Promoting adventurous music and things

26/11/2016 – 15:00
Vooruit

EASTERN DAZE FESTIVAL III DAG 2 – RANDPROGRAMMA GRATIS

Oorstof
EASTERN DAZE FESTIVAL III   DAG 2 - RANDPROGRAMMA GRATIS

Tijdschema

Deuren: 15:00
Concert:

Locatie

Vooruit
Routebeschrijving

Het Eastern Daze festival – een samenwerking tussen VooruitKraak en Sound In Motion/Oorstof – viert dit jaar zijn derde verjaardag. Drie dagen lang vormt Kunstencentrum Vooruit opnieuw het middelpunt van hypnotische en avontuurlijke muziek waarbij genres, nationaliteiten en andere artificiële constructies vrolijk overboord worden gegooid. Tickets voor het hele weekend ook beschikbaar via deze link !  Info en timing van het gratis zijprogramma van Eastern Daze om 26/11 met films, panel talks, platenbeurs, concert & dj set in de Vooruit Café vindt u op onderstaande pagina.

 

Platenbeurs > Ticketbalie – Gelijkvloers – 15.00 u. – 22.00 u.

De gratis Eastern Daze-platenbeurs in de ticketbalie op het gelijkvloers, biedt u zeldzame en nieuwe releases, collectors items en gelimiteerde oplages van de fijnste onafhankelijke labels, winkels en artiesten.

FILMS & PANEL TALK > Theaterzaal  –  Gelijkvloers – 15.00 u. – 18.30 u.

Les Filles de Illighadad spelen zaterdagavond een van hun eerste concerten op Europese bodem. Maar waar komen ze vandaan? En hoe zijn ze erin geslaagd om een van de albums van het jaar te maken? In de indringende docu ‘A Story of Sahel Sounds’ krijg je de antwoorden.

De film schetst een beeld van Christopher Kirkleys Sahel Sounds, een blog, platenlabel en platform voor kunst en muziek waarin de Sahel-regio centraal staat. Kirkley verkent als een niet-traditionele etnograaf het Noord-Afrikaanse land Niger. Daar gaat hij op bezoek bij nieuwe en volstrekt eigenzinnige kunstenaars, zoals elektronica wizard Hama, de vrouwelijke gitarist Fatou Seidi Ghali van Les Filles de Illighadad en de sterren van Agadez, Etran de L`Air. Op een roadtrip van de hoofdstad naar Agadez – de poort naar de Sahara-woestijn – ben je getuige van optredens-langs-de-kant-van-de-weg, originele Visa-toepassingen en een lokale kapper die zijn American Dream uit de doeken doet. Een muziekdocumentaire die een andere blik biedt op een regio die doorgaans als no-gozone aangeduid wordt…

Voorafgaand aan ‘A Story of Sahel Sounds’ kan je nog de kortfilm ‘Sakala’ van ex-KASK-student Simon Halsberghe bekijken. In de prent belicht de kunstenaar een standbeeld van Sakala, de eerste Afrikaanse jongen die België bezocht – in 1884. Sakala leerde toen de Franse taal, droeg westerse kleren en werd zelfs herdacht met een monument. Maar dan wel als naakt kereltje in lendendoek. ‘Sakala’ is een deconstructie van filmische illusies en een kritische analyse van de westerse blik.

Aansluitend op het filmprogramma kan u in de theaterzaal terecht voor een paneltalk met enkele van de deelnemende artiesten: Mike Cooper, Giancarlo Tionutti, Ernesto Gonzales (Bear Bones, Lay Low), Sanskriti Shrestha, Tejaswinee Kelkar …


YZ – DJ SEBCAT > Gratis concert en dj set in het Vooruit Café vanaf middernacht ! 

yz2-c-fabonthemoon© Fabonthemoon 

YZ is het pseudoniem van Brusselaar Younes Zarhoni. En Zarhoni is een Brusselaar pur sang: gepokt in klassieke Arabische soefizang en gemazeld in het uitgaansleven waar ruwe electro en acid de hoofdrol spelen. Zijn muziek laveert tussen postmoderne smartlap en de Arab Bass die in steden als Beiroet, Jeruzalem en Caïro welig tiert. Hij debuteerde pas met een 10” op het altijd fantastische Lexi Disques.

Aansluitende sleurt dj Sebcat u naadloos verder het nachtleven in.

 

 

Tickets
vr 25.11: €16 / 13 (vvk) → buy online
za 26.11: Zijprogramma → gratis !
za 26.11: €30 / 27 (vvk) → buy online
zo 27.11: €12 / 9 (vvk) → buy online
weekendticket: €40 / 37 (vvk) → buy online

 

 

 

De Singer TRIX Tryp Windham Antwerp

Klik voor kortingen hotelboeking

WPML Kraak Les Ateliers Claus AB Salon Vooruit Het Bos coStA Zuiderpershuis Stad Antwerpen DEStudio Vlaanderen