Adventurous music and things

28/03/2024 – 19:30
Het Bos

MIKE REED’S SEPARATIST PARTY

Oorstof
MIKE REED'S SEPARATIST PARTY

Tickets

VVK: 15 €
Kassa: 17 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:30

Locatie

Het Bos
Routebeschrijving

Mike Reed’s Separatist Party: Mike Reed – Ben LaMar Gay – Marvin Tate – Cooper Crain – Dan Quinlivan – Rob Frye

Na een fantastisch optreden op het Summer Bummer Festival vorig jaar, keert drummer en componist Mike Reed terug voor een clubshow met zijn all star ensemble Separatist Party, met dichter/zanger Marvin Tate, cornettist Ben LaMar Gay en het minimalistisch-psych trio Bitchin Bajas (Cooper Crain, Dan Quinlivan en Rob Frye). Een concert in samenwerking met Het Bos.

Beginnend met minimale loops en het toevoegen van concentrische lagen, creëert de band een collage die zowel geïnspireerd is door Don Cherry en Pharoah Sanders als door de Krautrock van Can, keyboardexploraties van Terry Riley en monologen van straatpredikanten. De muziek van de Separatist Party is vaak sterk ritmisch en gesynthetiseerd, soms episch van omvang, waarbij de teksten van Tate beelden oproepen van fragmentatie en isolatie. De muziek maakt deel uit van een grotere catalogus van Reed-composities die werd geïnspireerd door het nieuwsessay uit 2015 “The Lonely Death of George Bell” van N.R. Kleinfield.

Het titelloze debuutalbum van de groep verscheen in oktober op We Jazz Records en werd al snel gezien als een van de jazzhoogtepunten van 2023, van The New York Times en de Chicago Reader tot London Jazz News. De singles ‘Your Soul’ en ‘Floating With An Intimate Stranger’ werden belicht door Gilles Peterson’s Worldwide FM radioshow.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML