Promoting adventurous music and things

7/11/2021 – 16:30
Kaap / Ostend

KUZU: Dave Rempis – Tashi Dorji – Tyler Damon + John Dikeman & Farida Amadou

Oorstof
KUZU: Dave Rempis - Tashi Dorji - Tyler Damon + John Dikeman & Farida Amadou

Tickets

VVK: 16 €
VVK -26: 8.50 €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 16:30
Concert: 17:00

Locatie

Kaap / Ostend
Routebeschrijving

Met het Kuzu trio  en het duo John Dikeman & Farida Amadou presenteren Oorstof en Kaap – voor deze eerste samenwerking – enkele van de meest uitdagende artiesten uit de wereld van de avontuurlijke jazz en improvisatie.

Na de erg goed onthaalde releases Purple Dark Opal (Aerophonic, 2020) en The Glass Delusion (Astral Spirits, 2021) komt Kuzu nu begin oktober met All Your Ghosts In One Corner, een gloednieuwe release voor Aerophonic en meteen ook de perfecte aanleiding voor Dave Rempis, Tashi Dorji en Tyler Damon om een Europese tournee vlot te trekken. En het knettert behoorlijk als John Dikeman & Farida Amadou elkaar op het podium ontmoeten, dat bleek eerder al tijdens hun indrukwekkende passage op het Citadelic Festival in 2020 en dat zal niet anders zijn als deze klasbakken het magische podium van Kaap/Oostende betreden tijdens deze krachtige dubbelbil.

KUZU

Rietblazer Dave Rempis is een van de sterkhouders uit de avontuurlijke muziekscene van Chicago en is geen onbekende voor Oorstof. Zo vinden we opnames uit de Oorstofreeks terug op releases als Phalanx van The Rempis Percussion Quartet (Aerophonic), Low Level Stink van Ballister ( Dropa Disc), Dead Leaves Drop van From Wolves To Whales (Dropa Disc) en Tripel/Dubbel van Banch/Rempis/Flatern/Østvang (Aerophonic Digital). De Bhutaanse, in de Verenigde Staten residerende, gitarist Tashi Dorji is zonder twijfel een van de meest originele improvisatoren van het moment. Zijn eerste passage tijdens de Oorstof-concertreeks in 2015 – tevens zijn eerste concert in Europa – en de aansluitende tournee als gast en support van Godspeed You! Black Emperor was een grandioze triomftocht. Dorji is vaak terug te vinden in het gezelschap van drummer Tyler Damon, een percussieve wervelwind die zich zowel thuisvoel in de bezwerende alternatieve rock van Circuit Des Yeux als in de vrije improvisatie.

JOHN DIKEMAN & FARIDA AMADOU

De Amerikaanse tenorsaxofonist John Dikeman ruilde recent nog Amsterdam in voor Antwerpen en maakt al sinds 2014 indruk in de Oorstof-serie met bands en artiesten als Universal Indians, Cactus Truck, Dikeman-Gebruers-Antunes trio of met kleppers als William Parker en Hamid Drake… Sinds 2008 is Dikeman een van de spilfiguren uit de improvisatiescene van Amsterdam en altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen. Bassiste Farida Amadou is een van de opvallendste nieuwe figuren uit de improvisatiescene. Als autodidacte haalt ze uit haar Fender bass de meest spannende klanken en laat zich (inter)nationaal gelden in uitdagende samenwerkingen met kleppers als Peter Brötzmann, Thurston Moore (Sonic Youth), Ken Vandermark, Mette Rasmussen, Hanne De Backer, Stan Maris, Wolf Eyes, Audrey Lauro en Julien Desprez. Sinds haar eerste ontmoeting tijdens het Summer Bummer Festival in 2017 speelt ze op regelmatige basis samen met de Engelse drummer Steve Noble (Rip Rig & Panic, Æthenor, Saint Francis Duo). Een nieuwe release (2 x lp) van Amadou en Noble in trio met Moore (M.A.N.) en Brötzmann (B.A.N.) is gepland voor het najaar van 2021 op het Dropa Disc label.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX De Singer AB Salon Les Ateliers Claus coStA Kraak Vooruit Zuiderpershuis WPML Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking