Adventurous music and things

8/04/2018 – 20:00
Het Bos

ARTO LINDSAY & ZS

Oorstof
ARTO LINDSAY & ZS

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Het Bos
Routebeschrijving

Het Bos & Oorstof presenteren een exclusief Belgisch concert van no wave en avant-pop legende Arto Lindsay. Voor deze gelegenheid werkt hij samen met Zs, een van de fijnste en meest avontuurlijke bands uit Brooklyn, New York.

Arto Lindsay introduceert zijn – zelf aangeleerde – rammelende gitaarklanken in New York aan het eind van de jaren zeventig met zijn hoogst originele band DNA. Zo stond hij mee aan de wieg van wat later als no wave zou worden bestempeld. Hij perfectioneert zijn bijzondere muzikale benadering in invloedrijke bands als The Lounge Lizards en The Golden Palominos en in samenwerking met John Zorn in de jaren tachtig. Tot begin jaren negentig versmelt hij avant-garde en popmuziek met The Ambitious Lovers en in zijn solowerk koppelt hij Braziliaanse Ritmes en soul  – Lindsay groeide op in Brazilië – aan zowat alles waar hij zijn in heeft.

Op bandcamp Daily omschrijft Anitta Boavia, in haar review van Lindsay’s Cuidade Madame release, het als volgt: ‘Cuidado Madame is Lindsay at his sexiest, noisiest, and most dangerous—a sultry groove-heavy and glitchy set of scorched-earth skronk-peppered electro-pop tunesmithery that is arguably his best batch of songs to fuse his love for both American and Brazilian music.’

Arto_JorgeBispo4© Jorge Bispo

Voor deze gelegenheid zal Arto lindsay zijn scorched-earth skronk-peppered electro-pop tunesmithery ten dienste stellen van de al even eigenzinnige en avontuurlijke New Yorkse band Zs. Sam Hillmer (tenor sax), Patrick Higgins (guitar/electronics), Greg Fox (percussion/electronics) en Michael Beharie (electronics, guitar) werkten zopas een Europese tournee af ter promotie van hij nieuwe release Noth voor Social Noise. Net als Arto Lindsay exploreert Zs alle mogelijke hoeken van het muzikale spectrum.

ZS

 

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML