Adventurous music and things

14/08/2016 – 12:00
Bar Paniek

Dropa Disc Festival & Label Presentatie

Dropa Disc
Dropa Disc Festival & Label Presentatie

Tijdschema

Deuren: 12:00
Concert: 13:00

Locatie

Bar Paniek
Routebeschrijving

Dropa Disc is een nieuwe extensie van het Sound in Motion productieplatform en de Oorstof-concertreeks en brengt releases uit van uitzonderlijke opnames van artiesten die in de Sound in Motion- en Oorstof-events concerteren. Op 14 augustus worden de eerste drie releases gepresenteerd tijdens het Dropa Disc Festival waar Anna Högberg, Elsa Bergman, Lisa Ullen, Anna Lund, Cactus Truck, Manuel Mota & Margarida Garcia, Luster, W.Ravenveer & Bart Sloow, Sheldon Siegel met Kris Vanderstraeten & Timo van Luijk en Bolhaerd zullen concerteren. 

Voor meer info over de Dropa Disc releases of als u een of al deze gelimiteerde parels (winkels & particulieren) wil kopen, ga naar de Dropa Disc pagina.

Timetable:

12.00 u. – 20.00 u. Eetstand & RotKat platenbeurs
13.00 u. – 13.30 u. W. Ravenveer & Bart Sloow
14.00 u. – 14.40 u. Bolhaerd
15.00 u. – 15.30 u. Luster
16.00 u. – 16.40 u. Manuel Mota & Margarida Garcia
17.15 u. – 18.00 u. Anna Hogberg – Elsa Bergman – Lisa Ullen – Anna Lund
18.30 u. – 19.15 u. Sheldon Siegel + Kris Vanderstraeten & Timo Van Luijk
19.30 u. – 20.15 u. Cactus Truck

 

Programma:

Anna Högberg, Elsa Bergman, Lisa Ullén, Anna Lund

De Zweedse saxofoniste Anna Högberg (saxen) verraste eerder al in de Oorstof-serie met het verschroeiende trio Dog Life, samen met Mette Rasmussen, Christine Abdelnour, Audrey Lauro, Pak Yan Lau en Yuko Oshima en met het overweldigende Fire! Orchestra. Met de schitterende release Anna Högberg Attack speelt ze zich verder in de kijker en zakt nu samen met bassiste Elsa Bergman, pianiste Lisa Ullén en percussioniste Anna Lund – die deel uitmaken van het Attack sextet – af richting Dropa Disc Festival voor wat ongetwijfeld een avontuurlijke streep muziek belooft te worden waar jazz, freejazz en improvisatie zich spontaan ontmoeten.

http://www.freejazzblog.org/2016/02/anna-hogberg-attack-omlott-2016.html

1_hogberg4 kopie

Anna Högberg, Elsa Bergman, Lisa Ullén, Anna Lund

Manuel Mota & Margarida Garcia

Manuel Mota – pas nog in de studio met David Sylvian – en Margarida Garcia – check haar lp The Rust Within Their Throats met Thurston Moore – hebben genoeg aan een elektrische gitaar en een bas om een bijzonder klankenpalet te genereren, dat blijkt op hun schitterende release Crypt voor het Yew-label (2015). Mota en Garcia ruilden enkele jaren geleden Lissabon in voor Antwerpen maar laten zich al meer dan vijftien jaar gelden in de wereld van de experimentele muziek en improvisatie, getuige samenwerkingen met goed volk als Chris Corsano, Loren Connors, Marcia Bassett, Alan Licht, Helena Espvall, David Maranha … Uniek en uitdagend, perfect dus voor een prominente plaats op het Dropa Disc Festival.

margaridagarcia.blogspot.be
headlightsrecordings.blogspot.be

Manuel Mota & Margarida Garcia

Manuel Mota & Margarida Garcia

Cactus Truck > Dikeman, Govaert, Stadhouders

Amsterdam is de thuishaven van het potige improvtrio Cactus Truck. John Dikeman (tenor sax), Jasper Stadhouders (gitaar, bas) en Onno Govaert (drum) nemen internationaal steeds meer het voortouw in nieuwe initiatieven die improvisatie en freejazz op de kaart zetten. In de Oorstof-serie tekenden ze al voor hoogtepunten met Universal Indians feat. Joe Mcphee en Seppe Gebruers & Hugo Antunes (Dikeman), IHF Chicago Sextet, Shelter en Made to Break (Stadhouders) en kaja Draksler & Gino Coomans (Govaert). Als Cactus Truck exploren ze alle hoeken van het freejazz- en improvisatiespectrum, liefst op volle kracht…

www.doek.org/project/cactus-truck

Cactus Truck > Dikeman, Govaert, Stadhouders

Cactus Truck > Stadhouders, Dikeman, Govaert

Sheldon Siegel with Kris Vanderstraeten & Timo Van Luijk

Trommels ! van percussionist Kris Vanderstraeten is de tweede vinyl release voor het Dropa Disc label. Vanderstraeten is dan ook eregast tijdens het Dropa Disc Festival. De lp trommels ! – een beklijvende opname uit de Oorstof-reeks – wordt tijdens het festival gepresenteerd. Meer nog, Vanderstraeten trommelt Gerard Herman (blaasinstrumenten, objecten), Gino Coomans (Cello) en Erik Heestermans (percussie) van het onvolprezen improvisatie trio Sheldon Siegel op en vult aan met Timo van Luijk (klarinet, Hawaiiaanse gitaar) die we kennen van soloprojecten en samenwerkingen als Af Ursin, Elodie en Ilta Hämärä.

https://sheldonsiegel.bandcamp.com
http://www.lasciedoree.be
https://www.discogs.com/artist/617271-Kris-Vanderstraeten

Sheldon Siegel with Kris Vanderstraeten & Timo Van Luijk

Gino Coomans, Kris Vanderstraeten, Gerard Herman

Bolhaerd > Smet, Perdieus, Warmenbol, Van Isacker

Ook Laurens Smet (bas), Viktor Perdieus (saxen) en Jakob Warmenbol (drum) lieten Oorstof eerder al proeven van hun muzikale honger en wendbaarheid. Laurens Smet Anvers Stock Trade, Smet & Hugo Antunes duo, Jakob Warmenbol met het Rova Special Sextet en Perdieus met Frans Van Isacker, het is slechts een staalkaart van wat deze nieuwe generatie muzikanten te bieden heeft. Bolhaerd zo heet het wendbare gezelschap waarin Smet, Perdieus en Warmenbol zich geregeld vinden. Voor deze gelegenheid aangevuld met saxofonist Frans Van Isacker – die Niels Van Heertum vervangt – laten ze de jazzteugels stevig vieren en duiken spontaan het avontuur in.  

bolhaerd.wix.com/bolhaerd

Bolhaerd > Smet, Perdieus, Warmenbol, Van Isacker

Bolhaerd

Luster > Monseré, Vanlerberghe, Cornille, D’Hespeel, Verplancke, Lafontaine

Luster is een nieuwe samenwerking tussen Annelies Monseré en bandleden van ‘Mote’ en ‘Joe Speedboat’. Het resultaat, dat we horen op de Luster/Hellvete 10” voor Morc Records, laat ons dromerige acidfolk met een zweverig en donker kantje horen. De ideale soundtrack voor grijzige, mistroostige zomerdagen als deze waarin de ene Atlantische depressie naadloos de andere opvolgt, zo lezen we in de pers. Toch voelen we aan ons water dat Annelies Monseré (harmonium, bas, gitaar, zang), Jelle Vanlerberghe (viool, bas), Elisabeth Cornille (cello, zang), Lobke D’Hespeel (drums), Julie Lafontaine (dwarsfluit) en Yumi Verplancke (zang) evengoed de ideale dromerige soundtrack voor een stralende zomerse zondag uit de mouw kunnen schudden.

morctapes.bandcamp.com/album/split-10

Luster > Monseré, Vanlerberghe, Cornille, D’Hespeel, Verplancke

Luster > Monseré, Vanlerberghe, Cornille, D’Hespeel, Verplancke, Lafontaine

W. Ravenveer & Bart Sloow

W. Ravenveer is Erwin Van Looveren, notoir verzamelaar van modulaire synths die hij naar behoefte aanpast. Sets van meerdere uren met oscillerende synthscapes zijn niet ongewoon, maar evenzeer kunnen het krachtige en gebalde klankprikken zijn die u in een klap richting kosmos katapulteren. Voor het Dropa Disc Festival duikt W.Ravenveer in een avontuurlijke samenwerking met Bart Sloow, prominent maker van all things psychedelisch (muziek, tekeningen, woorden) en bestierder van het befaamde Sloow Tapes-label. Sloow pareert W.Ravenveer met synth, jawel, én gitaar. U rest enkel nog de ogen de te sluiten voor een ticket richting kosmos…

sloowtapes.blogspot.be
soundcloud.com/w-ravenveer

W. Ravenveer & Bart Sloow

W. Ravenveer & Bart Sloow

Met de steun van:

sponsors
Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML