Adventurous music and things

23/01 - 14/02/2021 – 12:00
Online Event/Concert

SUMMER BUMMER VIRTUAL REBOUND – VERLENGD !

Oorstof Summer Bummer
SUMMER BUMMER VIRTUAL REBOUND - VERLENGD !

Tijdschema

Deuren: 12:00
Concert:

Locatie

Online Event/Concert

Door het grote succes en op algemeen verzoek wordt de toegang tot het Summer Bummer Virtual Rebound event, oorspronkelijk gepland van zaterdag 23 tot woensdag 27 januari, verlengd tot zondag 14 februari 2021. Voor wie al een toegangscode heeft, die blijft geldig. Wie nog geen toegangscode heeft, kan nog steeds gratis registreren en krijgt de code toegezonden.

Tijdens het Summer Bummer Virtual Rebound-event kan u van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 januari (verlengd tot zondag 14 februari 2021) online genieten van een reeks concerten en interviews met enkele avontuurlijke muzikanten actief in de Belgische muziekscene en ver daarbuiten: The Begotten en The Groovecats Deluxe stellen elk een gloednieuwe release voor, Grid Ravage stapt rechtstreeks van de opnamestudio in Trix het podium van De Studio op, Joachim Badenhorst/Indrė Jurgelevičiūtė/Tsubasa Hori/Roman Hiele staan pas voor een tweede keer samen op de planken en Timo Van Luijk/Manuel Mota/Margarida Garcia/Bart De Paepe komen na jarenlange wederzijdse bewondering voor het eerst samen op een podium. Guy Peters (Enola, Jazzlab) peilt, vanop een veilige afstand, naar wat deze muzikanten drijft om muziek te maken die buiten de lijntjes kleurt, ook in deze moeilijke tijden.

Na passages tijdens het Citadelic Festival en Jazz Middelheim 1.5 vult Sound in Motion nu verder de leemte aan die de afgelasting van het Summer Bummer Festival eind augustus 2020 met zich meebracht. In samenwerking met De Studio, Trix en Radio Centraal ondersteunt Sound in Motion zo, samen met u, meer dan 20 artiesten en cultuurwerkers in deze moeilijke tijden.

Met een Summer Bummer Virtual Rebound toegangscode – klik op de ticketlink – kan u van zaterdag 23 januari 2021 vanaf 12.00 u. ‘s middags tot en met zondag 14 februari 2021 middernacht genieten van de concerten en interviews van alle artiesten, zo vaak en wanneer u maar wil.

Dit event is gratis, om een toegangscode te krijgen moet u een ticket (gratis) aanschaffen via de ticket module. Als u de artiesten en Sound in Motion wil steunen dan kan dat via een vrije bijdrage tijdens het bestellen van je ticket.

JOACHIM BADENHORST – INDRĖ JURGELEVIČIŪTĖ – TSUBASA HORI – ROMAN HIELE


Met Kyoto, De Wolkendragers en Summer, still reflecteert en ageert rietblazer Joachim Badenhorst op deze bizarre Covid-periode. Maar hoe solitair deze muziek ook tot stand is gekomen, samenwerken blijft een van zijn grote drijfveren. Zo verzamelde hij op 1 oktober 2020 tijdens Garlic & Jazz – een event van Badenhorst, Bei Wen Tan, Otark en Het Bos dat eten en muziek combineert – een tot de verbeelding sprekende groep muzikanten rond zich die avontuurlijke muziek en Antwerpen als gemene deler hebben: De multi-instrumentaliste Tsubasa Hori puurt uit instrumenten als Taiko (drums), Koto (Japanese harp) en Kyujo-orin (klokken) klanken die diep geworteld zijn in traditie, excelleren in de avant-garde of koketteren met rock en pop; Indrė Jurgelevičiūtė haalt het Oostzee psalterium of kankles – een Litouws tokkelinstrument – uit de vergetelheid en combineert dat met een hemelse stem die ze zowel solo als in bands en projecten als Merope,  Efterklang of Book of Air en met muzikanten als Bert Cools, Solo Cissokho of Shahzad Ismaily laat gelden; Roman Hiele staat voor elektronische verwarring op de meest fantasierijke en intense manier, zo laat Dansende Beren ons weten. Wij adviseren gewoon om Stadspark, Mélodie 2020, Saints (OST) of Ritmische Bezinning aan te schaffen.

GRID RAVAVAGE:
YVES DE MEY – LOUIS EVRARD – GINO COOMANS

Om zijn sonische horizon nog verder te verruimen, hijste muzikale duizendpoot Yves De Mey cellist Gino Coomans (Sheldon Siegel) en drummer/percussionist Louis Evrard (Ottla) aan boord voor een unieke live performance tijdens het Summer Bummer festival in 2019. Vervolgens haalde hij met datzelfde trio – ondertussen Grid Ravage gedoopt – verpletterend uit in Het Bos en tijdens The Sound Of The Belgian Underground in AB. Momenteel zit het drietal in de Studio van Trix voor de opnames van een eerste Grid Ravage-lp voor het Dropa Disc-label en loopt zonder dralen rechtstreeks het podium van Summer Bummer Virtual Rebound in De Studio op, om voor het eerst uit te pakken met gloednieuw materiaal.

TIMO VAN LUIJK – MANUEL MOTA – MARGARIDA GARCIA – BART DE PAEPE

 © van der Linden – Detemmerman – Van Luijk – Martins

Manuel Mota (gitaar) en Margarida Garcia (bas) brachten pas nog Survival Of Laments uit, een samenwerking met Marcia Bassett, maar weten al jaren – schipperend tussen België en Portugal – te overtuigen met hun solowerk, als duo of in samenwerking met artiesten als Loren Conners, David Sylvian, Thurston Moore, Giovanni Di Domenico of David Maranha. Earth Rundown uit 2017, linkt dit duo rechtstreeks met Bart De Paepe die deze cassette uitbracht op zijn eigen Sloow Tapes-label. De Paepe, multi-instrumentalist en prominent maker van all things psychedelisch (muziek, tekeningen, woorden), vindt de autodidactische Timo van Luijk – bekend van zijn subtiele en poëtische geluidsmanipulaties als Af Ursin en zijn uitdagende labels La Scie Dorée en Methaphon, in Ilta Hämärä en recent nog in samenwerking met Louise Landes Levi waarmee ze Ikiru Or The Wanderer (Oaken Palace) en Kami (Sloowax), twee erg knappe release inblikten.

THE GROOVECATS DELUXE:
SIMON BEECKAERT – ELKO BLIJWEERT – JEROEN STEVENS – MILAN WARMOESKERKEN

The Groovecats Deluxe zag het levenslicht in 2018 toen Milan Warmoeskerken (gitaar) het trio The Groovecats – Elko Blijweert (gitaar), Simon Beeckaert (bas) en Jeroen Stevens (drum) – vervoegde. De laatste twee jaar weten ze het publiek telkens weer te verbazen met hun vaak geïmproviseerde, maar altijd groovende concerten in de legendarisch Antwerpse jazzbar De Muze. Live at De Muze, opgenomen door The Groovecats Deluxe op een veilige afstand van elkaar in maart 2020, is het eerste studio-album met eigen werk en is verschenen als 10″ vinyl en digitaal voor Heaven Hotel. Met titels als Basque SwingDisco SpyJingle Bossa of Ping Funk laten deze heren niets, of misschien wel alles, over aan de verbeelding. Wat ze live met die groove gaan aanvangen, zal blijken vanaf 23 januari tijdens Summer Bummer Virtual Rebound.

THE BEGOTTEN:
JÜRGEN DE BLONDE – BRECHT AMEEL – DIRK WACHTELAER


The Begotten is het geesteskind van Jürgen De Blonde (Köhn, de portables) en Brecht Ameel (Razen), die aanvankelijk enkele shows samen speelden en een cassette releasden onder de naam Kohier. Op hun debuut-lp Temidden Laaghangende Wolken (Aguirre) worden ze bijgestaan door improv-veteraan Dirk Wachtelaer (Pablo’s Eye / Vanishing Pictures). Als trio weven zij een uitgepuurd web van laat-nachtelijke, trancey jams rond een minieme setup van baritongitaar, toetsen en percussie. Neon-verlichte kroegen heten Kheops of 60 Manen, de straten zijn natgeregend en taxis vertrekken niet. Kosmische dub met tranen, die de perfecte achtergrond vormt voor een spelletje Manillen tijdens een Derrick rerun.

Met de steun van:

Vlaanderen, verbeelding werkt

 

 

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML