Adventurous music and things

13/12/2017 – 20:00
Bozar

FRED VAN HOVE AT 80 – ORGELSOLO + SEPPE GEBRUERS & JOACHIM BADENHORST

Oorstof
FRED VAN HOVE AT 80 - ORGEL SOLO + SEPPE GEBRUERS & JOACHIM BADENHORST

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Bozar
Routebeschrijving

Na het uitverkochte tweedaags festival in deSingel en een meer dan gesmaakt solopianoconcert in NONA sluit Fred Van Hove at 80 een feestelijk jaar af in stijl met een uniek soloconcert op het gerenoveerde orgel van de majestueuze Henri Leboeufzaal in Bozar. Seppe Gebruers en Joachim Badenhorst openen met een zeldzaam duoconcert op orgel en rietblaasinstrumenten. Dit concert is een organisatie van BOZAR in het kader van Orgel Recitals

FRED VAN HOVE – ORGELSOLO

© Koen Vandenhoudt

Legendarisch, dat is het minste wat we kunnen zeggen van het orgelwerk van improvisatiepionier Fred Van Hove. Denk bijvoorbeeld aan Church Organ, een FMP-release uit 1979 waarop Van Hove vakkundig het begrip kerkorgel binneste buiten keert. Echo’s van Ligeti, Sun Ra en zelfs Messiaen maar toch met die typische en unieke Van Hove-toets, zo lezen we in de resenties over deze klassieker.

Doorheen zijn carrière blijft het orgel een belangrijke rol spelen. Dat zal snel blijken als Fred Van Hove plaats neemt achter de toetsen van het volledig gerenoveerde orgel van de majestueuze  Henri Leboeufzaal en de orgelpijpen laat gonzen. Een beter afsluiter van dit feestelijk jaar konden we ons niet bedenken. Mis deze unieke gelegenheid niet!

SEPPE GEBRUERS & JOACHIM BADENHORST DUO – ORGEL/RIETBLAASINSTRUMENTEN

gebruers_badenhorst© Geert Vandepoele                                                                                                                      ©  Dries Segers

Als introductie op het bijzondere concert van Fred Van Hove grijpen Seppe Gebruers en Joachim Badenhorst – twee jonge vertegenwoordigers van de gretige nieuwe generatie improvisatoren  – de kans om de bijzonder sonore capaciteiten van dit machtige orgel te koppelen aan het subtiele klankenspectrum van klarinet en saxofoon.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML