Adventurous music and things

2/11/2023 – 20:00
Rataplan

IG HENNEMAN – GABBY FLUKE-MOGUL + RUBEN VERBEECK – TOON PUTTEMAN – ELIAS D’HOOGE

Oorstof
IG HENNEMAN - GABBY FLUKE-MOGUL + RUBEN VERBEECK – TOON PUTTEMAN – ELIAS D'HOOGE

Tickets

VVK: 8 €
Kassa: 10 €
Tickets

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Rataplan
Routebeschrijving

Ig Henneman – Gabby Fluke-Mogul

Samen met Klankhaven en Rataplan presenteert Oorstof met trots de Amerikaanse violiste gabby fluke-mogul voor hun allereerste concert in België, in duo met de geweldige altvioliste Ig Henneman. De ontmoeting tussen deze strijkers is een spannende clash van generaties, waarbij fluke-mogul een nieuwe lichting van jonge en gretige improvisatoren vertegenwoordigt, terwijl de ervaren Henneman zoals altijd hongerig is naar nieuwe uitdagingen.

gabby fluke-mogul is een violist, improvisator, componist en docent uit New York, actief in het domein van avant-garde en freejazz, geworteld in geïmproviseerde en experimentele muziek. fluke-mogul bracht reeds een aantal platen op het Relative Pitch label en werkte samen met mensen als Zeena Parkins, William Parker, Pauline Oliveiros en Ava Mendoza. Het is een van de meest opwindende improvisatoren van de afgelopen jaren.

Violiste, componiste en improvisator Ig Henneman is sinds begin jaren tachtig een sleutelfiguur in de Amsterdamse geïmproviseerde en nieuwe muziekscene. Ze leidt haar eigen ensembles en richtte samen met Ab Baars de organisatie/label Stichting WIG op, die meer dan 700 concerten en 33 cd’s produceerde. Ze speelde en nam op met o.a. Misha Mengelberg, Ingrid Laubrock, Dave Burrell en Jaimie Branch.

RUBEN VERBEECK – TOON PUTTEMAN – ELIAS D’HOOGE + SPECIAL GUEST JULIEN TASSIN

Contrabassist Ruben Verbeeck presenteert een klassiek pianotrio met Toon Putteman op drums en de kersverse winnaar van de internationale B-Jazz Contest Elias D’hooge op piano. Hun repertoire is weliswaar allesbehalve klassiek omdat het deels gecomponeerd is en deels vrij geïmproviseerd. De composities worden geschreven door Toon en Ruben, waarbij Toon meer met vaste ritmische structuren werkt, terwijl Ruben vrijer met de geijkte parameters van de muziek omgaat.

Als gastmuzikant nodigen ze niemand minder dan gitarist Julien Tassin uit, die moeiteloos kan inpikken op hun gewaagde composities. De bedoeling is om hem zowel uit te dagen als te inspireren om het jonge trio op sleeptouw nemen.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML