Adventurous music and things

10/12/2022 – 19:30
Rataplan

VISITATIONS IV – 2022

Visitations
Visitations IV - 2022 Dag 2

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

Rataplan
Routebeschrijving

Kobe Van Cauwenberghe’s Ghost Trance Septet brengt muzikanten samen met een uitstekende reputatie in klassiek/hedendaagse muziek of jazz/geïmproviseerde muziek of beide, om zo de enorme mogelijkheden van Braxtons unieke GTM-repertoire te verkennen. Voor deze tweedaagse editie van Visitations speelt de groep variaties op de stukken uit hun nieuw album Ghost Trance Septet plays Anthony Braxton (el NEGOCITO Records), dat de vier verschillende stadia (stages) of soorten (species) van Braxtons GTM-systeem bestrijkt. Visitations Dag 1 – 09/12: Composition No. 193 (First Species GTM) + Composition No. 255 (Second Species GTM)
Visitations Dag 2 – 10/12: Composition No. 264 (Third Species GTM) + Composition No. 358 (Accelerator Whip GTM)

Ghost Trance Septet:
Kobe Van Cauwenberghe: Gitaar, synth, stem
Frederik Sakham: El. en staande bas, stem
Elisa Medinilla: Piano
Niels Van Heertum: Eufonium, trompet
Teun Verbruggen: Drum, percussie
Anna Jalving: Viool
Steven Delannoye: Tenorsax, basklarinet

Anthony Braxtons Ghost Trance Music (GTM) is een uniek systeem dat zijn hele fascinerende muzikale universum samenbrengt in een muzikaal ritueel geleid door een melodie zonder begin of einde, een stream of consciousness die dient als het centrale spoor dat leidt naar het onbekende. De Ghost Trance Music-stukken zijn oorspronkelijk geïnspireerd op het inheemse Amerikaanse ritueel van de Ghost Dance, waarbij overlevende inheemse Amerikaanse stammen probeerden te communiceren met hun voorouders. Braxtons GTM composities zijn speciaal ontworpen om te functioneren als paden tussen zijn verschillende muzikale systemen, tussen notatie en improvisatie, tussen verleden, heden en toekomst. Ze laten een pluraliteit van muzikale praktijken toe om hun krachten te bundelen, wars van traditionele genregrenzen en creëeren een muzikale arena waarin Braxton intuïtieve ervaringen aanmoedigt voor zowel uitvoerders als luisteraars.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML