Adventurous music and things

28/10/2018 – 19:30
AB Salon

CHARALAMBIDES

Oorstof
CHARALAMBIDES

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

AB Salon
Routebeschrijving

Na de verschroeiende soloset van Tom Carter in AB Salon (2016) zal Charalambides, zijn geprezen duo met Christina Carter, voor het eerst sinds 2011 een reeks Europese concerteren spelen ter promotie van hun voortreffelijke nieuwe release ‘Charalambides: Tom and Christina Carter’ voor Drawing Room. Op zondag 28 oktober spelen ze in AB Salon, een samenwerking tussen AB en Oorstof. Dit is een gratis concert ! op basis van ‘first come, first served. Dus kom tijdig naar AB salon, deuren openen om 19.30.

CHARALAMBIDES

Charalambides_Hoes

Rakend aan de buitengrenzen van acidfolk, psychrock en improvisatie blijft de muziek van Charalambides altijd hoogst persoonlijk en opvallend consequent. Ondanks de vruchtbare solocarières en andere projecten van Tom en Christina Carter, bestaat Charalambides al meer dan 25 jaar. Daarmee overleven ze moeiteloos de hokjes waarin journalisten en criticasters hen al die jaren proberen te vangen. Afgaand op de meest recente opnames en concerten heeft Charalambides muzikaal nog niets ingeboet aan directheid en onderhuidse dreiging, zelfs al laten ze zich graag leiden door de muzikale telepathie die ze doorheen al die jaren ontwikkelden.

Op ‘Charalambides: Tom & Christina Carter’, de erg toepasselijk getitelde nieuwe release voor Drawing Room,  peilt het duo nog dieper naar de psyche van hun muziek. Opgenomen in twee sessies, zonder overdubs, versmelten ze hun gekende muzikale aanpak tot een ruw, delicaat, woordeloos en hypnotisch geheel. Charalambides op z’n allerbest dus en dat zal blijken tijdens de eerste Europese tournee sinds 2011 die het duo onderneemt ter ondersteuning van deze beklijvende release. Mis de kans niet om dit unieke duo live aan het werk te zien …

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML