Adventurous music and things

4/05/2017 – 19:30
De Studio

NAKAMA + g a b b r o

Oorstof
NAKAMA + g a b b r o

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

De Studio
Routebeschrijving

Belgisch debuut van het uitdagende kwintet Nakama en lp release show van g a b b r o, het avontuurlijk baritonsaxduo van Hanne De Backer en Marc De Maeseneer.

NAKAMA

nakama2

Bassist Christian Meaas Svendsen en drummer Andreas Wildhagen stonden eerder al in de Oorstof-serie met bands als Momentum en Large Unit. Maar de muzikale honger van deze nieuwe lichting Noorse muzikanten is groot. Meaas Svendsen en Wildhagen presenteren nu Nakama, een uitgelezen gezelschap van jonge muzikanten die de mogelijkheden van composities en improvisatie, stilte en verrassende wendingen op een speelse manier onderzoekt. Geïnspireerd door Europese jazz, vroege Amerikaanse hedendaagse compositie, Japanse traditionele muziek en harmonieën uit de klassieke romantische periode verrasten ze in 2016 met Grand Line en Most Intimate, twee releases waarop ze de diversiteit van hun aanpak op meesterlijke wijze etaleren. Nu voor het eerst op tournee als kwintet met de Oostenrijkse, in Oslo residerende stemkunstenares, Agnes Hvizdalek in de rangen.

Agnes Hvizdalek (stem) – Adrian Løseth Waade (viool) – Ayumi Tanaka (piano) – Andreas Wildhagen (drum) – Christian Meaas Svendsen (bas)

Nakama **** bespreking  van Grand Line en Most Intimate Paul Acquaro Freejazz Blog.

g a b b r o > HANNE DE BACKER & MARC DE MAESENEER

gabbro_

De Belgische baritonsaxofonisten Hanne De Backer en Marc De Maeseneer laten zich gelden in een breed muzikaal spectrum. Toch gaan ze voor hun allereerste release als het duo g a b b r o terug naar de traditie van de jazz en freejazz en drukken er vervolgens een geheel eigentijdse en eigenzinnige stempel op. Voor de opnames van deze eerste g a b b r o-release tastten ze in september 2016 de grenzen, kleuren en mogelijkheden van de baritonsax af in de perfect resonerende exporuimte van Het Bos. De Backer en De Maeseneer stellen nu de resulterende g a b b r o-lp voor aan het publiek en laten in het gepaste kader van DE Fred hun baritonsaxen live duelleren.

Hanne De Backer (baritonsax) – Marc De Maeseneer (baritonsax)

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML