Adventurous music and things

Over ons

Sound in Motion vzw     

Sound in Motion promoot avontuurlijke muziek uit binnen- en buitenland, en doet dit via  een nomadische concertreeks, residenties, een eigen label en een jaarlijks festival in samenwerking met een groeiende groep van partners als AB, DE Studio, Het Bos, Trix, Rataplan, De Singer, Zuiderpershuis, Jazz Middelheim en KAAP. De vier Sound in Motion pijlers zijn:

OORSTOF (NOMADISCHE CONCERTREEKS)

OORSTOF is een nomadische concertreeks waarin improvisatie, experiment, vernieuwing en genreoverschrijding centraal staan. Nieuwe intitatieven van jonge lokale muzikanten worden prominent naast (inter)nationale spelers – van improvisatiepioniers tot vernieuwers – geplaatst en gepresenteerd in een uniek drempelverlagend kader. De OORSTOFserie zorgt hierdoor voor continuïteit en haalt het muzikale experiment verder uit de academische en elitaire beslotenheid.

VISITATIONS (RESIDENTIES)

Onder de noemer Visitations stelt Sound in Motion vzw vier keer per jaar – met telkens drie presentatiedagen – de kruisbestuivingen, gelijkenissen en/of verschillen tussen muzikanten uit verschillende windstreken centraal. Visitations brengt nationale en internationale artiesten samen en geeft hen de gelegenheid om tijdens een residentie samen te werken. Tijdens de drie presentatiedagen krijgen de artiesten dan een unieke kans om zich te profileren vanuit hun creatieve eigenheid in een setting met internationale uitstraling en worden de samenwerkingen uit de residentie vertaald naar het podium.

SUMMER BUMMER FESTIVAL (TWEEDAAGS FESTIVAL)

Sinds 2014 presenteert Sound in Motion het jaarlijkse tweedaagse internationaal festival Summer Bummer. Met genreoverschrijdende improvisatie en experimentele muziek als invalshoek wordt er een tot  de verbeelding sprekende line up gepresenteerd, met unieke samenwerkingen tussen Belgische en internationale muzikanten en verrassende headliners. In het gratis toegankelijk gedeelte kan iedereen terecht voor een platen- en labelbeurs, workshops voor jong en oud, films, expo, concerten en een eetstand met huisbereid slow food.  

DROPA DISC (PLATENLABEL)

Dropa Disc is een gloednieuw label en verlengstuk van Sound in Motion en de Oorstof-concertreeks. Dropa Disc brengt releases  – lps, cds, digitaal, publicaties – uit van uitzonderlijke concerten opgenomen tijdens initiatieven ontwikkeld door Sound in Motion en Oorstof. Dropa Disc releases zijn verkrijgbaar via dropadisc.com en via de Dropa Disc Bandcamp Page.

 

 

 

 

 

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML