Adventurous music and things

23/09/2018 – 19.30
Museum Vleeshuis

(From) Bach to the Future | RAPHAEL ROGIŃSKI

Oorstof
(From) Bach to the Future | RAPHAEL ROGIŃSKI

Tijdschema

Deuren: 19.30
Concert: 20.00

Locatie

Museum Vleeshuis
Routebeschrijving

RAPHAEL ROGIŃSKI

© Ita Sypniewska

De Poolse gitarist Raphael Rogiński genoot een klassieke en jazzopleiding en is tevens componist, improvisator, curator en ethnomusicoloog. Vanuit zijn Joodse achtergrond onderzoekt hij vergeten tradities en vertaalt ze naar het heden. Maar ook Amerikaanse blues en rock uit de jaren vijftig en zestig, folk uit de hele wereld, oude muziek en improvisatie zijn sterke ankerpunten in zijn werk. Releases als Bach Bleach, Rogiński Plays John Coltrane And Langston Hughes African Mystic Music of Rogiński Plays Henry Purcell spreken hier boekdelen. Raphael Rogiński laat zich nu live inspireren door Bach, Purcell en Coltrane en creëert zo een volledig eigen muzikaal universum.            .

(FROM) BACH TO THE FUTURE

(From) Bach To The Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek. Niet alleen in de voor de hand liggende context van de klassieke muziek, maar verrassend genoeg ook in de wereld van de vrije improvisatie, hedendaagse compositie, wereldmuziek en de avant-garde.

Met het Antwerpse Museum Vleeshuis – dat 600 jaar muziekgeschiedenis omvat – als ideale locatie, en de gerenommeerde artiesten Aisha Orazbayeva, Tim Etchells, Mary Jane Leach, Raphael Rogiński, Maya Homburger, Barry Guy, Charlemagne Palestine, Frederik Leroux, Heleen Van Haegenborgh, Eline Duerinck, Jan Daelman, Marjolein Vernimmen en Yves De Mey, staat (From) Bach To The Future voor een muzikale ontdekkingstocht die ons van Bach, Telemann, Biber en Purcell via Coltrane, Parmegiani, Leach en Palestine op een spontane manier richting toekomst brengt.

 

(From) Bach To The Future maakt deel uit van:

 

Barok_logo_A_en_Tekst

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML