Adventurous music and things

7/12/2023 – 20:00
Rataplan

DUO NAAN + LUKAS JOUCK – SUZAN PEETERS – ARTO VAN ROEY

Oorstof
LUKAS JOUCK - SUZAN PEETERS - ARTO VAN ROEY + DUO NAAN

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 10 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Rataplan
Routebeschrijving

Duo NAAN: Suzan Peeters – Nathalie Van Meirvenne

Traditie en vernieuwing gaan hand in hand bij het opmerkelijke duo NAAN bestaande uit Suzan Peeters (accordeon) en Nathalie Van Meirvenne (dwarsfluit). Deze jonge muzikanten vermengen traditionele volksmelodieën met vrije improvisatie, wat buitengewone resultaten oplevert die het publiek zowel qua stijl als vorm uitdagen.

Nathalie Van Meirvenne (°1997) behaalde in januari 2020 haar masterdiploma uitvoerend klassieke muziek met grote onderscheiding aan het KASK & Conservatorium van Gent, waar ze dwarsfluit studeerde bij Myriam Graulus en Dorine Schade. Ze behaalde ook een postgraduaat Kamermuziek aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel met grote onderscheiding in september 2022. Momenteel verdiept ze zich  (klassieke) zang, de klankmogelijkheden van basfluit en traverso, folk, improvisatie, muziektheater en maakt ze deel uit van het soundpainting ensemble ‘Safety Last’.

Suzan Peeters (°1999) is een in Brussel gevestigde accordeoniste, experimentaliste en improvisator uit België, die voortdurend op zoek is naar nieuwe klankkleuren en klanktexturen binnen haar accordeon. Ze experimenteert met de akoestische klankmogelijkheden van de accordeon en creëert graag de illusie van een synthesizergeluid, waarbij ze de balg op een zeer uitgebreide manier gebruikt. De combinatie met objecten als een vibrerend massagebord en live elektronica maken de grens tussen akoestisch en elektronisch nog vager. Naast het maken van haar eigen muziek, speelt Suzan ook klassiek hedendaags repertoire en maakt ze deel uit van het vrije improvisatie-kwartet VALS/E.

LUKAS JOUCK – SUZAN PEETERS – ARTO VAN ROEY

Voor de derde editie van de concertreeks van Oorstof & Klankhaven in Rataplan nodigt drummer Lukas Jouck van het collectief Strange Meeting gitarist Arto Van Roey en accordeoniste Suzan Peeters uit. Dit gloednieuwe trio staat voor het eerst in deze samenstelling op het podium.

Arto Van Roey verdiende zijn sporen in uiteenlopende groepen en projecten zoals de jazz-funk-hiphopformatie 2 Times Nothing, het coachingproject Walter Jr. in Werkplaats Walter en conceptuele projecten als Meander en Rhizoma. Op het slotfeest van de multidisciplinaire ruimte Onder Stroom in Antwerpen maakte hij deel uit van het improvisatieorkest Strange Meeting Large Unit, waar hij een diepe indruk achterliet met zijn expressieve gitaarstijl.

De Brusselse accordeoniste Suzan Peeters is in korte tijd uitgegroeid tot een prominente figuur in de experimentele en nieuwe muziekscènes in België. Met een originele benadering van haar instrument en het gebruik van diverse niet-muzikale objecten en elektronica, ontwikkelde ze een heel eigen esthetiek met betrekking tot haar solopraktijk. Dit jaar trad ze onder meer op in  STUK, De Bijloke en Klankhaven en werd ze uitgenodigd voor residenties in Ancienne Belqique en QO2.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML