Adventurous music and things

15/02/2024 – 19:30
Het Bos

BIOLUMINUS: RAVE- LUMLEY- GOVAERT+ AUDREY LAURO – LUIS LOPES – TOM MALMENDIER

Oorstof
BIOLUMINUS: RAVE- LUMLEY- GOVAERT+ AUDREY LAURO - LUIS LOPES - TOM MALMENDIER

Tickets

VVK: 10 €
Kassa: 12 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

Het Bos
Routebeschrijving

Bioluminus: Ada Rave – Aaron Lumley – Onno Govaert

Het uit Amsterdam afkomstige trio Bioluminus wist met zijn eerste release op Doek RAW lovende kritieken te ontlokken van Allaboutjazz.com, JazzNu en Nieuwe Noten, die de muziek omschreven als “vergelijkbaar met de dynamiek als een Evan Parker-concert” en de groep bestempelden als “een eigentijds juweeltje“.

Bioluminus is inderdaad een vat vol muzikale ideeën en interactie, met de Argentijnse tenorsaxofonist Ada Rave, de Canadese contrabassist Aaron Lumley en de Nederlandse drummer Onno Govaert, drie belangrijke spelers in de Amsterdamse scene. Rave’s tenorsax beschikte altijd al over een volumineuze toon en grote controle over onconventionele technieken, maar dit trio stelt haar in staat om haar melodische en harmonisch gebaseerde spel te benadrukken, dat vol gruis en kracht is, om nog maar te zwijgen van het ritmische samenspel tussen haar, Lumley en Govaert. Men zou het energieke muziek kunnen noemen, maar net zo goed deep listening music.

Audrey Lauro – Luis Lopes – Tom Malmendier

Het samenkomen van Audrey Lauro, Luis Lopes en Tom Malmendier is een gloednieuw hoofdstuk in de carrière van deze respectievelijke artiesten. Nadat ze de afgelopen jaren allemaal individueel met elkaar connecteerden, is dit hun eerste samenwerking als trio.

De Franse altsaxofoniste Lauro is al twintig jaar een vaste kracht in de creatieve muziekscene van Brussel. Ze speelt in bands als Lauroshilau, La Nuée, Dark Ballads, C-IME en stond op een podium met musici als Steve Noble, Lia Kohl, Ken Vandermark, Alison Blunt en Maggie Nichols. Haar avontuurlijke spel op altsax past perfect bij de ongeremde gitaarstijl van Lopes. Bekend van zijn werk met het Europees/Amerikaanse Humanization 4tet, zijn Lisbon Berlin Trio en het kleurrijke kwartet Bonbon Flamme, blijft Lopes indruk maken met zijn stevige elektrische sound. Drummer Tom Malmendier uit Luik stond reeds op podia in heel Europa, waaronder de festivals Météo in Mulhouse en Music Unlimited in Wels. Zijn projecten omvatten Les Marquises (zijn duo met Emilie Škrijelj) en samenwerkingen met Mike Ladd en Fred Frith.

   

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML