Adventurous music and things

4/06/2023 – 20:00
POM Eindhoven

KALLE MOBERG & STAN MARIS

Oorstof
KALLE MOBERG & STAN MARIS

Tickets

VVK: 8.20 €
Kassa: 7 €
Kassa -26: 4 €

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

POM Eindhoven
Routebeschrijving

KALLE MOBERG & STAN MARIS

Na de releasetournee van ‘Pangrams’ zoekt de Noorse accordeonist Kalle Moberg de samenwerking op met collega-accordeonist Stan Maris uit Brussel. De twee troffen elkaar al eerder in Giovanni Di Domenico’s New Mo(ve)ments Ensemble tijdens een residentie bij De Singer/Oorstof. Door hun jarenlange ervaring op een buitengewoon instrument samen te brengen, trakteert het duo in Eindhoven op een genreoverschrijdende set vol accordeon-heerlijkheden. Dit concert is een samenwerking met Paviljoen Ongehoorde Muziek.

Kalle Moberg (*1994)

Kalle Moberg is een van Noorwegens meest veelbelovende muzikanten van zijn generatie. Zijn baanbrekende werk met onconventionele technieken op zijn hoofdinstrument – de accordeon, krijgt steeds meer internationale aandacht. Moberg treedt veelvuldig op als solist en kamermusicus (klassieke en hedendaagse muziek) en als improvisator (vrije geïmproviseerde muziek en jazz). Sinds 2020 bestiert hij ook zijn eigen platenlabel Kamo Records.

Naast zijn bacheloropleiding klassieke muziek (2013-2017), bekleedde Moberg de functie van kapelmeester bij het Noorse Koninklijk Paleis. Hij verliet Noorwegen in de herfst van 2017 voor een master in de klassieke muziek in Bern. Na zijn afstuderen in 2019 keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Oslo waar hij leeft en werkt.

Moberg werkt samen met verschillende gevestigde musici zoals: Jim O’Rourke die in 2019 onder meer Mobergs soloalbum opnam; Paal Nilssen-Love die Moberg in 2017 in zijn bands Large Unit en Circus opnam; Paul Lytton en Philipp Wachsmann in het trio The Punk and the Gaffers; Klaus Ellerhusen Holm in zijn kwintet Honest John; het Oslo Jazz Ensemble en deelde het podium met internationale kleppers als Mat Maneri, Marshall Allen, Joe Talia, Akira Sakata, Eiko Ishibashi, Okkyung Lee en Ab Baars.

Stan Maris (*1994)

Stan Maris is een Belgische accordeonist en componist, voornamelijk actief in de jazz- en geïmproviseerde muziek. Naast zijn solowerken is Stan momenteel actief als (co-)leider van de ensembles Kreis, Ocean Eddie, Suura, Erem, Belle//Maris, Kin Gajo en ONVERSTERKT. Ook heeft hij een improvisatieduo met gitarist Frederik Leroux.

Stan speelde en nam op met muzikanten als Ken Vandermark (Marker, Visitations 2019), Martin Küchen, Praed Orchestra (Summer Bummer Festival 2022), Joe Talia, Robert Landfermann, Oliver Steidle, Sam Shalabi, Radwan Gazi Moumneh, Giovanni Di Domenico, Pak Yan Lau, Niels Van Heertum, Manolo Cabras, Manuel Mota, Kobe Boon, Benjamin Hermans, Mathieu Robert, Nico Chkifi, Audrey Lauro, Farida Amadou, Hanne De Bakker, Peter Kutin, Ruben Machtelinckx en Ananta Roosens.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML