Adventurous music and things

2/05/2018 – 19:30
AB Salon

AKIRA SAKATA & GIOVANNI DI DOMENICO + JONAS CAMBIEN TRIO FEAT. WILDHAGEN & ROLIGHETEN

AKIRA SAKATA & GIOVANNI DI DOMENICO + JONAS CAMBIEN TRIO FEAT. WILDHAGEN & ROLIGHETEN

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Het eerste Oorstof-event in AB Salon dit voorjaar is een concert met het stellaire duo van de legendarische Japanse saxofonist Akira Sakata en de in Brussel residerende Italiaanse pianist Giovanni Di Domenico. Dit gratis concert is een dubbelbil met de Belgische expat en pianist Jonas Cambien die zijn Noors trio met rietblazer André Roligheten en drummer Andreas Wildhagen voor het eerst op een Belgisch podium presenteert.

AKIRA SAKATA & GIOVANNI DI DOMENICO

Sakata_DiDomenico_GeertVandepoele4© Geert Vandepoele

Rietblazer Akira Sakata kennen we van zijn samenwerkingen met gerenommeerde muzikanten als Jimmy Lions, Peter Brötzmann, Bill Laswell, Hamid Drake, Chris Corsano en Jim O’Rourke en mag gezien worden als een van de meest invloedrijke muzikanten uit de Japanse freejazz- en improvisatiescene. De in Brussel residerende Italiaanse pianist, componist Giovanni Di Domenico laat geen kans onbenut om avontuurlijke samenwerkingen aan te gaan. Nate Wooley, Chris Corsano, Steve Noble, Jim O’Rourke of Toshimaru Nakamura, Helena Espvall , David Maranha en uiteraard Akira Sakata het is slechts een greep uit de groeiende lijst samenwerkingen die Di Domenico met succes aangaat. Hij bestiert daarnaast zijn eigen label Silent Water en is een van de sturende krachten achter het artiestencollectief Studio Grez.

JONAS CAMBIEN TRIO feat. ANDRE ROLIGHETEN & ANDREAS WILDHAGEN

JoansCambien3

Jonas Cambien (1985) is een Belgische pianist en improvisator die sinds zijn verhuis naar Oslo in 2008 actief is in de Noorse hedendaagse muziek- en improvisatiescene. Cambien debuteerde met zijn eigen trio in 2016 met de schitterende release A Zoology of the Future voor Clean Feed. Het Jonas Cambien Trio – met drummer Andreas Wildhagen (Large Unit) en rietblazer André Roligheten (Friends & Neighbors) – zal nu voor het eerst live op een Belgisch podium spelen ter promotie van de tweede release voor Clean Feed getiteld We Must Mustn’t We…

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML