Adventurous music and things

21/02/2024 – 19:30
STUK

GHOSTED: OREN AMBARCHI – JOHAN BERTHLING – ANDREAS WERLIIN + JULES REIDY

Oorstof
GHOSTED: OREN AMBARCHI - JOHAN BERTHLING - ANDREAS WERLIIN + JULES REIDY

Tickets

VVK: 16.00 €
Kassa: €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 19:30
Concert: 20:00

Locatie

STUK
Routebeschrijving

GHOSTED: OREN AMBARCHI – JOHAN BERTHLING – ANDREAS WERLIIN

In 2022 verscheen op het legendarische label Drag City de lp ‘Ghosted’ van het trio Oren Ambarchi, Johan Berthling en Andreas Werliin. Hoewel ze al vele jaren samenwerkten in verschillende groepen en constellaties, bleek hun eerste plaat als trio iets uitzonderlijks. Met muziek waar jazz, minimal music, krautrock en Afrikaanse (poly)ritmes elkaar ontmoeten, creëert het trio meeslepende grooves, die evenwel subtiel gelaagd zijn en voortdurend transformeren.

De Australische gitarist en multi-instrumentalist Oren Ambarchi is een van de meest herkenbare figuren van de experimentele scene, met iconische albums op Kranky, Editions Mego en zijn eigen Black Truffle label, terwijl de Zweedse bassist Johan Berthling vooral bekend is van bands als Fire! en Tape. Drummer Andreas Werliin maakt het plaatje compleet, met zijn ervaring bij Tonbruket, Wildbirds & Peacedrums en Fire!

Vanwege een onfortuinlijk fiets-accident moest Ghosted haar concert op Summer Bummer afgelopen zomer annuleren. We zijn dan ook verheugd dat we samen met STUK dit onvoorstelbaar straffe live-trio voor het eerst naar België kunnen halen tijdens Artefact.

Jules Reidy

“Reidy hanteert een eigenzinnige en emotioneel expressieve aanpak, waardoor zelfs de meest gewone gebaren gemuteerd en vreemd klinken.” – Pitchfork

Jules Reidy is een Australische muzikant die in Berlijn woont. Reidy gebruikt alleen gitaar en stem en hun muziek vrijwel uniek te noemen: repetitieve fingerpicking op 12-snarige gitaar (in ‘just intonation’), spookachtige zang met een vleugje autotune, subtiele elektronische tonen en effecten. Het klinkt dan bevreemdend en futuristisch tegelijk. Reidy bracht al heel wat albums uit op labels als Editions Mego en Oren Ambarchi’s Black Truffle, zoals het veelgeprezen soloalbum ‘World In World’ (2022). In november verscheen hun nieuwe soloplaat ‘Trances’ op Shelter Press, dat volgens sommigen wel eens in de canon van hedendaagse gitaarklassiekers zou kunnen belanden!

 

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML