Adventurous music and things

13/10/2023 – 20:00
Grambacht

MARCIA BASSETT + IGNATZ

Oorstof
MARCIA BASSETT + IGNATZ

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 10 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Grambacht
Routebeschrijving

Marcia Bassett

Oorstof en Grambacht presenteren met veel trots de New Yorkse Marcia Bassett en – steunpilaar van de Belgische underground – Ignatz, die beide solo zullen spelen maar ook voor het eerst als duo zullen aantreden.

Marcia Bassett is een muzikant en kunstenares die bekend staat om haar innovatieve en onconventionele benadering van muziek. Ze is actief op het gebied van geluidscollage, improvisatie en creëert meeslepende audiovisuele exvaringen. Bassett’s werk is een duik in de culturele wereld en directe omgeving, waar fenomenen ontstaan die het potentieel hebben om onszelf en onze omgeving te transformeren. Haar artistieke visie komt neer op het creëren van een onstuimig sonisch samenspel van bovenaardse verhalen die elementen van trance en kritiek vermengen.

Als oprichter van Yew Recordings, Heavy Conversation en Heavy Blossom en samenwerkend met kleinere onafhankelijke labels, hanteert Bassett steeds een DIY-benadering voor het uitbrengen van muziek. Enkele van haar recente solo-opnames zijn de veelgeprezen “Midnight Xpander LP,” die werd opgenomen in Elektronmusikstudion EMS in Stockholm. Onlangs bracht ze ook de cassette “Undulating Arkasboning” uit op Artsy Records in 2022 en een digitale EP getiteld “Altering The Form” op het Belgische label KRUT.

Bassett werkt vaak met andere kunstenaars en muzikanten aan geïmproviseerde performances, installaties en multimediaprojecten. Voor haar concert in Mechelen krijgt ze het gezelschap van Ignatz, het alter-ego van de Belgische gitarist en componist Bram Devens. Al bijna twee decennia lang creëert Ignatz zijn eigen stijl van op improvisatie geïnspireerde Euro-blues. Met weinig meer dan een akoestische gitaar en enkele effecten bouwt hij spaarzame, emotionele songs die voortkomen uit de menselijke conditie, verpakt in effecten, aangetast en verroest maar bovenal voortgestuwd door improvisatie en spontaniteit. De songs van Ignatz liggen in lijn met de gestripte folk en het louche primitivisme van Velvet Underground of Henry Flynt – maar Devens’ songs klinken anders, op drift geslagen en met een verlamde hitte onder de oppervlakte.

+ expo van Djuna Keen ‘new world / old ruins’ (13Oct -> 22Oct)

i.s.m. Grambacht

 

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML