Promoting adventurous music and things

7/11/2021 – 16:30
Kaap / Ostend

KUZU: Dave Rempis – Tashi Dorji – Tyler Damon + Farida Amadou & Floris Vanhoof

Oorstof
KUZU: Dave Rempis - Tashi Dorji - Tyler Damon + Farida Amadou & Floris Vanhoof

Tickets

VVK: 16 €
VVK -26: 8.50 €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 16:30
Concert: 17:00

Locatie

Kaap / Ostend
Routebeschrijving

Met het Kuzu trio  en het duo John Dikeman & Farida Amadou presenteren Oorstof en Kaap – voor deze eerste samenwerking – enkele van de meest uitdagende artiesten uit de wereld van de avontuurlijke muziek.

Na de erg goed onthaalde releases Purple Dark Opal (Aerophonic, 2020) en The Glass Delusion (Astral Spirits, 2021) komt Kuzu nu begin oktober met All Your Ghosts In One Corner, een gloednieuwe release voor Aerophonic en meteen ook de perfecte aanleiding voor Dave Rempis, Tashi Dorji en Tyler Damon om een Europese tournee vlot te trekken. Door onvoorziene omstandigheden kan John Dikeman het eerder aangekondigde duoconcert met Amadou niet spelen. Maar het knettert evenzeer als vervanger Floris Vanhoof en Farida Amadou elkaar op het podium ontmoeten, dat bleek eerder al toen ze voor een absoluut hoogtepunt zorgden tijdens het Summer Bummer Festival in 2021, en dat zal niet anders zijn tijdens deze krachtige dubbelbill in Kaap.

KUZU

Rietblazer Dave Rempis is een van de sterkhouders uit de avontuurlijke muziekscene van Chicago en is geen onbekende voor Oorstof. Zo vinden we opnames uit de Oorstofreeks terug op releases als Phalanx van The Rempis Percussion Quartet (Aerophonic), Low Level Stink van Ballister ( Dropa Disc), Dead Leaves Drop van From Wolves To Whales (Dropa Disc) en Tripel/Dubbel van Banch/Rempis/Flatern/Østvang (Aerophonic Digital). De Bhutaanse, in de Verenigde Staten residerende, gitarist Tashi Dorji is zonder twijfel een van de meest originele improvisatoren van het moment. Zijn eerste passage tijdens de Oorstof-concertreeks in 2015 – tevens zijn eerste concert in Europa – en de aansluitende tournee als gast en support van Godspeed You! Black Emperor was een grandioze triomftocht. Dorji is vaak terug te vinden in het gezelschap van drummer Tyler Damon, een percussieve wervelwind die zich zowel thuisvoel in de bezwerende alternatieve rock van Circuit Des Yeux als in de vrije improvisatie.

FARIDA AMADOU & FLORIS VANHOOF

Bassiste Farida Amadou is een van de opvallendste nieuwe figuren uit de improvisatiescene. Als autodidacte haalt ze uit haar Fender bass de meest spannende klanken en laat zich (inter)nationaal gelden in uitdagende samenwerkingen met kleppers als Peter Brötzmann, Thurston Moore (Sonic Youth), Ken Vandermark, Mette Rasmussen, Hanne De Backer, Stan Maris, Wolf Eyes, Audrey Lauro en Julien Desprez. Sinds haar eerste ontmoeting tijdens het Summer Bummer Festival in 2017 speelt ze op regelmatige basis samen met de Engelse drummer Steve Noble (Rip Rig & Panic, Æthenor, Saint Francis Duo). Een nieuwe release getiteld M.A.N.-B.A.N.van Amadou en Noble in trio met Moore (M.A.N.) en Brötzmann (B.A.N.) verscheen op 1 november 2021 op het Dropa Disc label.

In haar niet aflatende zoektocht naar nieuwe geluiden en mogelijkheden vond Amadou een perfecte medestander in media-archeoloog en analoge elektronicafanaat Floris Vanhoof die de verhinderde John Dikeman zal vervangen. Tijdens een residentie in Les Ateliers Claus bleek dat Vanhoofs analoge elektronica extreem goed samengaat met de nieuwe effecten en elektronica waarmee Amdou experimenteert en dat werd meer dan bevestigd tijdens de schitterende passage van dit duo op het Summer Bummer Festival 2021.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio AB Salon TRIX Les Ateliers Claus Het Bos Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML