Adventurous music and things

18/02/2017 – 20:00
Artenova

ILTA HÄMÄRÄ + JEPH JERMAN & TIM BARNES

Oorstof
ILTA HÄMÄRÄ + JEPH JERMAN & TIM BARNES

Tijdschema

Deuren: 20:00
Concert: 20:30

Locatie

Artenova
Routebeschrijving

Oorstof and gr’Ambacht presenteren een avond met uitdagende klanken en muziek in de verrassende ruimtes van de nieuwe art hub Artenova in Mechelen. Artenova ligt op slechts een boogscheut van Mechelen station en is een initiatief van Mechelen Talentenfabriek dat kansen creëert voor artiesten uit diverse disciplines. Voor deze nieuwe samenwerking tussen Oorstof/gr’Ambacht zullen Jeph Jerman & Tim Barnes u in deze unieke setting doorheen hun bijzondere sonische exploraties leiden. Bart Sloow en Timo van Luijk (Af Ursin) prikkelen de zintuigen als Ilta Hämärä, met ultra gedetailleerde, bij momenten bovennatuurlijke psychedelische klanken.

TIM BARNES & JEPH JERMAN

timbarnes_jephjerman

Tim Barnes’ curriculum als percussionist, geluidstechnieker en curator staat bol van indrukwekkende samenwerkingen met artiesten als Tony Conrad, Sonic Youth, Body/Head, Ken Vandermark, Royal Trux en Tower Recordings. Jeph Jerman is een veteraan van de creatieve muziekscene in Denver en Seattle. De afgelopen jaren onderzoekt hij in de diepte het auditief potentieel van de zuidwestelijke woestijn, waaronder de Sonorawoestijn, waar hij leeft en werkt. Met creatieve percussie en elektronische improvisatie, field recordings gaande van het getjirp van een gestrande krekel tot het gerommel van een luchthaven in de verte en een verrassend palet aan klinkende objecten nemen Barnes en Jerman u mee op een unieke auditieve trip.

Tim Barnes interview voor Sound & Vision – Jeph Jerman interview voor Times Quotidian

 

Ilta Hämärä

iltahamara

Prominent maker van all things psychedelisch (muziek, tekeningen, woorden) en bestierder van het befaamde Sloow Tapes-label Bart Sloow en Timo van Luijk – bekend van zijn subtiele en poëtische geluidsmanipulaties als Af Ursin en zijn uitdagende labels La Scie Dorée en Methaphon – vinden elkaar in Ilta Hämärä. Samen creëren ze een ultra gedetailleerde mixtuur van psychedelische klanken, bovennatuurlijk, fascinerend en met een gevoelige toets die u raakt tot op het been.

Vlaanderen Stad Antwerpen DEStudio Het Bos TRIX AB Salon Les Ateliers Claus Rataplan Tryp Windham Antwerp

Click for discount hotel rates

Vooruit Kraak De Singer WPML