Adventurous music and things

7/03/2024 – 19:30
Rataplan

C-ÎME (CANOPÉE IMPROVISATION MUSIC ENSEMBLE): POM BOUVIER – SÉGOLÈNE NEYROUD – CÉLIA JANKOWSKI – AUDREY LAURO – HANNA KÖLBEL

Oorstof
C-ÎME (Canopée Improvisation Music Ensemble): Bouvier – Neyroud – Jankowski – Lauro – Kölbel + Lotte Dodion

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 10 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

Rataplan
Routebeschrijving

C-ÎME (Canopée Improvisation Music Ensemble): Pom Bouvier – Ségolène Neyroud – Célia Jankowski – Audrey Lauro – Hanna Kölbel + Lotte Dodion

C-ÎME staat voor Canopée Improvisation Music Ensemble en is een volledig vrouwelijk collectief van Brusselse en Franse muzikanten. Het collectief ontstond uit een verlangen om samen te komen in botsende en versmeltende klankkleuren, de leegtes en vaste lichamen gekenmerkt door stilte en de meanders die worden uitgetekend door het luisteren.

Dankzij een weelderig instrumentarium – bestaande uit akoestische en elektronische instrumenten, zelfgecreëerde en aangepaste objecten, apparaten en stemmen – gebruiken deze vrouwelijke kunstenaars vrije improvisatie om met hun omgeving te communiceren. Improvisatie opgevat als een poreus ecosysteem, genereert een acute aandacht voor het moment en positioneert ons in de mechanismen en symbioses van het leven, in sociale constructies en communicatie. De muziek is gebaseerd op die systemen, overstijgt ze, sublimeert ze.

C-IME is Pom Bouvier (objecten en zelfgemaakte instrumenten), Ségolène Neyroud (speelgoedpiano, stem en objecten), Célia Jankowsky (drone box, percussie, stem en objecten), Hanna Kölbel (cello) en Audrey Lauro (altsax).

Lotte Dodion (stadsdichter)

Voorafgaand aan het concert van C-ÎME, zal stadsdichter Lotte Dodion een korte performance doen.

Lotte Dodion (1987) is dichter, performer en poëziemissionaris. Haar missie? Verwondering strooien in de hamsterradertjes van deze krakende tijd. Lotte schrijft in vele vormen, van ingetogen haiku tot absurd audioverhaal. Maar het liefst zet ze poëzieprojecten op waarin ze experimenteert met social design en poëzie als medium voor verbinding inzet. Zo bracht ze via poëzie slachtoffers en daders van zware misdrijven bij elkaar, schreef kortverhalen met overlevers van de Tweede Wereldoorlog en begeleidde een theatertraject waarin chronisch zieke patiënten ervaringen delen met vrienden en familie. In aanloop naar de Olympische spelen in Tokio richtte Lotte STUDIO HAIKU op, een mobiel atelier dat naar plekken reist waar poëzie vaak ver zoek is. In ziekenhuiskantines, vrouwenshelters en rust-en-verzorgingstehuizen maakt ze met bezoekers en bewoners haiku-medailles: alternatieve medailles voor de ‘atleten van het gewone leven’.

Lotte is gefascineerd door audio en werkt graag samen met muzikanten, waaronder Adriaan de Roover, Annelies Van Dinter en Chantal Acda. Van 2017 tot 2021 was Dodion zakelijk en artistiek leider van de literaire organisatie VONK & Zonen. Eerder coördineerde ze als directeur van het Vredescentrum van de Stad en Provincie Antwerpen Antwerpen ‘14-’18, de groots opgezette stadsherdenking met pontonbrug over de Schelde naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog in 2014.

Dodion stond op tal van festivals in binnen- en buitenland o.a. Crossing Border, de Nacht van de Poëzie, Poetry International, Ars Poetica, Incubate en Lowlands. Een selectie van haar werk werd vertaald naar het Frans, Engels, Duits, Turks en Arabisch. Zopas verscheen haar tweede boek ‘STUDIO HAIKU, een handleiding voor haiku-avonturiers.’ In 2023-2024 is ze stadsdichter van Antwerpen.

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML