Adventurous music and things

6/03 - 14/03/2021 –
Online Event/Concert

Giovanni Di Domenico – New Mo(ve)ments Ensemble – Verlengd tot 14 maart !

Oorstof
Giovanni Di Domenico - New Mo(ve)ments Ensemble - Verlengd tot 14 maart !

Tickets

Gratis toegang

Tijdschema

Deuren:
Concert: 12:00

Locatie

Online Event/Concert

Op vrijdag 19 februari hield Giovanni Di Domenico en het New Mo(ve)ments Ensemble halt in De Singer voor een korte residentie. Het resulterende concert wordt nu online aangeboden door De Singer, Sound in Motion (Oorstof) en De Studio van za 6 maart tot en met wo 10 maart 2021. De tickets zijn gratis, donaties zijn welkom (zie de donatiebutton bij de ticket check out). Om een gratis ticket aan te schaffen selecteert u +1 in het ticketvak.

Giovanni Di Domenico New Mo(ve)ments Ensemble

Pianist, componist Giovanni Di Domenico startte in 2010 met het Mo(ve)ments Ensemble vanuit een liefde voor de gevoeligheden van kamermuziek en subtiele orkestraties. Het ontleden van de organische elementen van de betrokken instrumenten –  het hout van de strijkinstrumenten en de klarinet – en het opnieuw samenstellen ervan door middel van muzikale ideeën (orkestratie, klankkleur, … ) vormt de basis van dit ensemble. Dat horen we terug op de prachtige cd Terra Che Cammina die het Mo(ve)menens Ensemble in 2010 uitbracht voor Spocus Records.

Tien jaar later brengt Di Domenico een nieuwe versie van het ensemble samen onder de toepasselijke naam New Mo(ve)ments Ensemble. Hij behoudt de gevoeligheden van kamermuziek en subtiele orkestratie maar maakt gebruik van een diverser instrumentenpalet – viool, trompet, fluit, accordeon, eufonium, contrabas en piano, en  verlegt de aandacht van de organische elementen van de instrumenten naar de specifieke textuur en klankkleur van elk instrument en de melodische en harmonische interactie tussen de instrumenten.

Ananta Roosens – violon, trompette
Quentin Manfroy – flutes
Kalle Moberg – accordeon
Stan Maris – accordeon
Niels Van Heertum – euphonium
Manolo Cabras –  contrebasse
Giovanni Di Domenico – piano, compositions et arrangements

 

Met de steun van:

                              

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML