige gitaarexploraties in een mooie dubbelbil met de meer dan getalenteerde rietspeler Joachim Badenhorst.

29/03/2019
De Studio

Ken Vandermark’s Marker debuteert op de Belgische planken tijdens de eerste dag van het gloednieuwe Visitations-event dat overeenkomsten, verschillen en kruisbestuivingen tussen lokale en internationale muzikanten centraal stelt.

30/03/2019
De Studio

Ken Vandermark componeert gloednieuw materiaal voor Marker en Farida Amadou, Audrey Lauro, Stan Maris en Hanne De Backer op deze tweede dag van het gloednieuwe Visitations-event.

31/03/2019
De Studio

De improviserende wervelwinden The Rempis Percussion Quartet en Don Kapot nemen zich voor om DE Studio een stevige ritmische bolwassing te geven op deze derde dag van het gloednieuwe Visitations-event. We voegen daar nog Sho Shin Duo & Seppe Gebruers aan toe. Nieuw aanvangsuur is 19.00 !!!

9/04/2019
Stadsmagazijn

Tot onze grote spijt is de Europese tournee van Masaki Batoh afgelast. Toch zijn we heel vereerd dat we een avond kunnen aankondigen met poëet/performer en wereldreiziger Louise Landes Levi die Bart De Paepe en Timo Van Luijk on stage zal vervoegen.

3/05/2019
Het Bos

Geëngageerde freejazz met Irreversible Entanglements en Moor Mother, Ayiti Kongo (Vodou) Dub en onwezenlijke, droomachtige visuals van The Ångstromers en een unieke bas- en saxontmoeting tussen Ann Eysermans en John Dikeman. Fire music in overvloed dus om 5 jaar Het Bos gepast te vieren …

5/05/2019
AB Salon

Samara Lubelski en Bill Nace leverden een van de muzikale hoogtepunten van 2018 met de release van hun verschroeiend viool en gitaar duo op vinyl (Open Mouth) en cd (Relative Pitch). Mis de gelegenheid niet om dit duo alles vakkundig aan flarden te zien spelen wanneer Oorstof opnieuw halt houdt in AB Salon.

12/05/2019
Costa

Wat er gebeurt als Jason Stein, Greg Ward, Eric Revis en Jim Black, enkele van de beste spelers van het moment, worden verenigd in een kwartet? Wij bestempelen dat graag als muzikale magie, zij noemen het kortweg Nature Work. Afspraak in CoStA op 12 mei, voor het Belgische debuut van dit stellaire kwartet.

28/05/2019
Onder Stroom

Het ultra dynamisch sax/gitaar-duo van Ken Vandermark en Terrie ex de baan op om hun gloednieuwe release Scaffolding voor Terp Records te promoten. Een eerste samenwerking tussen Oorstof en het Antwerpse Onder Stroom.

29/05/2019
De Nor

Ultra Eczema en Oorstof presenteren het stellaire trio van Richard Youngs, Chris Corsano, David Maranha en het honk en bonk duo Hanne De Backer en Karen Willems in De Nor.

23/07/2019
Onder Stroom

De ultra dynamische saxofonist John Dikeman brengt met William Parker en Hamid Drake een van de meest gegeerde ritmetandems uit de jazz en geïmproviseerde muziek mee naar Onder Stroom. Om u in de perfecte stemming te brengen voegt Oorstof daar Nils Vermeulen met een bassolo en een heerlijke huisbereide maaltijd aan toe vanaf 18.30 u. !

23/08/2019
De Studio

SOLD OUT!
Dag 1 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek op de fantastische site van DE Studio. Naast de gevarieerde concerten ook nog in het gratis toegankelijk festivalgedeelte een platen- en labelbeurs, muziekfilms, expo, workshop, performance en overheerlijk huisbereid slow food.

24/08/2019
De Studio

SOLD OUT!
Dag 2 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek op de fantastische site van DE Studio. Naast de gevarieerde concerten ook nog in het gratis toegankelijk festivalgedeelte een platen- en labelbeurs, muziekfilms, expo, workshop, performance en overheerlijk huisbereid slow food.

24/08/2019
De Studio

Een late night-live sessie en -party om de vierde editie van het Summer Bummer Festival af te sluiten en om 30 jaar Radio Centraal’s Freakscene te vieren met het stellaire trio van Angel Bat Dawid, Hanne De Backer & Signe Emmeluth, een onuitgegeven trio van Yves De Mey, Gino Coomans en Louis Evrard en dj’s Freak, Daniel De Botanicus en Fiesta-girl.

20/10/2019
De Studio

Ben LaMar Gay en Nick Mazzarella, twee spelers uit de Chicago-scene vervoegen met Tollef Østvang en  Jon Rune Strøm een van Noorwegens beste ritmesecties. Lissabons Rafael Toral op zijn beurt infuseert zijn sprankelende elektronica het dynamische Space Quartet feat. Hugo Antunes, Nuno Morão en Nuno Torres.

20/11/2019
Trix

Trix & Oorstof presenteren het supertrio van Chris Brokaw (Come/Codeine), Douglas McCombs (Tortoise) en Kid Millions (Oneida) dat als Charnel Ground een niet te missen en erg opwindende streep instrumentale postpowerpoprocknoise presenteert.

24/11/2019
AB Salon

Met het gloednieuwe album ‘Kami’ neemt het trio van Louise Landes Levi, Timo van Luijk en Bart De Paepe een verrassende sonische wending die u niet onbewogen zal laten …

 

 

4/12/2019
Euro Tour

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp GRANULAR voor Dropa Disc te promoten neemt Hanne De Backer, Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet en, nieuwkomer Henrik Munkeby Nørstebø de hort op …

8/12/2019
AB Salon

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp GRANULAR voor Dropa Disc te promoten neemt Hanne De Backer, Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet en, nieuwkomer Henrik Munkeby Nørstebø de hort op. Rodrigo Amado en Farida Amadou, die Dirk Serries vervangt, spelen voor het eerst als duo samen …

10/12/2019
Het Bos

Op zijn 65e vond Jaap Blonk het tijd om terug te komen met een ijzersterke jonge band uit de Amsterdamse scene die hij toepasselijk Retirement Overdue doopt. Kernwoorden zijn: ruige energie, onvoorspelbaarheid, vrijheid en dada-punk!

18/01/2020
Les Ateliers Claus

Eerste Belgisch concert van The Underflow, het nieuwbakken trio van Mats Gustafsson (The Thing, Fire !), Rob Mazurek (Chicago Underground, Exploding Star Orchestra) en David Grubbs (Gastr Del Sol, Bastro). Ignatz – een van de fijnste Belgische songsters – vult deze dubbelbill perfect aan met een lading schrale, affectieve en spontane songs …

2/02/2020
Het Bos

De Belgische baritonsax- en basklarinetspeelster Hanne De Backer vervoegt de Deense altsaxrevelatie Signe Emmeluth, het Noorse drumfenomeen Paal Nilssen-Love en de Nederlandse gitaarplukker Terrie Ex op het podium. Om de avond te starten, haalt Leila Bordreuil het conventionele cellospel door de mangel.

7/02/2020
AB Salon
Zeldzame kans om analoge synth wizard Thomas Lehn en de sublieme rietblazer John Butcher als duo aan het werk te zien. Farida Amadou brengt het bespelen van de elektrische bas terug naar de naakte essentie tijdens de presentatie van haar eerste solorelease.
20/02/2020
Madame Fortuna

Het Kip en De Ei & Oorstof presenteren The Quin Kirchner Quintet, een Amerikaans kwintet onder leiding van drummer Quin Kirchner met een reeks kleppers uit Chicago in de rangen: Jason Stein, Nate Lepine, Nick Broste en Matt Ulery.

3/03/2020
AB Club

Thomas Ankersmits Perceptual Geography live, een screening van Andrew Kesins Day Trip Maryanne en een diepgaand gesprek met Ankersmit ter nagedachtenis en ter ere van de iconische componiste en installatiekunstenares Maryanne Amacher (25 Feb 1938 – 22 Oct 2009)

3/04/2020
De Singer

GEANNULEERD !! Het Humanization 4tet brengt funk, rock, freejazz en hardbop op een spontane manier bij elkaar en doet dat op een erg overtuigende manier. Luís Lopes, Rodrigo Amado, Aaron and Stefan González presenteren nu een gloednieuwe en bedwelmende release Believe Believe …

9/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 1 zullen Pak Yan Lau & Darin Gray als duo hun muzikale creativiteit botvieren, samen met Giovanni Di Domenico en Chris Corsano aantreden voor een verrassend kwartet en zal het geheel uitgroeien tot een septet met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling.

 

9/04/2020
De Studio

voor een 3 dagenpas van Visitations met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love, Johan Berthling, Pak Yan Lau, Darin Gray, Giovanni Di Domenico, Chris Corsano, Nicolas Chkifi, Ann Eysermans, Ananta Roosens en Frans Van Isacker klik op de ticketlink van deze pagina

 

10/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 2 zal Fenna, het trio van Nicolas Chkifi, Ann Eysermans en Frans Van Isacker worden aangevuld met Ananta Roosens alvorens ze een reeks avontuurlijke samenwerkingen aangaan met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling.

11/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 3 zullen Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling aantreden met het verschroeiende trio Arashi waarna samenwerkingen met Nicolas Chkifi, Ann Eysermans, Frans Van Isacker en Ananta Roosens de avond verder kleuren.

16/04/2020
Het Bos

Ken Vandermark, Terrie Ex, Andy Moor en Paal Nilssen-Love scharrelen zorgvuldig rock, jazz, noise en verschroeiende vrije improvisatie samen tot een meer dan geladen live-aanval als Lean Left en een nieuwe release in de aanbieding. En hoogtijd ook voor de rentree van Tashi Dorji en zijn onnavolgbaar gitaarspel.

18/04/2020
AB Salon

AB Salon-debuut van Tashi Dorji en zijn onnavolgbaar gitaarspel, meesterlijk aangevuld door de in Lissabon en Antwerpen residerende Margarida Garcia die, ver buiten de geplogendheden van hedendaagse improvisatie, haar elektrische contrabass recht in de psychedelische underground plugt. .

27/04/2020
AB Club

Oorstof, AB en Les Ateliers Claus bundelen de krachten voor een opwindend dubbelconcert met Bill Orcutt en Chris Corsano. Ze spelen elk een soloset en aansluitend een duoset.

10/05/2020
Trix

Triple treat met Libanons Sharif Sehnaoui, Mazen Kerbaj en Raed Yassin en hun langlopende “A” Trio, een Engels-Noorse improv stroomstoot van John Edwards, Dag Erik Knedal Andersen en Kjettil Møster en het Antwerpse trio van Simon Beeckaert, Jeroen Stevens en Milan Warmoeskerken die hun eer betonen aan The Groovecats.

3/06/2020
Zuiderpershuis

23 muzikanten en dansers uit Ethiopië, Brazilië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en Nederland vieren de 7de verjaardag van Paal Nilssen Loves Large Unit met een opzwepende live show die u vlotjes aan het dansen zal krijgen !

21/08/2020
Astridpark Gent

Summer Bummer minisessie at Citadelic met Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro, Ann Eysermans, Ananta Roosens, Stan Maris en Frans Van Isacker

28/08/2020
OLT Rivierenhof

Dag 1 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek voor het eerst in het fantastische Openluchttheater Rivierenhof (OLT).

29/08/2020
OLT Rivierenhof

Dag 2 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek voor het eerst in het fantastische Openluchttheater Rivierenhof (OLT).

27/09/2020
Park Den Brandt

Sound in Motion en Jazz Middelheim slaan de handen voor het eerst ineen voor een uitdagend programma met Karen Willems, Frederik Croene, Hanne De Backer, Terrie Ex, Pak Yan Lau, Giovanni Di Domenico, João Lobo, Mathieu Calleja, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts en Tom Lanoye.

5/11/2020
De Studio

Een viering van veertig jaar Radio Centraal kan niet voorbij gaan zonder een streep vrije improvisatie op het scherp van de snee. Voor deze speciale gelegenheid presenteert Radio Centraals Freakscene i.s.m. Sound in Motion / Oorstof een concert van Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro en Stan Maris, een gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life en Front To Front een nieuwe lp voor Dropa Disc van Van Hove en Peter Brötzmann.

7/11/2020
Online Event/Concert

Omdat Covid 19 u verhindert om in levenden lijve, samen met ons, 40 jaar Radio Centraal te vieren, bieden Centraals Freakscene i.s.m. Oorstof u een niet te versmaden alternatief met: een rechtstreekse radio-uitzending en videostream van het live  concert van Farida Amadou, Hanne De Backer en Stan Maris, en een unieke kans om de gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life van Philippe Cortens in avant première te kunnen zien …

26/11/2020
AB Club

Of het nu solo is, met popicoon Neneh Cherry of met een 28-koppige versie van Fire!, de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson weet altijd aangenaam te verrassen. Zo ook met THE END. Yves De Mey verlaat opnieuw de geijkte paden in het kader van ABnormal en laat de onvoorspelbare cellotonen van Coomans mee bepalen welke richting zijn avontuurlijke elektronica uit zal stuiteren.

19/12 - 23/12/2020
Online Event/Concert

Tijdens het Summer Bummer Virtual Rebound-event kan u online genieten van een reeks concerten en interviews (door Guy Peters) met enkele avontuurlijke muzikanten actief in de Belgische muziekscene en ver daarbuiten: The Begotten, The Groovecats Deluxe, Grid Ravage, Joachim Badenhorst/Indrė Jurgelevičiūtė/Tsubasa Hori/Roman Hiele en Timo Van Luijk/Manuel Mota/Margarida Garcia/Bart De Paepe. Door omstandigheden gelinkt aan Covid-19 wordt Summer Bummer Virtual Rebound uitgesteld naar een latere datum.

23/01 - 14/02/2021
Online Event/Concert

Tijdens het Summer Bummer Virtual Rebound-event kan u online genieten van een reeks concerten en interviews (door Guy Peters) met enkele avontuurlijke muzikanten actief in de Belgische muziekscene en ver daarbuiten: The Begotten, The Groovecats Deluxe, Grid Ravage, Joachim Badenhorst/Indrė Jurgelevičiūtė/Tsubasa Hori/Roman Hiele en Timo Van Luijk/Manuel Mota/Margarida Garcia/Bart De Paepe.

13/02/2021
Online Event/Concert

Tijdens de Week van de Belgische Muziek van 8 tot en met 14 februari steken verschillende labels, artiesten, ensembles, concertorganisatoren en festivals uit de Belgische jazzsector de koppen bij elkaar voor een ongeziene muziekmarathon om artiesten en organisaties – die in 2020/2021 zwaar werden en nog steeds worden getroffen door de coronacrisis – een hart onder de riem te steken: #unitedwejazz #weekvandebelgischemuziek#semainedelamusiquebelge

6/03 - 11/03/2021
Online Event/Concert

Gratis online concert van Giovanni Di Domenico – New Mo(ve)ments Ensemble aangeboden door De Singer, Sound in Motion (Oorstof) en De Studio en te bekijken van za 6 maart tot en met wo 10 maart 2021.

12/03 - 20/03/2021
Online Event/Concert

Eerste Visitations event van 2021 online met Audrey Lauro, Hanne De Backer, Sylvain Debaisieux, Johannes Eimermacher, Frans Van Isacker, João Lobo en Soet Kempeneer gecapteerd en geinterviewd tijdens hun driedaagse residentie in Trix …

17/04 - 2/05/2021
Online Event/Concert

Tweede Visitations event van 2021 online met Ann Eysermans, Ananta Roosens, Pak Yan Lau, Giotis Damianidis, Giovanni Di Domenico, Nicolas Chkifi en Frans Van Isacker gecapteerd en geinterviewd tijdens hun driedaagse residentie in De Studio … Verlengd tot zondag 2 mei 2021!

6/06/2021
De Blikfabriek

Het Bos en De Blikfabriek presenteren Simorgh, João Lobo’s nieuwste creatie die hij live naar het podium brengt met gitarist Norberto Lobo en bassist Soet Kempeneer.

26/06 - 31/07/2021
Middelheim Museum

Eerste bijdrage van Oorstof met Bombay Lunatic Asylum: Behind The Buddha’s Mask voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

1/08 - 31/08/2021
Middelheim Museum

Tweede bijdrage van Oorstof met Terrie Ex & Hanne De Backer voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

25/08/2021
De Studio

Dag 1 van de eerste editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival mét publiek sinds 2019.

26/08/2021
De Studio

Dag 1 van de eerste editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival mét publiek sinds 2019.

1/09 - 3/10/2021
Middelheim Museum

Derde bijdrage van Oorstof met Marjolein Vernimmen & Jenna Vergeynst voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

4/09/2021
De Singer

New York, Antwerpen, it’s just a pandemic away. Geniet van Hanne De Backer, Raf Vertessen en Raphael Malfliet voor het eerst als trio op een podium en ontdek de getalenteerde Chris Pitsiokos solo.

9/09/2021
Het Bos

Dag 1 van het derde Visitations event van 2021 met Mazen Kerbaj, Elko Blijweert, Sharif Sehnaoui, Jeroen Stevens, Simon Beeckaert, Milan Warmoeskerken in verschillende onuitgegeven combinaties.

10/09/2021
Het Bos

Dag 2 van het derde Visitations event van 2021 met concerten van “A TRIO”: Mazen Kerbaj, Sharif Sehnaoui en Raed Yassin en The Groovecats Deluxe: Elko Blijweert, Jeroen Stevens, Simon Beeckaert en Milan Warmoeskerken.

11/09/2021
Het Bos

Voor de laatste dag van Visitations treden Mazen Kerbaj, Elko Blijweert, Sharif Sehnaoui, Jeroen Stevens, Raed Yassin, Simon Beeckaert en Milan Warmoeskerken aan als ensemble.

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen