Adventurous music and things

Concerts archive

10/12/2019
Het Bos

Op zijn 65e vond Jaap Blonk het tijd om terug te komen met een ijzersterke jonge band uit de Amsterdamse scene die hij toepasselijk Retirement Overdue doopt. Kernwoorden zijn: ruige energie, onvoorspelbaarheid, vrijheid en dada-punk!

18/01/2020
Les Ateliers Claus

Eerste Belgisch concert van The Underflow, het nieuwbakken trio van Mats Gustafsson (The Thing, Fire !), Rob Mazurek (Chicago Underground, Exploding Star Orchestra) en David Grubbs (Gastr Del Sol, Bastro). Ignatz – een van de fijnste Belgische songsters – vult deze dubbelbill perfect aan met een lading schrale, affectieve en spontane songs …

2/02/2020
Het Bos

De Belgische baritonsax- en basklarinetspeelster Hanne De Backer vervoegt de Deense altsaxrevelatie Signe Emmeluth, het Noorse drumfenomeen Paal Nilssen-Love en de Nederlandse gitaarplukker Terrie Ex op het podium. Om de avond te starten, haalt Leila Bordreuil het conventionele cellospel door de mangel.

7/02/2020
AB Salon
Zeldzame kans om analoge synth wizard Thomas Lehn en de sublieme rietblazer John Butcher als duo aan het werk te zien. Farida Amadou brengt het bespelen van de elektrische bas terug naar de naakte essentie tijdens de presentatie van haar eerste solorelease.
20/02/2020
Madame Fortuna

Het Kip en De Ei & Oorstof presenteren The Quin Kirchner Quintet, een Amerikaans kwintet onder leiding van drummer Quin Kirchner met een reeks kleppers uit Chicago in de rangen: Jason Stein, Nate Lepine, Nick Broste en Matt Ulery.

3/03/2020
AB Club

Thomas Ankersmits Perceptual Geography live, een screening van Andrew Kesins Day Trip Maryanne en een diepgaand gesprek met Ankersmit ter nagedachtenis en ter ere van de iconische componiste en installatiekunstenares Maryanne Amacher (25 Feb 1938 – 22 Oct 2009)

3/04/2020
De Singer

GEANNULEERD !! Het Humanization 4tet brengt funk, rock, freejazz en hardbop op een spontane manier bij elkaar en doet dat op een erg overtuigende manier. Luís Lopes, Rodrigo Amado, Aaron and Stefan González presenteren nu een gloednieuwe en bedwelmende release Believe Believe …

14/08/2016
Bar Paniek

Dropa Disc is een nieuwe extensie van het Sound in Motion productieplatform en de Oorstof-concertreeks en brengt releases uit van uitzonderlijke opnames van artiesten die in de Sound in Motion- en Oorstof-events concerteren.

29/09/2016
Het Bos

Het Bos & Oorstof presenteren de legendarische Mike Watt (Minutemen) & Il Sogno Marinaio, G.W. SOK (The Ex) & King Champions Sounds, Eve Libertine (Crass) & Baby Fire en tijdloze drones van Forest Management.

9/04/2020
De Studio

voor een 3 dagenpas van Visitations met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love, Johan Berthling, Pak Yan Lau, Darin Gray, Giovanni Di Domenico, Chris Corsano, Nicolas Chkifi, Ann Eysermans, Ananta Roosens en Frans Van Isacker klik op de ticketlink van deze pagina

 

6/10/2016
De Studio

Wereldpremière van Mars Baars, het tot de verbeelding sprekend duo van sax en rietblazers Mars Williams en Ab Baars, het Belgisch debuut van Andreas Wildhagen, Christian Meaas Svendsen en Jørgen Mathisen als Momentum en een solopianoset van Ka Baird rakend aan Alice Coltrane en Cecil Taylor.

11/10/2016
De Studio

Exclusief concert van het explosieve duo Ken Vandermark (sax, klarinet) en Terrie Ex, gitarist van de legendarische band The Ex. Tom Malmendier (drum) en Farida Amadou openen de dans als Nystagmus.

9/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 1 zullen Pak Yan Lau & Darin Gray als duo hun muzikale creativiteit botvieren, samen met Giovanni Di Domenico en Chris Corsano aantreden voor een verrassend kwartet en zal het geheel uitgroeien tot een septet met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling.

 

4/11/2016
AB Salon

De invloedrijke gitarist Tom Carter (Charalambides, Jandek, … ) is terug om u te verbazen met een reeks concerten waarin acid folk, psychedelica en improvisatie centraal staan. Razens frontman Ameel Brecht haalt zijn resonatorgitaren van stal voor een beklijvende soloset.

8/11/2016
Zuiderpershuis

Acidfolktitaan Tom Carter (Charalambides, Jandek…) in dubbelbill met Karkhana, een Midden-Oosterse supergroep met Sam Shalabi, Sharif Shenaoui, Maurice Louca, Mazen Kerbaj, Tony Elieh, Umut Çaglar en speciale gast Michael Zerang (percussie) in de rangen.

10/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 2 zal Fenna, het trio van Nicolas Chkifi, Ann Eysermans en Frans Van Isacker worden aangevuld met Ananta Roosens alvorens ze een reeks avontuurlijke samenwerkingen aangaan met Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling.

12/11/2016
Zuiderpershuis

Oorstof, Granvat en Smeraldina-Rima presenteren een solo-set van Niels Van Heertum en een concert van de Nils Økland Band

24/11/2016
De Studio

Keiji Haino is een van de belangrijkste muzikanten uit de Japanse underground scene. Voor deze gelegenheid laat hij zich bijstaan door twee van de meest actieve Belgische improvisators Teun Verbruggen (drum, elektronica) en Jozef Dumoulin (keyboards, elektronica).

11/04/2020
De Studio

Op Visitations dag 3 zullen Akira Sakata, Paal Nilssen-Love en Johan Berthling aantreden met het verschroeiende trio Arashi waarna samenwerkingen met Nicolas Chkifi, Ann Eysermans, Frans Van Isacker en Ananta Roosens de avond verder kleuren.

25/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

26/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

16/04/2020
Het Bos

Ken Vandermark, Terrie Ex, Andy Moor en Paal Nilssen-Love scharrelen zorgvuldig rock, jazz, noise en verschroeiende vrije improvisatie samen tot een meer dan geladen live-aanval als Lean Left en een nieuwe release in de aanbieding. En hoogtijd ook voor de rentree van Tashi Dorji en zijn onnavolgbaar gitaarspel.

26/11/2016
Vooruit

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

27/11/2016
Bar Paniek

Hypnotiserende en avontuurlijke muziek waarbij vrolijk genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies overboord worden gegooid, gepresenteerd door Vooruit, Kraak en Sound in Motion/Oorstof.

18/04/2020
AB Salon

AB Salon-debuut van Tashi Dorji en zijn onnavolgbaar gitaarspel, meesterlijk aangevuld door de in Lissabon en Antwerpen residerende Margarida Garcia die, ver buiten de geplogendheden van hedendaagse improvisatie, haar elektrische contrabass recht in de psychedelische underground plugt. .

3/12/2016
kc BELGIE

Tweede editie van het Winteroor Festival met een uitdagende line up en unieke samenwerkingen vanaf 14.15 u. (deuren 13.30) tot 22.00 u., goed op tijd voor wie de laatste trein moet halen richting Antwerpen, Brussel, Gent…

3/02/2017
deSingel

Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove – Dag 1

4/02/2017
deSingel

Tweedaags festival ter ere van de 80ste verjaardag en carrière van vrije improvisatiepionier Fred Van Hove – Dag 2

27/04/2020
AB Club

Oorstof, AB en Les Ateliers Claus bundelen de krachten voor een opwindend dubbelconcert met Bill Orcutt en Chris Corsano. Ze spelen elk een soloset en aansluitend een duoset.

16/02/2017
Het Bos

Dropa Disc labelpresentatie at Closet of Records (Bos Bar) > Jeph Jerman & Tim Barnes (Live) en Dropa Discs Koen Vandenhoudt legt een persoonlijke selectie platen op.

10/05/2020
Trix

Triple treat met Libanons Sharif Sehnaoui, Mazen Kerbaj en Raed Yassin en hun langlopende “A” Trio, een Engels-Noorse improv stroomstoot van John Edwards, Dag Erik Knedal Andersen en Kjettil Møster en het Antwerpse trio van Simon Beeckaert, Jeroen Stevens en Milan Warmoeskerken die hun eer betonen aan The Groovecats.

18/02/2017
Artenova

Oorstof and gr’Ambacht presenteren een avond met uitdagende klanken en muziek in de verrassende ruimtes van de nieuwe art hub Artenova in Mechelen.

23/02/2017
deSingel

Spannende Oorstof dubbelbill voor het eerst in de Klein Zaal van deSingel met Urge Trio > Keefe Jackson, Tomeka Reid & Christoph Erb en Rotozaza > Rudi Mahall, Nicola L. Hein, Adam Pultz Melbye & Christian Lillinger.

1/03/2017
De Singer

Oorstof en De Singer bundelen de krachten voor een tot de verbeelding sprekende dubbelbill met een all star line up.

3/06/2020
Zuiderpershuis

23 muzikanten en dansers uit Ethiopië, Brazilië, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland en Nederland vieren de 7de verjaardag van Paal Nilssen Loves Large Unit met een opzwepende live show die u vlotjes aan het dansen zal krijgen !

19/03/2017
De Studio

In maart 2017 brengt Dropa Disc de fantastische lp Low Level Stink uit van Ballister en Aerophonic Records past bij met de release van de Ballister-cd Slag. De release van deze must have goodies zal gepast worden gevierd met een exlusief live concert van Ballister.

21/08/2020
Astridpark Gent

Summer Bummer minisessie at Citadelic met Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro, Ann Eysermans, Ananta Roosens, Stan Maris en Frans Van Isacker

23/03/2017
Zuiderpershuis

De Belgische percussionist Jakob Warmenbol en de Zwitsers-Zweedse rietblazer Sebastian Strinning nemen live hun debuutalbum op en Chicago expat en percussionist Frank Rosaly speelt een van zijn zeldzame soloconcerten voor het eerst op een Belgisch podium.

31/03/2017
Zuiderpershuis

De Frans-Noorse band Dans Les Arbres presenteert de gloednieuwe release Phosphoresence op HUBRO en de Belgisch-Noorse alliantie Veder tackelt textuur, melodie, improvisatie en compositie met 3 blaasinstrumenten en akoestische gitaar.

28/08/2020
OLT Rivierenhof

Dag 1 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek voor het eerst in het fantastische Openluchttheater Rivierenhof (OLT).

8/04/2017
NONA

Fred Van Hove at 80 gaat verder met enkele concerten waarvan het eerst een solo concert is in Nona, Mechelen waar Bram De Looze solo op 3 fortepiano’s de nieuwe generatie improvisatoren vertegenwoordigt.

4/05/2017
De Studio

Belgisch debuut van het uitdagende kwintet Nakama en lp release show van g a b b r o, het avontuurlijke baritonsaxduo van Hanne De Backer en Marc De Maeseneer.

12/05/2017
Het Bos

Virginia Genta en David Vanzan van Jooklo Duo doen het samen met saxofonist Stanley J. Zappa. Het Portugese trio Ricardo Jacinto, Gonçalo Almeida en Nuno Morão presenteert hun multi-idiomatische benadering van freejazz als the Selva en approach Audrey Lauro, Yuko Oshima en Pak Yan Lau duiken verder in hun bijzonder klankenuniversum als lauroshilau

29/08/2020
OLT Rivierenhof

Dag 2 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek voor het eerst in het fantastische Openluchttheater Rivierenhof (OLT).

21/05/2017
L’Archiduc

L’Archiduc, Music is Now en Oorstof presenteren een exclusief concert van het ultieme piano-/sax-duo Matthew Shipp en Ivo Perelman … Let op ! Dit is een namiddagconcert dat zal starten om 17.00 u. ! Mis deze zeldzame en unieke gelegenheid niet om deze twee jazz- en improvisatiereuzen live aan het werk te zien.

30/11/2017
AB Salon

In toevoeging aan hun meerdaagse Sound in Motion-opnamesessie spelen Mette Rasmussen & Pak Yan Lau twee concerten, te starten met dit concert in AB Salon, een dubbel bill met de nieuwste generatie improvisatoren uit Chicago Steve Marquette, Macie Stewart, Charlie Kirchen die voor het eerst, als The Few, in Europa spelen.

27/09/2020
Park Den Brandt

Sound in Motion en Jazz Middelheim slaan de handen voor het eerst ineen voor een uitdagend programma met Karen Willems, Frederik Croene, Hanne De Backer, Terrie Ex, Pak Yan Lau, Giovanni Di Domenico, João Lobo, Mathieu Calleja, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts en Tom Lanoye.

26/08/2017
Zuiderpershuis

Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival – DAG 1

5/11/2020
De Studio

Een viering van veertig jaar Radio Centraal kan niet voorbij gaan zonder een streep vrije improvisatie op het scherp van de snee. Voor deze speciale gelegenheid presenteert Radio Centraals Freakscene i.s.m. Sound in Motion / Oorstof een concert van Farida Amadou, Hanne De Backer, Audrey Lauro en Stan Maris, een gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life en Front To Front een nieuwe lp voor Dropa Disc van Van Hove en Peter Brötzmann.

27/08/2017
Zuiderpershuis

Sound in Motion/Oorstof presenteert een nieuwe tweedaagse editie van het uitdagende Summer Bummer Festival – DAG 2

7/11/2020
Online Event/Concert

Omdat Covid 19 u verhindert om in levenden lijve, samen met ons, 40 jaar Radio Centraal te vieren, bieden Centraals Freakscene i.s.m. Oorstof u een niet te versmaden alternatief met: een rechtstreekse radio-uitzending en videostream van het live  concert van Farida Amadou, Hanne De Backer en Stan Maris, en een unieke kans om de gloednieuwe documentaire Fred Van Hove: An Improvised Life van Philippe Cortens in avant première te kunnen zien …

22/09/2017
AB Salon

Oorstof and AB zetten dit najaar de vruchtbare samenwerking verder vanaf 22 september met tapemanipulator Jérôme Noetinger en celliste Aude Romary die ons meenemen op een fascinerende elektro-akoestische trip en een screening Tony Conrad: Completely In The Present

30/09/2017
Het Bos

Oorstof en Kraak presenteren 3 eigenzinnige soloconcerten met de Palestijnse multi-instrumentalist Dirar Kalash, de Ecuadoriaanse banjo and tape misbruiker Disposición Asoleada en de Belgische modulaire synth manipulator Daniel DuchamP. Voor, tussen en na de concerten legt Miaux Au Mix de oorgolven in de juiste plooi.

4/11/2017
Het Bos

Dropa Disc merch- en infostand op Kraaks Gathering of Trans-Medial Publishers

26/11/2020
AB Club

Of het nu solo is, met popicoon Neneh Cherry of met een 28-koppige versie van Fire!, de Zweedse saxofonist Mats Gustafsson weet altijd aangenaam te verrassen. Zo ook met THE END. Yves De Mey verlaat opnieuw de geijkte paden in het kader van ABnormal en laat de onvoorspelbare cellotonen van Coomans mee bepalen welke richting zijn avontuurlijke elektronica uit zal stuiteren.

12/11/2017
Beurs

Dropa Disc merch-, infostand en dj-set op de Schiev Festival Labelmarkt

11/11/2017
Beurs

Dropa Disc merch- en infostand op Schiev Festival Labelmarkt

19/12 - 23/12/2020
Online Event/Concert

Tijdens het Summer Bummer Virtual Rebound-event kan u online genieten van een reeks concerten en interviews (door Guy Peters) met enkele avontuurlijke muzikanten actief in de Belgische muziekscene en ver daarbuiten: The Begotten, The Groovecats Deluxe, Grid Ravage, Joachim Badenhorst/Indrė Jurgelevičiūtė/Tsubasa Hori/Roman Hiele en Timo Van Luijk/Manuel Mota/Margarida Garcia/Bart De Paepe. Door omstandigheden gelinkt aan Covid-19 wordt Summer Bummer Virtual Rebound uitgesteld naar een latere datum.

15/11/2017
Het Bos

Met From Wolves To Whales presenteren Oorstof en Het Bos een nieuw all-star kwartet met Dave Rempis, Nate Wooley, Pascal Niggenkemper en Chris Corsano in de rangen tijdens hun eerste Europese tournee.

3/12/2017
De Studio

Mette Rasmussen & Pak Yan Lau besluiten een Sound in Motion-opnamesessie met een tweede live concert in de Oorstof-reeks. Met het fantastische debuut als trio tijdens het Summer Bummer Festival nog vers in het geheugen nodigen Farida Amadou, Audrey Lauro en Hanne De Backer nu percussionist Tom Malmendier uit voor een gloednieuw kwartet.

23/01 - 14/02/2021
Online Event/Concert

Tijdens het Summer Bummer Virtual Rebound-event kan u online genieten van een reeks concerten en interviews (door Guy Peters) met enkele avontuurlijke muzikanten actief in de Belgische muziekscene en ver daarbuiten: The Begotten, The Groovecats Deluxe, Grid Ravage, Joachim Badenhorst/Indrė Jurgelevičiūtė/Tsubasa Hori/Roman Hiele en Timo Van Luijk/Manuel Mota/Margarida Garcia/Bart De Paepe.

10/12/2017
De Studio

Met Joe McPhee en Cel Overberghe delen twee levende legendes opnieuw het podium om de ziel en het hart van vrije muziek te vieren.

13/12/2017
Bozar

Fred Van Hove at 80 sluit een feestelijk jaar af in stijl met een uniek soloconcert op het gerenoveerde orgel van de majestueuze Henri Leboeufzaal in Bozar. Seppe Gebruers en Joachim Badenhorst openen met een zeldzaam duoconcert op orgel en rietblaasinstrumenten.

13/02/2021
Online Event/Concert

Tijdens de Week van de Belgische Muziek van 8 tot en met 14 februari steken verschillende labels, artiesten, ensembles, concertorganisatoren en festivals uit de Belgische jazzsector de koppen bij elkaar voor een ongeziene muziekmarathon om artiesten en organisaties – die in 2020/2021 zwaar werden en nog steeds worden getroffen door de coronacrisis – een hart onder de riem te steken: #unitedwejazz #weekvandebelgischemuziek#semainedelamusiquebelge

20/12/2017
Zuiderpershuis

Na John Zorns The Stone in New York brengt saxofonist Mars Williams (Psychedelic Furs, Boneshaker, Chicago Tentet … ) An Ayler Xmas: The Music of Albert Ayler and Songs of Xmas nar de OORSTOF-serie in Antwerpen met een all star Belgische line-up.

18/01/2018
Le Vecteur

The Polyband is Jasper Stadhouders, Onno Govaert, Jeroen Kimman,Miguel Petruccelli en Philipp Moser. Het Teun Verbruggen kwartet – met de topspelers Ingebrigt Haker Flaten, Nate Wooley en Jozef Dumoulin in de rangen – presenteert een eerste lp op het gloednieuwe Walter-label. Concert i.s.m. Mnoad & Le Vecteur

6/03 - 14/03/2021
Online Event/Concert

Gratis online concert van Giovanni Di Domenico – New Mo(ve)ments Ensemble aangeboden door De Singer, Sound in Motion (Oorstof) en De Studio en te bekijken van za 6 maart tot en met wo 10 maart 2021.

10/03/2018
De Studio

Belgisch debuut van trompetspeelster Jaimie Branch in het exquise gezelschap van Oorstof-toeverlaten Dave Rempis (Ballister), Ingebrigt Haker Flaten (The Thing) and Tollef Østvang (All Included).

1/04/2018
De Studio

Eerste tournee ooit van het stellaire trio Peter Brötzmann, Heather Leigh en Keiji Haino met een exclusief Belgisch concert in DE Studio in de Oorstof-reeks !

12/03 - 20/03/2021
Online Event/Concert

Eerste Visitations event van 2021 online met Audrey Lauro, Hanne De Backer, Sylvain Debaisieux, Johannes Eimermacher, Frans Van Isacker, João Lobo en Soet Kempeneer gecapteerd en geinterviewd tijdens hun driedaagse residentie in Trix …

8/04/2018
Het Bos

Het Bos & Oorstof presenteren een exclusief Belgisch concert van no wave en avant-pop legende Arto Lindsay die voor de gelegenheid samenwerkt met Zs, een van de fijnste en meest avontuurlijke bands uit Brooklyn, New York.

2/05/2018
AB Salon

Het stellaire duo van saxlegende Akira Sakata en pianist Giovanni Di Domenico in een spraakmakende dubbelbil met de Belgische expat en pianist Jonas Cambien die zijn Noors trio met rietblazer André Roligheten en drummer Andreas Wildhagen voor het eerst op een Belgisch podium presenteert.

17/04 - 2/05/2021
Online Event/Concert

Tweede Visitations event van 2021 online met Ann Eysermans, Ananta Roosens, Pak Yan Lau, Giotis Damianidis, Giovanni Di Domenico, Nicolas Chkifi en Frans Van Isacker gecapteerd en geïnterviewd tijdens hun driedaagse residentie in De Studio … Verlengd tot zondag 2 mei 2021!

25/08/2018
De Studio

Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten …

26/08/2018
De Studio

Nieuwe tweedaagse editie van Sound in Motions Summer Bummer Festival met uitdagende concerten, platenbeurs, films, talks, workshop en huisgemaakt eten …

8/09/2018
Museum Vleeshuis

Beiaardconcert, vernissage expo en pianoconcert van deze zelfverklaarde maximalist. Eerste event in de concertreeks (From) Bach To The Future.

16/09/2018
Museum Vleeshuis

Homburger en Guy laten het publiek met Bach Meditation goed drie uur – u kan komen en gaan wanneer u wil – in de diepte genieten van Solo Sonates en Partitas van Bach, korte improvisaties en composities van H.I.F. Biber, György Kurtág en Barry Guy.

6/06/2021
De Blikfabriek

Het Bos en De Blikfabriek presenteren Simorgh, João Lobo’s nieuwste creatie die hij live naar het podium brengt met gitarist Norberto Lobo en bassist Soet Kempeneer.

23/09/2018
Museum Vleeshuis

Raphael Rogiński laat zich live inspireren door Bach, Purcell en Coltrane en creëert zo een volledig eigen muzikaal universum.

30/09/2018
Museum Vleeshuis

De Amerikaanse componiste Mary Jane Leach laat zien en horen hoe groot de invloed van oude muziek en barok is op haar eigen hedendaags werk.

26/06 - 31/07/2021
Middelheim Museum

Eerste bijdrage van Oorstof met Bombay Lunatic Asylum: Behind The Buddha’s Mask voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

6/10/2018
Museum Vleeshuis

Van Bach en Telemann tot Parmegiani, Aisha Orazbayeva doet het met de nodige sier en tilt aansluitend het begrip ‘spoken word’ samen met Tim Etchells naar een ander niveau.

6/10/2018
Table Dance

All in package deal met een exclusief diner gemaakt door Khosravi en Woods in Table Dance en een concert van Orazbayeva & Etchells in Museum Vleeshuis.

25/08/2021
De Studio

Dag 1 van de eerste editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival mét publiek sinds 2019.

9/10/2018
De Studio

Met de vijfsterrenrelease Trebuchet onder de arm, geproduceerd door Shellacs Bob Weston, doet Made To Break België opnieuw aan met een exclusief concert in DE Studio.

20/10/2018
Het Bos

Terug naar de basis met The Thing die u losjes van de sokken zal blazen met een streep verschroeiende noisy avant-rock en garagepunkjazz ter promotie van hun nieuwste worp The Thing Again.

26/08/2021
De Studio

Dag 1 van de eerste editie van het tweedaagse Summer Bummer Festival mét publiek sinds 2019.

21/10/2018
AB Salon

Twee uitdagende solo’s en een unieke samenwerking tussen Islaja (Merja Kokkonen) en Tatu Rönkkö (Efterklang/Liima) is wat er op het programma staat voor dit gratis Oorstof-event in AB Salon.

27/10/2018
Het Bos

Tweede editie van The Gathering of Trans-Medial Publishers, een initiatief van Kraak en Het Bos, met label- en platenbeurs en concerten van Charalambides, Frere Tuck, Guttersnipe , NEW ROOT CANAL, Joe Colley, Phil Struck en Christophe Clébard

1/08 - 31/08/2021
Middelheim Museum

Tweede bijdrage van Oorstof met Terrie Ex & Hanne De Backer voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

28/10/2018
AB Salon

Eerste Europese tournee sinds 2011 voor het geprezen duo Charalambides ter promotie van hun gloednieuwe release met de erg toepasselijke titel Charalambides: Tom and Christina Carter

23/11/2018
Table Dance

Uniek concert van Anne La Berge, Lukas Simonis en de wonderlijke Bohman Brothers als Apricot My Lady, met als perfecte uitsmijter een soloconcert van Sloow Tapes bestierder Bart Sloow

4/09/2021
De Singer

New York, Antwerpen, it’s just a pandemic away. Geniet van Hanne De Backer, Raf Vertessen en Raphael Malfliet voor het eerst als trio op een podium en ontdek de getalenteerde Chris Pitsiokos solo.

2/02/2019
Museum Vleeshuis

Met een 3 x cd/boek-release voor Dropa Disc in voorbereiding en ter gelegenheid van zijn 82ste verjaardag zal de inmiddels iconische pianist Fred Van Hove een solo pianoconcert spelen in de subliem klinkende ruimte van Museum Vleeshuis. De capaciteit is gelimiteerd, aarzel niet om uw plaatsje te reserveren.

1/03/2019
Table Dance

Raphael Rogiński is terug met zijn veelzijdige gitaarexploraties in een mooie dubbelbil met de meer dan getalenteerde rietspeler Joachim Badenhorst.

7/11/2021
Kaap / Ostend

Knetterende dubbelbil van Kuzu met Dave Rempis, Tashi Dorji en Tyler Damon en het dynamische duo van Farida Amadou en Floris Vanhoof – die John Dikeman vervangt – om deze eerste samenwerking tussen Oorstof en Kaap/Oostende kracht bij te zetten.

29/03/2019
De Studio

Ken Vandermark’s Marker debuteert op de Belgische planken tijdens de eerste dag van het gloednieuwe Visitations-event dat overeenkomsten, verschillen en kruisbestuivingen tussen lokale en internationale muzikanten centraal stelt.

30/03/2019
De Studio

Ken Vandermark componeert gloednieuw materiaal voor Marker en Farida Amadou, Audrey Lauro, Stan Maris en Hanne De Backer op deze tweede dag van het gloednieuwe Visitations-event.

6/11/2021
Trix

Krachtige dubbelbil van Kuzu met Dave Rempis, Tashi Dorji en Tyler Damon en het dynamische duo van Farida Amadou en Floris Vanhoof die de verhinderde John Dikeman vervangt.

31/03/2019
De Studio

De improviserende wervelwinden The Rempis Percussion Quartet en Don Kapot nemen zich voor om DE Studio een stevige ritmische bolwassing te geven op deze derde dag van het gloednieuwe Visitations-event. We voegen daar nog Sho Shin Duo & Seppe Gebruers aan toe. Nieuw aanvangsuur is 19.00 !!!

15/10/2021
De Studio

Het Zweedse trio van Karin Johansson (piano), Nina de Heney (bas) en Henrik Wartel (drum) debuteert op de Belgische planken en Nils Vermeulen (bas) en Elisabeth Klinck (viola) spelen voor het eerst als akoestisch duo op een podium.

 

9/04/2019
Stadsmagazijn

Tot onze grote spijt is de Europese tournee van Masaki Batoh afgelast. Toch zijn we heel vereerd dat we een avond kunnen aankondigen met poëet/performer en wereldreiziger Louise Landes Levi die Bart De Paepe en Timo Van Luijk on stage zal vervoegen.

3/05/2019
Het Bos

Geëngageerde freejazz met Irreversible Entanglements en Moor Mother, Ayiti Kongo (Vodou) Dub en onwezenlijke, droomachtige visuals van The Ångstromers en een unieke bas- en saxontmoeting tussen Ann Eysermans en John Dikeman. Fire music in overvloed dus om 5 jaar Het Bos gepast te vieren …

9/10/2021
De Singer

De Portugese kleppers Luís Lopes en Rodrigo Amado samen met de Amerikaanse broertjes Aaron en Stefan González brengen hun aanstekelijke muzikale kruisbestuiving van funk, rock, freejazz en hardbop voor het eerst op een Belgisch podium.

5/05/2019
AB Salon

Samara Lubelski en Bill Nace leverden een van de muzikale hoogtepunten van 2018 met de release van hun verschroeiend viool en gitaar duo op vinyl (Open Mouth) en cd (Relative Pitch). Mis de gelegenheid niet om dit duo alles vakkundig aan flarden te zien spelen wanneer Oorstof opnieuw halt houdt in AB Salon.

12/05/2019
Costa

Wat er gebeurt als Jason Stein, Greg Ward, Eric Revis en Jim Black, enkele van de beste spelers van het moment, worden verenigd in een kwartet? Wij bestempelen dat graag als muzikale magie, zij noemen het kortweg Nature Work. Afspraak in CoStA op 12 mei, voor het Belgische debuut van dit stellaire kwartet.

11/09/2021
Het Bos

Voor de laatste dag van Visitations treden Mazen Kerbaj, Elko Blijweert, Sharif Sehnaoui, Jeroen Stevens, Raed Yassin, Simon Beeckaert en Milan Warmoeskerken aan als ensemble.

28/05/2019
Onder Stroom

Het ultra dynamisch sax/gitaar-duo van Ken Vandermark en Terrie ex de baan op om hun gloednieuwe release Scaffolding voor Terp Records te promoten. Een eerste samenwerking tussen Oorstof en het Antwerpse Onder Stroom.

29/05/2019
De Nor

Ultra Eczema en Oorstof presenteren het stellaire trio van Richard Youngs, Chris Corsano, David Maranha en het honk en bonk duo Hanne De Backer en Karen Willems in De Nor.

10/09/2021
Het Bos

Dag 2 van het derde Visitations event van 2021 met concerten van “A TRIO”: Mazen Kerbaj, Sharif Sehnaoui en Raed Yassin en The Groovecats Deluxe: Elko Blijweert, Jeroen Stevens, Simon Beeckaert en Milan Warmoeskerken.

23/07/2019
Onder Stroom

De ultra dynamische saxofonist John Dikeman brengt met William Parker en Hamid Drake een van de meest gegeerde ritmetandems uit de jazz en geïmproviseerde muziek mee naar Onder Stroom. Om u in de perfecte stemming te brengen voegt Oorstof daar Nils Vermeulen met een bassolo en een heerlijke huisbereide maaltijd aan toe vanaf 18.30 u. !

23/08/2019
De Studio

SOLD OUT!
Dag 1 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek op de fantastische site van DE Studio. Naast de gevarieerde concerten ook nog in het gratis toegankelijk festivalgedeelte een platen- en labelbeurs, muziekfilms, expo, workshop, performance en overheerlijk huisbereid slow food.

9/09/2021
Het Bos

Dag 1 van het derde Visitations event van 2021 met Mazen Kerbaj, Elko Blijweert, Sharif Sehnaoui, Jeroen Stevens, Simon Beeckaert, Milan Warmoeskerken in verschillende onuitgegeven combinaties.

24/08/2019
De Studio

SOLD OUT!
Dag 2 van het tweedaags festival voor avontuurlijke muziek op de fantastische site van DE Studio. Naast de gevarieerde concerten ook nog in het gratis toegankelijk festivalgedeelte een platen- en labelbeurs, muziekfilms, expo, workshop, performance en overheerlijk huisbereid slow food.

24/08/2019
De Studio

Een late night-live sessie en -party om de vierde editie van het Summer Bummer Festival af te sluiten en om 30 jaar Radio Centraal’s Freakscene te vieren met het stellaire trio van Angel Bat Dawid, Hanne De Backer & Signe Emmeluth, een onuitgegeven trio van Yves De Mey, Gino Coomans en Louis Evrard en dj’s Freak, Daniel De Botanicus en Fiesta-girl.

1/09 - 3/10/2021
Middelheim Museum

Derde bijdrage van Oorstof met Marjolein Vernimmen & Jenna Vergeynst voor de wandelexpo Outdoor Hiking with Sound & Other Fireworks doorheen de 3 aangrenzende parken van het Antwerpse Nachtegalenpark: park Den Brandt, Middelheim & Vogelenzang.

20/10/2019
De Studio

Ben LaMar Gay en Nick Mazzarella, twee spelers uit de Chicago-scene vervoegen met Tollef Østvang en  Jon Rune Strøm een van Noorwegens beste ritmesecties. Lissabons Rafael Toral op zijn beurt infuseert zijn sprankelende elektronica het dynamische Space Quartet feat. Hugo Antunes, Nuno Morão en Nuno Torres.

20/11/2019
Trix

Trix & Oorstof presenteren het supertrio van Chris Brokaw (Come/Codeine), Douglas McCombs (Tortoise) en Kid Millions (Oneida) dat als Charnel Ground een niet te missen en erg opwindende streep instrumentale postpowerpoprocknoise presenteert.

24/11/2019
AB Salon

Met het gloednieuwe album ‘Kami’ neemt het trio van Louise Landes Levi, Timo van Luijk en Bart De Paepe een verrassende sonische wending die u niet onbewogen zal laten …

 

 

13/11/2021
Het Bos

Door de pandemie kon Emmeluth’s Amoeba de excellente tweede release Chimaera niet vieren met een uitgebreide tournee. Maar nu is het eindlijk zover. Christian Balvig (piano), Ole Mofjell (drum) en Karl Bjorå (gitaar) vervoegen Signe Emmeluth (altsax) op het podium van het Bos en laten freejazz, geïmproviseerde muziek en hedendaagse kamermuziek lustig met elkaar in de clinch gaan om tot een uitdagend nieuw geheel te komen als Emmeluth’s Amoeba.

4/12/2019
Euro Tour

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp GRANULAR voor Dropa Disc te promoten neemt Hanne De Backer, Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet en, nieuwkomer Henrik Munkeby Nørstebø de hort op …

8/12/2019
AB Salon

Om de gloednieuwe g a b b r o-lp GRANULAR voor Dropa Disc te promoten neemt Hanne De Backer, Agnes Hvizdalek, Raphael Malfliet en, nieuwkomer Henrik Munkeby Nørstebø de hort op. Rodrigo Amado en Farida Amadou, die Dirk Serries vervangt, spelen voor het eerst als duo samen …

14/11/2021
POM Eindhoven

Door de pandemie kon Emmeluth’s Amoeba de excellente tweede release Chimaera niet vieren met een uitgebreide tournee. Maar nu is het eindlijk zover. Christian Balvig (piano), Ole Mofjell (drum) en Karl Bjorå (gitaar) vervoegen Signe Emmeluth (altsax) op het podium van POM en laten freejazz, geïmproviseerde muziek en hedendaagse kamermuziek lustig met elkaar in de clinch gaan om tot een uitdagend nieuw geheel te komen als Emmeluth’s Amoeba.

18/11/2021
POM Eindhoven

Na de erg goed onthaalde releases Purple Dark Opal (Aerophonic, 2020) en The Glass Delusion (Astral Spirits, 2021) komt Kuzu met All Your Ghosts In One Corner, een gloednieuwe release voor Aerophonic en meteen ook de perfecte aanleiding voor Dave Rempis, Tashi Dorji en Tyler Damon om een Europese tournee vlot te trekken en voor het eerst halt te houden in Paviljoen Ongehoorde Muziek in Eindhoven.

21/12/2021
Rataplan

Dag 1 van Visitations IV met Fred Lonberg-Holm, John Dikeman, Marjolein Vernimmen, Anke Verslype, Haroun Iqbal en Joachim Badenhorst.

22/12/2021
Rataplan

Dag 2 van Visitations IV met Fred Lonberg-Holm, John Dikeman, Karen Willems, Marjolein Vernimmen, Anke Verslype, Haroun Iqbal en Joachim Badenhorst in verschillende onuitgegeven combinaties.

23/12/2021
Rataplan

De laatste dag van het vierde Visitations event voor 2021 wordt in schoonheid afgesloten met Fred Lonberg-Holms Lightbox Orchestra: Karen Willems, Marjolein Vernimmen, Anke Verslype, Haroun Iqbal, John Dikeman, Elisabeth Klinck, Jasper De Roeck, Simon Dhaen, Jonas Nieuwejaers en Fred Lonberg-Holm als dirigent.

12/02/2022
AB Club

Ancienne Belgique i.s.m. Oorstof presenteren Nina Hitz (cello), Lucija Gregov (cello), Gonçalo Almeida (bas) en Rutger Zuydervelt (elektronica) die als het Hydra Ensemble ogenschijnlijk moeiteloos tussen minimalisme, vrije improvisatie en dreigende experimentele ambience navigeren.

3/02 - 13/02/2022
Online Event/Concert

Tijdens de Week van de Belgische Muziek biedt Sound in Motion u een exclusief online concert aan van Fred Lonberg-Holm’s Lightbox Orchestra, gefilmd en opgenomen tijdens het vierde Visitations event van 2021 in Rataplan met Karen Willems, Marjolein Vernimmen, Anke Verslype, Elisabeth Klinck, Haroun Iqbal, John Dikeman, Jasper De Roeck, Simon Dhaen, Jonas Nieuwejaers en Fred Lonberg-Holm als gebaarloze dirigent.

16/04/2022
Les Ateliers Claus

Onder de naam Entasis spelen Akira Sakata, Giovanni Di Domenico, Giotis Damianidis en Aleksandar Škorić intense spirituele muziek zonder grenzen, ter nagedachtenis van Christos Yermenoglou. Kurzmann (Made To Break, Nu Ensemble) en De Backer (g a b b r o) combineren compacte elektronica met grommende baritonsax en basklarinet voor het eerst samen op een podium.

23/04/2022
AB Salon

Ancienne Belgique en Oorstof presenteren de onnavolgbare solo gitaarescapades van Tashi Dorji, een van de meest originele improvisatoren van het moment. Na 2 jaar wachten vanwege de pandemie eindelijk terug in Europa voor een reeks soloconcerten, mét een langverwachte halte in AB Salon.

21/04/2022
POM Eindhoven

Na de succesvolle passage van het krachtige Kuzu trio afgelopen november is de onnavolgbare gitarist Tashi Dorji terug voor een soloconcert en nodigt het tot de verbeelding sprekende Khanjar Trio met N.R. Safi (Naujawanan Baidar/Radio Khiyaban), Tjalling de Leeuw, Levi Pols uit voor een exclusieve dubbelbill in het Paviljoen Ongehoorde Muziek.

22/04/2022
Stormkop / Dokrijk

Stormkop/Dokrijk, Oorstof en Klankhaven presenteren de onnavolgbare gitarist Tashi Dorji, het tot de verbeelding sprekende Khanjar Trio met N.R. Safi (Naujawanan Baidar/Radio Khiyaban), Tjalling de Leeuw, Levi Pols en Dj Benny Bang om u auditieve honger verder te stillen.

16/06/2022
De Studio

Oorstof en Klankhaven presenteren Bulliphant, een band die klinkt als een kosmische school zachtaardige olifanten met Bart Maris, Ruben Verbruggen, Thijs Troch, Gonçalo Almeida en Friso van Wijck in de rangen in een dubbelbill met de jonge wolven Lukas Jouck, Charel Maes, Adia Vanheerentals en Goncalo Oliveira

26/08/2022
De Studio

Met een uniek zeventienkoppig orkest, invloedrijke pioniers en een erg gretige nieuwe generatie muzikanten, nieuwe bands, verrassende samenwerkingen en een gratis toegankelijk festivalgedeelte met een platenbeurs, film, workshop, expo en slow food sluit deze zevende editie van het avontuurlijke Summer Bummer Festival de zomer van 2022 af op een absoluut hoogtepunt.

29/03/2022
AB Salon

Door onvoorziene omstandigheden zal Christine Abdelnour voor het eerder aangekondigde duo concert met The Ex gitarist Andy Moor, waardig vervangen worden door de Poolse, in Amsterdam residerende, pianiste Marta Warelis en treden nu voor het eerst aan als duo tijdens deze exclusieve passage in het AB salon.

28/05/2022
Trix

De New Yorkse trompetspeler en componist Nate Wooley brengt zijn diepmenselijke composities voor Columbia Icefield naar het Oorstof-/Trixpodium met Susan Alcorn (pedal steel), Ava Mendoza (gitaar) en Ryan Sawyer (drum).

23/08 - 25/08/2022
De Studio

Voor de eerste editie van Visitations in 2022 verruimen Raed Yassin en Paed Conca hun Praed duo naar een uit de kluiten gewassen PRAED Orchestra met maar liefst vijftien muzikanten uit alle windstreken van de wereld en een stevige Belgische inbreng, in toevoeging aan een handvol onuitgegeven samenwerkingen en live mee te maken tijdens het Summer Bummer Festival 2022.

27/08/2022
De Studio

With a unique seventeen headed orchestra, influential pioneers, new bands, a super eager new generation, surprising collaborations and a free of access area with a record fair, film, workshop, expo and slow food the seventh edition of the Summer Bummer festival will close the summer of 2022 on an absolute high.

27/08/2022
De Studio

Geraak in de ban van Het Beest tijdens deze workshop voor kinderen en families. Je kan Het Beest temmen, uitdagen, zelfs laten bewegen in een eigenzinnige choreografie, Je kan het bespelen met allerhande materialen, of optuigen tot een ware klankinstallatie. Alleen of in groep, tijdens improvisatie of samenspel en volledig gratis !

1/09/2022
Trix

Opgenomen in de Trix Studio keert Grid Ravage nu terug naar het Trix-podium om hun schitterende titelloze debuutelpee voor te stellen !

27/08/2022
De Studio

Om Summer Bummer 2022 met een knal af te sluiten zetten Paed Conca en Raed Yassin het feest kracht bij met een nieuwe versie van Praed Plus en sleuren ze de rietblazers Martin KüchenChristian Kobi en Hans Koch en percussionist Khaled Yassine (darbuka) mee in het feestgedruis. Local legends djs Faster PussyKat, Schwarzkopf and Koenie leveren de nodige beats om  u verder de nacht in te loodsen.

26/09/2022
AB Salon

Ancienne Belgique en Oorstof presenteren de onnavolgbare solo gitaarescapades van Tashi Dorji, een van de meest originele improvisatoren van het moment. Na 2 jaar wachten vanwege de pandemie eindelijk terug in Europa voor een reeks soloconcerten, mét een langverwachte halte in AB Salon.

20/10/2022
De Studio

Eerste dag van het tweede Visitations event van 2022 met Raf Vertessen, Joe Morris, Will Greene, Anke Verslype, Andreas Bral, Elisabeth Klinck en speciale gasten voor 1 dag Tomeka Reid, Rachel Bernsen en Ayako Kato.

 

21/10/2022
De Studio

Raf Vertessen, Joe Morris en Will Greene treden aan als trio en  de avond wordt verder uitgebreid met onuitgegeven combinaties tussen Vertessen, zijn New Yorkse gasten, Anke Verslype, Andreas Bral en Elisabeth Klinck.

22/10/2022
De Studio

Raf Vertessen, Joe Morris, Will Greene, Anke Verslype, Andreas Bral en Elisabeth Klinck sluiten hun Visitations residentie af met een goed gevuld avondprogramma van verrassende samenwerkingen.

2/11/2022
De Studio

Op de eerste dag van Visitations III vullen Dave Rempis, Michael Zerang, Elisabeth Harnik, Els Vandeweyer en Jonas Cambien de avond met onuitgegeven combinaties.

3/11/2022
De Studio

Op de tweede dag van Visitations III stellen Dave Rempis, Michael Zerang en Elisabeth Harnik het trio voor waarmee ze doorheen Europa touren en nemen verder deel aan verschillende combinaties, geïnitieerd door Els Vandeweyer en Jonas Cambien.

4/11/2022
De Studio

Op de laatste dag Visitations III voegen Ikue Mori, Peter Orins, Christian Pruvost en Natsuki Tamura zich bij het gezelschap van Dave Rempis, Michael Zerang, Elisabeth Harnik, Els Vandeweyer en Jonas Cambien.

13/11/2022
POM Eindhoven

This brand new transatlantic collaboration joins Rempis, Amadou and Cambien in a first time matchup that promises to be stellar.

9/12/2022
Rataplan

Voor dag een van Visitations IV – 2022 nemen Kobe Van Cauwenberghe, Frederik Sakham, Elisa Medinilla, Niels Van Heertum, Teun Verbruggen, Anna Jalvin en Steven Delannoye Anthony Braxtons twee composities uit Braxtons Ghost Trance Music (GTM) onder handen: Compositions No. 193 and No. 255 (1st species & 2nd species GTM)

10/12/2022
Rataplan

Voor dag twee van Visitations IV – 2022 nemen Kobe Van Cauwenberghe, Frederik Sakham, Elisa Medinilla, Niels Van Heertum, Teun Verbruggen, Anna Jalvin en Steven Delannoye Anthony Braxtons twee andere composities uit Braxtons Ghost Trance Music (GTM) onder handen: Compositions No. 264 and No. 358 (3rd Species & Accelerator Whip GTM).

29/01/2023
De Singer

Het allstar trio Artifacts: Tomeka Reid, Nicole Mitchell and Mike Reed brengt de muzikale en creatieve erfenis van de Association for the Advancement of Creative Musicians (AACM) naar een nieuw publiek.

9/03/2023
Les Ateliers Claus

Akira Sakata is terug en klaar om te verbazen met Arashi een van de meest dynamische en energieke trio’s van het moment met krachtpatsers Paal Nilssen-love (Large Unit, The Thing) en Johan Berthling (Fire!, Angles) in de rangen, in een dubbelconcert met Amalie Dahl, Henrik Sandstad Dalen en  Jomar Jeppsson Søvik – een gretige nieuwe generatie Scandinavische improvisatoren.

 

10/03/2023
POM Eindhoven

Akira Sakata is terug en klaar om te verbazen met Arashi een van de meest dynamische en energieke trio’s van het moment met krachtpatsers Paal Nilssen-love (Large Unit, The Thing) en Johan Berthling (Fire!, Angles) in de rangen.

12/03/2023
Trix

Nieuwe reeks van matinees/namiddag shows – telkens vanaf 17.00 u. – te beginnen met een stellaire dubbelbill van Arashi: Akira Sakata, Paal Nilssen-love (Large Unit, The Thing) en Johan Berthling (Fire!, Angles), een van de meest dynamische en energieke trioformaties van vandaag en een veelbelovend nieuw kwartet Soundbridges met ervaren rotten als Ken Vandermark, Martin Blume, Matthias Muche en Thomas Lehn in de rangen.

16/03/2023
Trix

Chicago legendes Sam Prekop (The Sea And Cake) en John McEntire (Tortoise, The Sea en Cake) laten analoge synths van vroege house via Göttching’s E2-E4 naar nieuwe horizonten zoemen, in een dubbelbil met So Sner – Stefan Schneider (Mapstation, To Rococo Rot) en Susanna Gartmayer – dat elektronica en basklarinet heerlijk laat versmelten.

17/03/2023
AB Salon

Chicago legendes Sam Prekop (The Sea And Cake) en John McEntire (Tortoise, The Sea en Cake) laten analoge synths van vroege house via Göttching’s E2-E4 naar nieuwe horizonten zoemen, in een dubbelbil met So Sner – Stefan Schneider (Mapstation, To Rococo Rot) en Susanna Gartmayer – dat elektronica en basklarinet heerlijk laat versmelten.

1/04/2023
Districtshuis Harmonie

Zeldzaam duoconcert van saxofonist John Butcher en trompettiste Liz Allbee en het jaarlijkse reünieconcert van Sheldon Siegel in het prachtige districtshuis Harmonie.

20/04/2023
Het Bos

Dag een van een tweedaagse Visitationsresidentie in Het Bos met Dave Rempis, Darren Johnston, Larry Ochs, Marta Warelis, Nicolas Chkifi en Hugo Antunes.

21/04/2023
Het Bos

Dag twee van een tweedaagse Visitationsresidentie in Het Bos met Dave Rempis, Darren Johnston, Larry Ochs, Marta Warelis, Nicolas Chkifi en Hugo Antunes.

22/04/2023
POM at T56 Eindhoven

De Visitationskaravaan houdt halt in Paviljoen Ongehoorde Muziek – tijdelijk verhuisd naar T56, Tarwestraat 56 in Eindhoven – en presenteert een dubbelbill met Spectral een befaamd Amerikaans trio bestaande uit Dave Rempis, Larry Ochs en Darren Johnst en de de gloednieuwe Europese constellatie van Marta Warelis, Nicolas Chkifi en Hugo Antunes.

23/04/2023
Kaap / Ostend

The Visitationskaravaan houdt halt in Kaap in Oostende en presenteert een dubbelbill met Spectral een befaamd Amerikaans trio bestaande uit Dave Rempis, Larry Ochs en Darren Johnst en de de gloednieuwe Europese constellatie van Marta Warelis, Nicolas Chkifi and Hugo Antunes.

26/04/2023
Miry Concertzaal

Voor Ruiskamer #6 presenteren Miry concertzaal, VIERNULVIER en Sound in Motion de wereldpremière van een nieuwe compositie voor orgel van en gespeeld door Mary Jane Leach en een surround sound ervaring gebracht door de harpisten Marjolein Vernimmen en Jenna Vergeynst met elektronische assistentie van Roel Das.

7/05/2023
De Studio

Goedgevulde matinee met een uniek vier-handen-pianoproject van Pak Yan Lau, Giovanni Di Domenico en Darin Gray – met Frank Rosaly als gast op drum, in een triplebill met de legendarische New Yorkse gitarist Alan Licht en Strange Meeting, een gloednieuw kwartet van de jonge wolven Lukas Jouck, Christoph Götzen, Charel Maes en Ruben Verbeeck.

 

31/05/2023
AB Salon

LP presentation of ‘Pangrams’, the first duo album by pianist Giovanni Di Domenico and accordionist Kalle Moberg.

1/06/2023
Kaap / Ostend

LP-presentatie van ‘Pangrams’, de eerste duoplaat van pianist Giovanni Di Domenico en accordeonist Kalle Moberg.

3/06/2023
De Singer

LP-presentatie van ‘Pangrams’, de eerste duoplaat van pianist Giovanni Di Domenico en accordeonist Kalle Moberg.

4/06/2023
POM Eindhoven

Een zeldzame duo-samenwerking tussen de twee jonge en enorm getalenteerde accordeonisten Kalle Moberg en Stan Maris.

11/06/2023
Les Ateliers Claus

Na een memorabel concertdebuut in De Nor in 2022 slaan Jac Berrocal, Vincent Epplay en Timo Van Luijk opnieuw toe als trio in les ateliers claus.

25/08/2023
Trix

Selvhenter, Angles & guests with Elle Kari-Sander, Mike Reed/Ben LaMar Gay/Marvin Tate, Rob Mazurek & Gabriele Mitelli, Han Bennink/Terrie Ex/Heidi Kvelvane, Cath Roberts & Dee Byrne, David Edren/Cooper Crain/Dan Quinlivan/Rob Frye, Ornella Noulet & Ferdinand Lezaire en gratis toegankelijk gedeelte met platenbeurs, films, expo en heerlijk slow food …

26/08/2023
Trix

Susie Ibarra & Tashi Dorji, Oren Ambarchi-Andreas Werliin-Tashi Dorji, Mike Reed’s Separatist Party, Turquoise Dream, Nemø ensemble, Maria Bertel, Heidi Kvelvane-Terrie Ex-Lazara Rosell Albear, Liegenaar, Pak Yan Lau (Workshop) en gratis toegankelijk gedeelte met platenbeurs, films, expo en heerlijk slow food …

26/08/2023
Trix

Kom tussen 14:00 en 17:00 uur naar de gratis workshop voor kinderen en gezinnen en ontdek fascinerende geluiden en muziek met de Musiscopes onder begeleiding van Pak Yan Lau.

5/10/2023
De Singer

Saxofonist John Dikeman en trompettist Luis Vicente ontmoeten met bassist William Parker en drummer Hamid Drake de ultieme ritmesectie in jazz en geïmproviseerde muziek.

5/10/2023
Rataplan

Componist en elektronicamuzikant Yves De Mey in een spannende eerste samenwerking met het vrij improviserende kwartet Strange Meeting en een soloset van de Brusselse saxofoniste Ornella Noulet.

13/10/2023
Grambacht

De New Yorkse Marcia Bassett en de Belgische Ignatz bezoeken Grambacht voor twee speciale soloconcerten en een exclusieve samenwerking.

26/10/2023
De Studio

Sound in Motion en De Studio presenteren celliste Lia Kohl solo en in duo met saxofoniste Audrey Lauro.

27/10/2023
POM at T56 Eindhoven

Sound in Motion en Paviljoen Ongehoorde Muziek presenteren cellist Lia Kohl solo en in duo met saxophonist Audrey Lauro.

30/10/2023
Villa Delfia

Freakscene radiosessie voor een live publiek met het duo van saxofonist Dave Rempis uit Chicago en de in Brussel gevestigde drummer Nicolas Chkifi, ter ere van 43 jaar Radio Centraal in Villa Delfia.

2/11/2023
Rataplan

Ig Henneman en gabby fluke-mogul, twee genre-overstijgende violisten, bundelen hun krachten voor een exclusief Belgisch duoconcert, met het (niet zo) klassieke pianotrio van Ruben Verbeeck, Elias D’Hooge en Toon Putteman als smakelijk voorgerecht.

8/11/2023
Zuiderpershuis

Oorstof & Klankhaven brengen het machtige Bitchin Bajas terug naar Antwerpen voor een fantastisch geluidstrip in het Zuiderpershuis

8/02/2024
Rataplan

Sakina Abdou en Peter Orins met een zeldzaam duoconcert en Charel Maes in een speciale samenwerking met  Youniss.

15/02/2024
Het Bos

Twee spannende saxofoontrio’s met telkens een vrouw in de frontlinie, in samenwerking met Het Bos.

21/02/2024
STUK

Oren Ambarchi, Johan Berthling en Andreas Werliin presenteren hun Ghosted-project voor het eerst aan een Belgisch publiek in STUK, met Jules Reidy in het voorprogramma.

25/02/2024
Kaap / Ostend

Paal Nilssen-Love brengt het spectaculaire, zevenkoppige ensemble Circus naar KAAP.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML