Adventurous music and things

5/10/2023 – 20:00
Rataplan

YVES DE MEY & STRANGE MEETING + ORNELLA NOULET (SOLO)

Oorstof
YVES DE MEY & STRANGE MEETING + ORNELLA NOULET (SOLO)

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 10 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Rataplan
Routebeschrijving

Yves De Mey – Strange Meeting: Lukas Jouck – Christoph Götzen – Charel Maes – Ruben Verbeeck

De Antwerpse componist en muzikant Yves De Mey gaat voor het eerst de uitdaging aan om op te treden met een live improviserend ensemble. Het kwartet Strange Meeting heeft de eer om hem het vuur aan de schenen te leggen.

De Mey is al sinds de late jaren negentig een begrip in de wereld van de elektronische muziek. Hoewel zijn eerste releases als Eavesdropper nog rauwe en onversneden drum & bass konden worden genoemd, breidde De Mey zijn werkterrein al snel uit naar meer abstracte muziekvormen, van duistere, dubby techno met Sendai (zijn duoproject met Peter Van Hoesen) tot experimentele elektronica op verschillende soloreleases. Hij bouwde daarnaast ook een indrukwekkende carrière uit als componist voor theaterproducties of installaties, en als sound designer voor film en televisie. Met Grid Ravage, een van zijn recente projecten (met cellist Gino Coomans en drummer Louis Evrard), tast hij al enkele jaren de mogelijkheden af in de interactie tussen live elektronica en akoestische instrumenten. De debuutplaat van het trio op het Antwerpse label Dropa Disc, werd unaniem lovend onthaald.

Tijdens hun studies ontdekten drummer Lukas Jouck, gitarist Christoph Götzen en saxofonist Charel Maes een gedeelde interesse in vrije improvisatie en experimentele muziek. In januari 2023 leidde dat tot een tweewekelijkse concertreeks in Witzli Poetzli onder de naam ‘Strange Meetings’ – een platform geïnitieerd door Klankhaven om jonge muzikanten die avontuurlijke muziek spelen te ondersteunen. Tijdens Strange Meetings nodigen ze gelijkgestemde jonge zielen uit en brengen ze een divers programma vol avontuurlijke muziek. De eerste ontmoeting in die serie – met Ruben Verbeeck op contrabas – was meteen een schot in de roos en bleef lang nazinderen. Als het kwartet Strange Meeting trokken ze in februari 2021 voor opnames naar de oude radiostudio’s van het conservatorium van Antwerpen – onder de auspiciën van Sound in Motion, voor wat misschien wel hun eerste album gaat worden.

Ornella Noulet

Na jarenlange ervaring met bebop, West Coast en modale jazz legt de Franse alt- en sopraansaxofoniste Ornella Noulet zich tegenwoordig met veel toewijding en passie toe op vrije improvisatie en klankonderzoek. Ze speelt saxofoon sinds haar zevende, studeerde meer dan twaalf jaar aan Franse conservatoria en momenteel aan het CRB in Brussel. Eerder dit jaar, speelde ze zich in de kijker in duo met de Belgische drummer Ferdinand Lezaire, door onder meer het podium te delen met artiesten als Farida Amadou & Moor Mother in Ancienne Belgique en Han Bennink, Terrie Ex, Selvhenter, Ghosted, Angles en Mike Reed’s Separatist Party op het Summer Bummer Festival 2023.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML